Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ożesz no jego mać

Kurde no co ja zrobilam!!!!

Polecane posty

Gość ożesz no jego mać

Rozmrażałam zamrażarkę w środę i zapomniałam ją włączyć do prądu. Wszystko rozmrożone. Co teraz? Wywalić wszystko? Mięso jest częściowo rozmrożone, ale warzywa i owoce całkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gluck:):)
no a co inngeo mozesz zrobic? wywalic i juz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Te kawałki mięsa co są jeszcze zamrożone to bym wsadziła z powrotem do zamrażalki, z warzyw i mięsa rozmrożonego możesz zrobić gotowe potrawy i potem też je dać do zamrażalki a z owoców zrób kompoty i wsadź do słoików. No ale na to wszystko trzeba mieć czas.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ożesz no jego mać
Kur. tam jest jedzenia za tysiąc zł jak niee więcej. I to produkty sezonowe których już teraz nawet nie kupie. Wszystko ze wsi mięso, warzywa, owoce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to łądnie ale obyśmy zdrowi byli tego się trzymaj hehe mięso mozesz jeszcze wrzucić, ale owoce wywaliłabym, albo ugotuj z nich dużo kompotu, moze jakiś przecier albo dżem zrób jakoś spróbuj wykorzystać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość No to teraz cały weekend
zapierdalaj, rób klopsy, kotlety, bitki w sosie, gulasz, kompoty, zupy, przetwory, przeciery, leczo... i z powrotem do zamrażalnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mialam kiedys tak
Poprzetwarzaj co sie da tzn porob gotowe dania posmaz kotlety buliony ugotuj itd i wszystko wtedy mozesz zamrozix spowrotem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _Wisienka z pestka_
jedna uwaga na Boga!!!!!!!!!!! nie mrozi się ponownie mięsa przerobionego, kotre wczesniej bylo mrożone!! czyli z tego miesa jak zrobisz kotlety to juz ich nie powinno sie mrozic. Podstawowa zasada!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PO juz jest 6 pnkt
wlasnie, nie zamraza sie miesa ponownie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hjkg
Nie zamraża się rozmrożonych rzeczy, ale przerobione termicznie można.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniu
"Istnieje jedna sytuacja, kiedy ten sam produkt można drugi raz zamrozić po jego termicznej obróbce. Przetworzenie (pieczenie, gotowanie, smażenie) powoduje zabicie drobnoustrojów, więc nie stanowią one już zagrożenia. Taką żywność można zamrozić ponownie bez obaw o jej jakość."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _Wisienka z pestka_
mylisz się nie można. Poczytaj troche o mrozeniu mięsa. Chodzi głównie o drobnoustroje, których aktywnosc jest obnizona podczas mrozenia, po rozmrożeniu szybko sie namnazaja. Nalezy pamietac o jednym niska temereatura nie niszczy drobnoustrojow a spowolnia ich namnazanie dlatego mieso nawet mrozone ma ograniczony termin do spozycia - ok pół roku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gluck:):)
mieso rozrozone, po poddaniu obrobce termicznej-smazeniu, gotowaniu itd mozna spokojnie ponownie zamrozic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No pewnie, że można mrozić. Nie wolno tylko surowego rozmrożonego. Jakby nie można było to chyba pół społeczeństwa w kraju by zatrucia pokarmowego dostało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mialam kiedys tak
Cowy pierdzielicie., oczywiscie ze sie nie mrozi rozmrozonego ale wlasnie po to autorka powinna pogotowac rozne potrawy aby mogla z powrotem to wszystko zamrozic!!! Drobnoustroje gina podczas gotowania smazenia pieczenia!!!!! Nie wiedzieliscie o tym? :o mieso rozmrozone ale przetworzone mozna spokojnie zamrozic! Tylko troche roboty autorka bedzie miala, wiem bo mialam podobna sytuacje;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spokojnie można po ugotowaniu i smażeniu mrozić. Często robię potrawy z mrożonego mięsa w większej ilości i zamrażam po to, by jak nie mam czasu mieć na szybko co jeść :) Autorko - spokojnie zacznij działać. tak jak pisały poprzedniczki, porób kompoty, posmaż co się da popakuj w pojemniczki, i generalnie lepiej na tym wyjdziesz niż jakbyć miała surowe mięsko - przynajmniej zaoszczędzisz czas przez kilka tygodni, jak będziesz wyciągać gotowe obiadki :). czeka cię teraz sporo pracy, ale potem będzie ci łatwiej niż nam :) Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×