Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa z kalafiorem

Czy wypada zaprosić znajomych na takie urodziny?

Polecane posty

Gość Kawa z kalafiorem

Po pierwsze, chcę, żeby nie było na nich dużej ilości słodyczy. Chcę zrobić obiad, sałatkę, sałatkę owocową, kawę, herbatę i - ze słodyczy - jedynie czekoladę na gorąco. Do każdej kawy i herbaty oraz tej czekolady chcę dodać na spodeczek po jednym herbatniku. Czy to będzie dobrze wyglądało? http://pl.123rf.com/photo_2451368_topview-dwoch-filizanek-kawy-z-herbatnikow.html

Gość lukuczka
Zasada jest taka, że częstujesz czym chcesz. Jednak jest też inna zasada, że gość w dom, Bóg w dom, czyli starasz się by znajomym było u Ciebie dobrze, jeśli proponujesz herbatnik i czekoladę komuś kto uwielbia słodycze to chyba mało... Ja zawsze daję wszystkiego po trochu.

Gość Kawa z kalafiorem
Ja po prostu sama jem malo slodyczy i chcialam zrobic inne urodziny, a nie takie oklepane, po prostu :)

Gość staż: 8 lat
Strasznie snobistycznie i napompowanie to brzmi: czekolada i herbatniczek na spodku przy filiżance :o Chcesz, żeby znajomi się u ciebie fajnie czuli czy żebyś wyszła na wysublimowaną nowoczesną gospodynię? Co jest dla ciebie ważniejsze? :o

Gość Kawa z kalafiorem
Chce zeby nie bylo za wielu slodyczy, a kawa ladnie wygladala.

Gość Kawa z kalafiorem
Zamiast slodyczy bedzie duzo innego jedzenia, konkretnego :)

Gość :O:O:O
no ale ty mozesz nie jesc przeciez a dla nich daj jakies ciasto :o

Gość Goldi 2011
Wiesz, ja też W OGÓLE nie jadam słodyczy, ale moim gościom piekę zawsze.

Ładnie wygląda, ale może znajomi lubią słodycze, więc herbatniki wrzuć do miski i niech częstują się :)

Gość katherine555
a które to urodziny?

Ale laska, co z tego, że będzie obiad i sałatka? :o To znaczy, że jeśli zdecydowałaś, że do picia będzie czekolada to ktoś, kto nie będzie miał na nią ochoty nie może napić się herbaty? :o Zrób (albo kup :o) jakieś ciasto, jaki masz problem? :o Przecież nie musisz wyjeżdżać od razu z paterą dziesięciu tysięcy rodzajów ciastek i wypieków :o

Gość w dzisiejszych czasach.....
haha ten herbatniczek...wyglada jakby Ci zabrakło na słodycze albo jakbys wydzielała porcje...

Gość Kawa z kalafiorem
Widzisz chodzi o to, ze ja od dlugiego czasu nie jem slodyczy, a osoby ktore do mnie przyjda wiecznie sa na dietach i tez nie powinny jesc slodkiego ze wzgledow zdrowotnych. Tak sie utarlo, ze na spotkaniach zawsze jest ciacho, a przeciez jest tyle dobrych rzeczy poza ciastkami. Chce pokazac, ze mozna je ograniczyc, zastapic. Czekolada jest w miare zdrowa, zwl. gorzka - i pyszna, no i owoce, orzechy tez... Na moja czekolade zawsze wszyscy maja ochote :P

Gość oooo -099 0-0-,0
jesli chcesz zeby "ładnie " wyglądało, kup gotowe babeczki (takie bez nadzienia), zrób sama jakies masy (proponuje gotowa toffi i na wierzch bitą smietanę, winogron do dekoraacji czy cos w tym stylu). Ale jesli chcesz zeby było smacznie, zrób jednak jakies ciasto;) ja osttanio robiłam marchewkowiec i jest naparwde smaczny;), ładni e wygląd.A wersja exlusive jest włąsnie z polewą toffi a na to pierzynka z bitej śmietany. Dekoracja z marcepana.Poelcam bo mega prost w wykonnaiu

