Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin32w

Ja za granicą ,żona z nowym facetam w mieszkaniu

Polecane posty

Gość terraberra
Jestem kobietą, również mamy z mężem wspólny kredyt na mieszkanie, gdybym była w twojej sytuacji i dowiedziałabym się, że do mojego mieszkania, które spłacam wprowadziła się jakaś pinda to wyleciałaby stamtąd szybciej niż tam weszła

Gość Po pierwsze jeśli przestaniesz
spłacać kredyt dostarczysz żonie argumentów w sądzie. "Mąż nawet kredyt przestał spłacać. Mieszkanie powinno byc moje". Po drugie- nie masz pojęcia, jak w takiej sytuacji zareaguje żona. Może Ci odciąć kontakty z synem do czasu sądowego ustalenia częstotliwości itp. Chcesz, żeby syn był świadkiem waszej wojny? Chcesz oddać żonie i kochasiowi mieszkanie? Nie płać

Gość Marcin32w
Dziękuję za wasze wypowiedzi. Nie płaciłem mojej części kredytu gdy byłem pewien że mieszka w naszym mieszkaniu nowy "Pan". Po prostu nie czułem ze moim obowiązkiem jest utrzymywanie jakiegoś Palan.... Jeśli sąd nakaże zwrot należności za to pół roku tak zrobię ale na pewno wracam do siebie ;) Pozdrawiam

Gość ZAŁÓŻ SPRAWĘ ROZWODOWĄ
Dokąd nie macie rozwodu kredyt musisz spłacać.Podjąłeś zobowiązanie w banku i nie ma zmiłuj! Po sprawie dopiero możesz zglosić swoją sytuacje w banku,wówczas była żona będzie musiała Cie spłacic, od tego czasu odkad nie mieszkasz w tym mieszkaniu.

Gość Marcin32w
sprawa jest juz w sadzie . Moja "byla" złożyła pozew bez orzekania.Chyba nie muszę się z tym godzić ?

Gość terraberra
Oczywiście, że nie musisz. Tylko musisz mieć dowody, że wina jest po jej stronie.

Gość jezeli ty wynajmujesz mieszkan
mieszkanie, to ja na Twoim miejscu powiedziałbym, żeby ona zwracała Ci polowe kosztów wynajmowanego mieszkania, skoro masz mieszkanie ale nie możesz z niego korzystac.

Gość Marcin32w
Dowodów mam dużo ;)

Gość To na co czekasz
zrob jej kolo du*y :)

Gość NIECH CI PŁACI ZA WYNAJEM
Bradzo słusznie ktos tu napisał.Skoro mieszkanie jest Twoje i mieszka ze swoim gachem, niech Ci placi za wynajem.Jakas bezczelna ta Twoja baba jest! Ma tupet! Jeszce zalozyła sprawe bez orzekania o winie???? Nie daj sie, zrób jej kolo dupy.

Gość co się dzieje na tym świecie!
Sytuacja jest ciężka. Po pierwsze absolutnie nie zgadzaj się na rozwód bez orzekania o winie. Gdybyś to Ty nawywijał ona by Ci tego nie odpuściła. Przed wszystkim odwiedz się czy gość jest tam zameldowany. Jeśli nie masz prawo zgłosić to na policję i ona może ponosić nawet karę pieniężną ponieważ mieszkanie jest na Was dwoje, a Ty obecnie nie masz możliwości tam mieszkać no i co jest oczywiste w tej sytuacji, nie wyraziłes zgody na dodatkowego współlokatora. Co do spłaty mieszkania uważam, że powinieneś postawić warunek. Jeśli Twoja jeszcze żona chce żebyś dokładał się do spłaty koleś musi zniknąć. A w sądzie śmiało przedstaw wszystkie swoje argumenty łącznie z tym, że boisz się iż w zaistniałej sytuacji żona będzie Ci utrudniała kontakt z dzieckiem. Powodzenia i nie Daj się.

Gość terraberra
Jak masz dowody to spoko :) Sprytna ta twoja żona, myśli, że na jelenia trafiła. Bez orzekania o winie hehe. Nie daj się, postąpiłeś w porządku wyprowadzając się, żeby dziecko nie musiało w wynajmowanym mieszkać. Niezły trzeba mieć tupet, żeby w takiej sytuacji pozwolić się wprowadzić się nowemu facetowi