Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KYYYYRHHHEE;\

co na wymioty, jestem ze wsi lekarz rodzinny dzis nie przyjmuje,

Polecane posty

Gość KYYYYRHHHEE;\

jestem sama w domu mam 17 lat i mecze sie całą noc teraz wypiłam troche wody i skonczylam w kibelku chyba 20 raz są jakieś sposoby domowe? do lekarza mam możliwosć pójść w poniedziałek dopiero

Gość Anonim6285
oo sory ty ze wsi jedz do szpitala do pobliskiego miasta gdzies na SOR a jak z okolic krk to do prokocimia na izbe przyjec

Gość znam ten bóllll
Odczekaj z pół godziny i popijał co parę minut po pół łyżeczki bardzo mocno osolonej wody, takiej aż gorzkiej. Jak nie będzie wracać, to potem możesz próbować więcej wody, a mniej soli. Po takim czasie na pewno jesteś już odwodniona. Wyślij kogoś do apteki, może farmaceuta coś na to da, ale jeśli nawet tą słoną wodą będziesz rzygać, to proponuję jednak udać się do lekarza, zawsze gdzieś jest czynne w weekend.

Gość asdewq
jak masz jagody gdzies w sloiczku na zime albo dzem jagodowy, powinno troszke pomoc :(

Gość Anonim6285
ja sie dziwie ze niepojechalas odrazu do szpitala

Gość KYYYYRHHHEE;\
do najblizszej izby mam 17 km w zamosciu w dodatku nie wiem czy dalabym rade tam pojechac bo jak chodze to mi sie kreci w glowie i mam mdlosci, dlatego szukam na internecie jakis sposobow by nie wymiotowac rodzice wracaja jutro wieczorem :(

Gość ta od razu do szpitala
bez przesady. to pewnie wirus, grypa zolądkowa. jak bylam z tym u lekarza to przepisal mi smekte i gorzka herbate do picia. wirus tak czy inaczej wyjsc musi wiec niczym tego nie zastopujesz. jedynie wazne to sie nawadniać

Gość dodam jeszcze
zjadlas cos? wiesz skad sie wziely? zadzwon na pogotowie zapytaj tam co masz zrobic

Gość dodam jeszcze
smekte? na wymioty?

Gość ta od razu do szpitala
tak smekte.

Gość Evvvvvka
najlepiej pojechać na sor do szpitala, podadzą ci leki przeciwwymiotne, kroplowke i wieczorem bedziesz czuła sie juz zupelnie normalnie.

Gość dodam jeszcze
nie zebym byla lekarzem ale to akurat jest lek przeciwbiegunkowy wiec nie rozumie jak mialby na wymioty pomoc.

Gość KYYYYRHHHEE;\
piłam tylko wodę, ale potem mama mi kazała cos jesc jekkiego zebym miala sile w ogole chodzic wiec napiłam sie troche mleka za 10 min wszystko wylądowalo w ubikacji. teraz pije wode malymi lyczkami zeby sie nie odwodnic zobaczymy czy wzymiotuje... aa przeczytalam jeszcze zeby napic sie coca coli, jak myslicie mogloby mi to pomoc ?

Gość Anonim6285
zadzwon po karetke 999 jak sama niedasz rady chodzic i moze sie czegos napij bo sie odwodnisz

Gość dodam jeszcze
odgazowana cola tak, mleko nie. nie pij mleka jesli masz probley z zoladkiem bo bedzie gorzej

Gość tak wygazowana
coca cola a najlepiej z paluszkami słonymi

Gość KYYYYRHHHEE;\
zaraz ide do sklepu moze byc pepsi czy tylko wylacznie coca cola?

Gość dodam jeszcze
Coca cola, a jak masz w okolicy sklepu apteke to zapytaj czy nie maja czegos na wymioty. Wiesz czemu wymiotujesz?

Gość KYYYYRHHHEE;\
grypa zolądkowa na bank, mam zamiar podjechac rowerem i zapytac sie farmaceutki o ile bede miala wystarczająco duzo sily. dziekuje wszystkim za informacje:) w najgorszym wypadku zadzwonie na 999

Gość dodam jeszcze
bo jak grypa zoladkowa to pogotowie nic nie pomoze, pic czesto i malymi lykami, kup w aptece cos z elektrolitami, tam doradza co najlepiej, ciepla odgazowana cola i cos lekkiego do zjedzenia i powinno byc dobrze

Gość 9i8uh7yg
Na wymioty bardzo dobry jest Torecan w czopkach. Te czopki są co prawda na receptę ale ja kiedyś potrzebowałam to kupiłam bez recepty

Gość KYYYYRHHHEE;\
DZIękuję bardzo coca cola pomogła paluszki tez jem i na razie mój zołądek nie ma przeciwwskazań ;)

jeżeli w takien sytuacji jest się samemu w domu natychmiast trzeba dzwonić po pogotowie albo samemu jechać. Człowiek nawet nie czuje kiedy może się odwodnić i zemdleć.

Gość Sprubuj siemię lniane
ale takie ganianie jest groźne, jak będzie dluzsze niż dwa dni to natychmiast do lekarza a nawet szpitala! Odwadniasz się ostro a to niebezpieczne!

Gość NIE CZEKAJ-DZWOŃ PO POGOTOWIE
Witam, nie jestem lekarzem,ale objawy o których piszesz wygladają na zatrucie pokarmowe? Może ktos Ci kupi w Aptece NIFUROKSAZYD Richter który przykmuje sie 1 kapsułkę co 6 godzin.Przy tym pij dużo wody gotowanej.Dobrze jest wypić siemie lniane,które owija jelita i zapobiega wymiotom. // Również rewelacyjna jest SMEKTA pomaga nieomalże natychmiast.Nie czekaj!!!! Mozesz sie odwodnic! Wzywaj Pogotowie.Pozdrawiam serdecznie[kwiat[ 🖐️

Gość Czyli żołądek przyjmuje
tylko wodę? Sprubuj czerstwe pieczywo. Siemie lniane też dobry pomysł. Możliwe, że to przewlekły nieżyt żołądka. Ostra nadkwasota, przewlekła. Żadnej pepsi i innych koli! Przyjmie ale nic nie poprawi. Dużo wody i do lekarza! Nie dopuścić do odwodnienia. Leczenie jeśli to nieżyt trwa do roku, dietą. Po pierwsze nic smażonego.