Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzerwonaWiewiorka

Soczewki kontaktowe vs okulary

Polecane posty

Gość a ja mam pytanie . ..
Co lepsze dla oczu? okulary lepsze, soczewki to zawsze cialo obce w oku - moga podrazniac oko, wysuszac Co sie bardziej sprawdzi dla osoby aktywnej i uprawiajacej sport? w tym przypadku sprawdza sie lepiej soczewki Jakich soczewek uzywacie i jak sie sprawdzaja? ja uzywam PUREVISION sa to miesieczne soczewki do ciaglego noszenia. najlepiej sie w nich czuje a testowalam chyba wszytskie soczewki na polskim rynku :P jednak ja nosze je tylko na dzien bo nie wyobrazam sobie nosic czegos przez miesiac na oku ;) poza tym ja mam tendencje do wysuszania oczu :(

Gość Mario Bolucci
Jesli pracujesz duzo przy komputerze to raczej okulary. siedzenie przed komputerem sprawia, ze mruga sie mniej czesto przez co oko się wysusza.

Choć dla oczu są zdecydowanie lepsze okulary, to ja się zakochałam w soczewkach. Żadna aktywność sportowa mi nie straszna, w deszcz czy śnieg nie muszę się martwić, że mi parują okulary albo że nie mam na nich wycieraczek :) Oglądając coś na leżąco nie muszę się martwić, że mi nie wygodnie, mogę spokojnie założyć okulary przeciwsłoneczne, i pewnie wiele innych zalet by się znalazło.

Według mnie lepszą opcją są okulary, oczywiście zależy to od wielu czynników, przede wszystkim od predyspozycji oka. Nie każdy może nosić soczewki, jeżeli już to najlepiej jednodniowe.

Gość Cely cely 1451
Witajcie, przez kilka lat nosiłam soczewki J&J Acuvue - miesięczne ze zdejmowaniem na noc, chodziłam na imprezy( w których była niezła siekiera) plus do tego w weekendy również nosiłam. I było pięknie :) Niestety obecnie soczewek nie noszę wcale, w chwilę po założeniu mam okropnie suche oczy nawet mimo wkraplania kropelek, o zdejmowaniu wolę nie wspominam..Nie wiem co się stało, ale chyba moje oczy już nie tolerują soczewek... :(

Gość żabka18
Ja noszę soczewki od 4 miesięcy i nie wyobrażam sobie zamienić je na okulary.To niesamowita wygoda.Zdejmuje je na noc ponieważ sądzę że to dla oczu zdrowiej.

Soczewki kontaktowe są wygodniejsze zwłaszcza dla osób aktywnych, np. uprawiających sport. Jeśli nie ma przeciwwskazań do ich noszenia i są odpowiednio dobrane przez specjalistę, nie podrażniają oczu i bardzo szybko można się do nich przyzwyczaić. Z kolei okulary korekcyjne pozwalają np. na zmianę imageu, a także stanowią alternatywę dla osób z syndromem suchości gałki ocznej. Przy wyborze powinien Ci pomóc specjalista, który przeprowadzi z Tobą wywiad o Twoich potrzebach i oczekiwaniach oraz wykluczy ewentualne przeciwwskazania do noszenia soczewek. Zespół Vision Express udziela odpowiedzi na zapytania i wątpliwości związane z ofertą Vision Express. Zachęcamy do kontaktu

Gość MalaWiedzma1988
ja np.nie mogę nosić ciągle okularów:/ Już zrobiłam taki błąd ,że zrezygnowałam z soczewek na 4 miesiące...i co?wada wzroku mi się powiększyła o 0,5:/ a przynajmniej szoczewki mi hamują wadę wzroku :P a purevision to najgorszy bubel:/

Gość PiotrekWicek
Ja też noszę soczewki - już cztery lata i jestem mega zadowolony. Nie mogę sobie wyobrazić zycia bez nich. Jest w nich dużo lepiej niż w okularach. Nie muszę martwic się w zimie o parowanie, czy też ciągle poprawiac oprawki na nosie.