Gość katherine555
to moze postaw jakieś owoce

Gość oooo -099 0-0-,0
teraz doczytałąm, ze masz chorowitych gości;) wyberz cos zatem cos extra, jest wiele rzepisó na necie ZDROWYCH i b.smacznych. Jakies cisteczka owsiane, mussli, czy nawet ten marchewkowiec, ciasto dyniowe...

No to trzeba było od razu napisać, że chodzi o ludzi na dietach! :D Skoro tak to nawet ok, ale moim zdaniem te herbatniki nie powinny zostać oggraniczone jedynie do jednego na spodku. Postaw je w miseczce na stole, żeby w razie czego każdy sięgnął sobie po jeszcze jednego. No i tak jak piszą inni - połóż też na stół trochę owoców, orzechów, migdałów.

Gość Kawa z kalafiorem
Przeciez napisalam, ze bedzie salatka owocowa...

Gość Goldi 2011
Tylko trzeba pamiętać, że orzechy, migdały i owoce też nie są dietetyczne, a wręcz przeciwnie!

Gość oooo -099 0-0-,0
Jeszcze jedna myśl pzyszła mi od głowy- osttani siostra robiła roczek swoejmu dziecku i tez większosc była na diecie (w tym 2 dzieci) wiec dla nich specjalne dania, bez czekoady, niesmazone itp.. Okazało sie ze zeżarli wszystko co na stole nie licząc kalorii... Moze i u siebie sie odchudzają, nie wiem;)

Gość Kawa z kalafiorem
Ale maja jednak latwiej przyswajalne cukry, poza tym przynajmniej maki tam nie ma...

Gość jfjdjxjfk
A moze by tak tort? Jak bedzie tort to niczego innego nie potrzeba. Ale ten herbatnik to sobie daruj, bo to obciach. Deser jakiś powinien być, a herbatnik to "trochę" mało jako deser.

Aha, no to nie wiedziałam, że nie są dietetyczne :P:D Ale autorka zdaje się jest dość dobrze zorientowana w zdrowych i nietuczących produktach, poradzi sobie na pewno :D

Gość Kawa z kalafiorem
Na deser jest - salatka owocowa - czekolada Ludzie, oni beda siedziec u mnie 3h, to ile moga zjesc?

Gość Goldi 2011
No własnie chodzi o te cukry proste (owoce) i tłuszcz (orzechy). Są to bardzo dobrze przyswajalne i tuczące produkty, które w dietach raczej się eliminuje, lub je do godz. 14:00 lub w przypadku orzechów je się dosłownie po kilka sztuk. Ja w takiej sytuacji skłaniałabym się do zrobienia - jaki ktoś pisał wyżej - ciasteczek owsianych lub marchewkowca.

Gość jfjdjxjfk
Daruj sobie ten herbatnik, ale sałatkę podaj na koniec z kawa, herbata i czekoladą. Trochę to dziwne, czekoladę pic na zmianę z herbata i kawą?

Gość Kawa z kalafiorem
Tyle ze w ciescie jest tych cukrow wiecej lub porownywalnie do owocow, a owoce maja przynajmniej jakies witaminy, podobnie orzechy... Jeszcze w ostatecznosci myslalam nad jakims deserem serowym albo galaretka, bo moga byc bez cukru. Ale tez jestem ciekawa jak wypadloby takie "nieslodkie" przyjecie.

Gość Goldi 2011
A to są Twoje urodziny, czy np. dziecka?

Gość Kawa z kalafiorem
Moje

Gość Kawa z kalafiorem
Zreszta niewazne czy urodziny, w zasadzie spotkanie ze znajomymi moze bardziej :) Urodziny przy okazji