Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie 8908

mam wielki problem

Polecane posty

Gość taka sobie 8908

i boje sie ze jesli sobie z nim nie poradze to moje dalsze zycie nie ma sensu moze moglby mi ktos cos doradzic otoz jestem studentka i w chwili gdy nauczyciel odpytuje grupe np 20 osob i pada na mnie to dla mnie jest koniec swiata mam czarna dziure cala sie trzese nic ale to nic nie umiem sobie przypomniec robie sie czerwona jest to dla mnie olbrzymi problem ktory bardzo ogranicza moje zycie

Gość taka sobie 8908
czy ktos edys sobie poradzil z tym?

Gość pluciak111111
hehehe :D masz niskie poczucie wartosci tylko tyle . Nie wierzysz ze ci sie uda :)

Gość taka sobie 8908
wiem mam sie za gorsza od innych totalnego tepaka ale jak to zmienic..

Gość SamaJa2
Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć wystąpienia publiczne. Na początek przed lustrem spróbuj czytania czy przemawiania. Próbuj zabierać głos w dyskusjach, z własnej woli a nie wtedy, kiedy jesteś "odpytywana".

Gość pluciak111111
sam pracuje nad soba bo mam niska , tzn juz nie :P

Zapisz sie do klubu Toastmasters (poszukaj w internecie szczegolow) - gdzie cwiczy sie mowienie publiczne. Mozesz tam przyjsc jako gosc i brac udzial czynnie w spotkaniach i nie musisz byc czlonkiem dopuki sie nie zdecydujesz a zdecydowac sie tez nie musisz. Jak zechcesz byc czlonkiem to placi sie naprawde male pieniadze na rok. Ja jestem czlonkiem takiego klubu w pracy i bardzo sobie cenie. Moje mowienie publiczne sie bardzo poprawilo a chodze tam juz 3 lata.

Gość pluciak111111
to jest tak ze jedni sa za pewni , inni niepewni. Najlepiej jest traktowac wszystkich jak roznych sobie wtedy najbardziej ludzie cie beda szanowac :) Patrz masz termometr jest minus i plus . Ty mowisz ze jestes gorsza czyli jestes minusem . Wszyscy widza cie jako gorsza nikt nie cie sluchac . Jestes na zerze wszyscy cie szanuja , twoje zdanie itd . Jestes na wysokim plusie czyli sie popisujesz tutaj roznie to odbieraja ludzie :D Jak niektorzy mowia ze np sa byc bossami , jestem najlepszy itd to ja wlasnie wysokie ale w tym jest duzo niepewnosci tez. Szanuj innych , inni beda szanowac ciebie.

Gość pluciak111111
szanuj siebie *

Gość pluciak111111
poczucie byc gorszym to brak wiary w siebie wedlug mnie.