Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZakochanaPoUszy93

Pierwsza wizyta u Teściowej. Proszę o Rady :)

Polecane posty

Gość ZakochanaPoUszy93

Witam Was piękne! Mam taką dziś sprawę :). Zeszłam się jakoś z kumplem z którym znamy się od ponad roku, czujemy się ze sobą świetnie, jestem taka szczęśliwa jak nigdy nie byłam (nikt mi przez moje 7 poprzednich związków tego nie dał). Mój TŻ bardzo chce bym poznała jego mamę(ojciec nie żyje) i najlepszą przyjaciółkę. Z przyjaciółką jakoś się dogadam, ale zastanawiam się co na spotkanie z mamą. Słyszałam, że bardzo lubi czytać i coś wspominała o książce o Steve Jobs'ie, więc już ją zamówiłam ;) Myślę jeszcze nad kwiatami, winkiem, jakimś ciastem.. Doradźcie! Poza tym myślę jak się ubrać, co mówić.. Może opowiecie o swoich pierwszych wizytach u teściów ;) Pozdrawiam

Gość takasobiejestembabka
O matko, idziesz w wizytę do matki Twojego chłopaka i już kupujesz jej prezenty??? Jak dla mnie to śmieszne, naprawdę. Wyjdzie na to, że na siłę próbujesz się wkupić w jej łaski: ...Książka, kwiaty, wino.... o matko.... A co Ty, jej facetem jesteś? :D Na moje oko bycie nadgorliwym i postępowanie podobne do Twojego rzutuje negatywnie na przyszłość. Lepiej przyjść bez niczego, być sympatyczną, miłą i naturalną, niż wchodzić w dupę. Taka prawda. Ja, gdyby mój syn przyprowadził pierwszy raz swoją dziewczynę a ta przyszłaby z górą prezentów czy chociażby z jednym, oczywiście byłabym miła, ale w środku tak narpawdę zniesmaczona :) Rób jak chcesz.

Gość mam tylko jedną radę
po co zakładasz aż dwa tematy ?

Gość hehehe fajnie
Potem mlode dziewczyny pisza tu, ze nie lubia swoich tesciowych, bo te "rozkazuja im, traktuja z gory, sa nadopiekuncze do synow"... A myslisz ze jaka bedzie Twoja tesciowa kiedy zobaczy ze podskakujesz jak ona zagra i jestes marionetka, obdarujaca ja prezentami?

Gość tralalala bum
moze kup tylko jakieś fajne wino do kolacji. a nie odrazu niewiadomo ile rzeczy

Gość kasiasamosiaaaaa
Na pierwsze soptkanie: KSIAZKA (?!) :D , kwiaty , winko , co jeszcze??? Hm moze kup jeszcze bizuterie, najlepiej bransoletke, ladne widzialam w Aparcie. Ale do tego dokup kolczyki i broszke ze szmaragdem, bo nie wypada tak na biedno. Oprocz bransoletki przydaloby sie jeszcze cos do domu, bo w koncu pierwszy raz odwiedzasz. Pomysl nad zestawem wypoczynkowym, moze warto skoczyc do IKEI przed pierwsza wizyta u tesciowej?

Gość ZakochanaPoUszy93
Bardzo śmieszne ;) Temat się niechcący dwa razy założył..

Gość dontletmebethelasttoknow
Ja kupiłabym jakiś kocyk, który można byłoby później wykorzystać do wnuka. Tym samym pokażesz, że kochasz dzieci. W kocyk zawinęłabym rafaello, a do każdego cukierka wsadziłabym pierścionek z brylantem, tak w ramach niespodzianki.

Książka i wino albo książka i ciasto moim zdaniem wystarczy. Jeśli pójdziecie gdzieś razem na spacer, np po mieście, możesz zaprosić ją na kawę

Gość ZakochanaPoUszy93
Chyba jednak książka i wino :) Dziękuję za rady :)

nie dawaj tej książki:O co ty ma pierwszej wizycie już prezenty robisz? głupio to będzie wyglądac naprawdę. Kup albo wino albo zrób ciasto. Kwiaty odpadają bo nie jestes facetem. Ja na twoim miejsu upiekłabym blache sernika albo jablecznika i zaniosła do kawy. Inne rzeczy wydają mi się smieszne

Gość parol
do dontletmebethelasttoknow: buahahahaahahaaha

Gość nie o nie
nie podlizuj sie, nie staraj sie zasluzyc na jej sympatie prezentami. madra kobieta doceni, ze syn znalazl milosc, sympatyczna i pewna swej wartosci...glupiej babie zaden prezent nie pomoze a poczuje sie wielka dama przerbione na wlasnym przykladzie