Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatki

czy to ja cos robie żle czy ona niedojrzała

Polecane posty

Gość mama dwulatki

poradźcie mi mamy, bo jestem kompletnie zagubiona i nie wiem co robic od kilku dni mała chodzi bez pieluchy i z gołym tyłkiem, bo tak mi poradzono, że najszybciej nauczy sie sikac do nocnika/muszli mała robi siku wszędzie gdzie popadnie po kapce co 15-20 minut i zaraz jak zrobi, na dywan, podłoge, kanape- to płacze że nie chciała i wtedy dopiero siada na nocnik, wiadomo bez efektu - czy myslicie że jeszcze nie dojrzała do odpieluchowania? co jeszcze powinnam zrobic, jak sadzam ją na nocnik to płacze że nie chce siku, i jak tylko zejdzie to robi siku np na kanape...wszystko mam posikane, nie dam rady już tak dłuzej

Gość anka 2012...
Miałam z córką to samo.I nagle z dnia na dzień,w wieku 2,5 roku zaczęła robić sama i to nie na nocnik tylko na kibel.Pytałam kiedyś lekarza,to mówił,że trzeba trafić na dobry moment.Teraz córcia ma 3 lata i w nocy się budzi na siku i idzie do toalety:)

Gość mama dwulatki
anka 2012.. czyli powinnam ustąpic, załozyc z powrotem pieluchę i poczekac na lepszy moment?

Gość zalezy...
Teraz juz sie nie poddawac. Jak juz zaczelas to to dokoncz. Pokazuj corce folmiki na you tube jak dzieci sikaja, chwal ja jak usiadzie na nocnik. Sprobuj ja przekupic slodyczami. Ja pamietam jak nam corka zrobila kupe za kanapa a potem pp niej skakala i rozniosla po caly domu. Nie dalo sie w domu wytrzymac. O 22 pralam dywany w srodku zimy:-P takie zycie. Im wczesniej zaczniesz tym lepiej ja corke nauczulam w 3-4 dni jak miala 1,5 roku wiec da sie? Pewnie ze sie da. Tylko trzeba tumaczyc i troche pocierpiec ale satysfakcja bezcenna.

roczne dzieci potrafią już sikać na nocnik zalezy;) trza było zacząć wcześniej, satysfakcja byłaby kosmiczna, trochę więcej dywanów do prania, ale przynajmniej latem;)

Gość oj tammmm przesadzasz
Pewnie mała jeszcze niedojrzała do pożegnania z pielucha. Daj spokój będzie czas do załapie w kilka dni.

a może jej po prostu zimno i dlatego sika co chwile po parę kropel? bo ja stara jestem, a jak mi zimno to tak mam my uczyliśmy nocnika póki było ciepło, jakieś 2 tygodnie - ale niezbyt konsekwentnie bo za duzo pracy było i teraz jak jest zimno to odpuściliśmy i wrócimy wiosną. Jedyne co zostało to to, że kupę woła i robi do nocnika chyba że macie w domu cieplutko, bo u mnie 20 stopni i chodzimy w swetrach i długich spodniach