Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

little.d

jaka kaszka bezmleczna dla 4-miesieczniaka?

Polecane posty

Pora zebym zaczela dawac malemu kaszki na dobranoc ale nie wiem jakie. maly ma 4 miesiace i jest na mleku hipp comfort na wzdecia i zaparcia. pediatra polecila kaszki bezmleczne ryzowe lub kukurydziane. jakie polecacie? widze ze hipp ma chyba tylko mleczne. czytalam dobre opinie o sinlacu ale on ponoc mocno tuczy a maly wazy 6200 g co dla mnie jest waga idealna. te kaszki daje sie na mleko mm czy na wode? powinnan zaczynac od jednej luzeczki jak z zupkami czy od azu ile zje?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
chyba ma 6 miesięcy mamusiu a nie 4.... a 6200 to jest poza siatka centylową. Zaptaj lepiej pediatry.

Jak bezmleczne to właśnie sinlac i bobovita minima. Ew. zagęść mu mleko kleikiem. A tak swoją drogą to faktycznie 6200 to jakoś nie za dużo, więc nie wiem czego ty się boisz? Obsesyjne myślisz, że przytyje czy co?

Gość fgahbascd
ojej, a kto Ci powiedział, że Sinlac tuczy? Moja córka ma 15 miesiey i waży 9,5kg i od ukończenia 6 miesięcy na kolację je Sinlac

Nie chce zeby bardzo mmocno przytyl ze wzglesu na rehabilitacje ktora mamy poza tym uwazam ze wyglada dosc proporxjonalnie.

Przepraszam, ze się wtrącę (rzadko to robię), ale czy twój pediatra nic nie mówi na temat wagi? Nie przesadzaj z tym "odchudzaniem' dzieciaka. Kazał dawać kaszkę to dawaj i nie zastanawiaj się czy przytyje 100 g czy 150g, bo i tak baardzo malutko waży.

Humana- kaszka bezmleczna i bezglutenowa ryzowo0kukurydziana- moja mała ją je bo ma problemy brzuszkowe i kleik ryżowy nestle na zmiane daje 1 raz dziennie

Zarowno pediatra jak i patologia noworodka sa zadowoleni z wagi. maly urodzil sie z waga 1650 g i byl bardzo chory wiec jak na niego ma bardzo dobra wage.

Pewnie że są zadowoleni z wagi, ale gdyby za duzo ważył albo groziła mu otyłość niemowlęca to zapewne pediatra nic by nie mówił o kaszce, więc nie zastanawiaj się czy utuczysz dziecko bo raczej nie ma na to szans przy jednym posiłku złożonym z kaszki (obojętnie jakiej) ;-)

Ja bede sie cieszyc jak bedzie przybieral na wadze tylko chce zeby to bylo regularne prsybieranie. kaszke chce juz podawac tylko nie chce go w tydzien utuczyc jak pulpecika tylko powoli wg linii na siatce centylowej.