Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sądzicie o tym

co sądzicie o tej sprawie

Polecane posty

Tak naprawde to uwazam ze kasa sie powinniscie podzielic z bylymi partnerkami skoro maja dzieci, ale jesli wyprawiliscie pogrzeb... tak szczerze to tez zalezy ile kasy zostalo ile wydaliscie No i jak tata sadzi kwiaty to inna sprawa Ale generalnie mi sie wydaje ze kasa z ubezpieczenia to powinna zostac wydana na godny pochowek i pomnik czy tam renowacje grobu

Gość Boziu...
joanna0709 ty też masz coś z głową, facet miał pieniądze, siostra przepieprzyła a ty każesz komuś innemu płacić >:)

Gość fj67
Gdybym ja umarła to nie chciałabym żeby mi stawiano taki nagrobek, po chuj? Szkoda pieniedzy a biedy nie brakuje, mnie wystarczy ziemny lub kremacja, a nie robic szopki. Dobrze zrobilas, kupilas dzieciom duzo rzeczy, nie musisz miec wyrzutow sumienia.

Gość co sądzicie o tym
nie jest pochowany jak pies . oburzyło mnie to.

Gość co sądzicie o tym
Calluna79 ---- sprawa spadkowa była i tylko ja i mój tato sąd stwierdził mamy prawo do tych pieniędzy. one się dopytywały ale w pierwszej kolejności po kolei najpierw tato potem ja. już sama pomyslałam że może lepiej żeby sąd to podzielił na cztery , ale tak się nie stalo. to dlaczego niby ja miałam im dać.

Gość Boziu...
Teraz nie ale nie widziałaś nigdy opuszczonych, rozdeptanych kopczyków na cmentarzu?

Gość co sądzicie o tym
Boziu... --- nie uważam że przepieprzyłam te pieniądz nie są pochowani jak pies a trzy napisałam że może kiedyś zrobię nagrobek po prostu jestem zdziwiona ich roszczeniową postawą.

Gość Boziu...
Wali to prowokacją bo dzieci zawsze dziedziczą w pierwszej kolejności a nie siostra, durna jesteś!

ale pierdolenie czy jak wy umrzecie to was brat czy siostra pochowa ???? ciekawe gdzie tak kurwa jest !!!!!!! zawsze chowa partner, maż czy żona !!!!!!!!!! A jeśli zostały wam wypłacone pieniądze to znaczy że im się nie należały !! proste !!!!!!!!

Gość co sądzicie o tym
tak widziałam rozdeptane ... dlatego napisałam, że kiedyś pewnie zrobię jak już nie będzie komu się grobem opiekować. rozumiem, że to jest lepsze w utrzymaniu. uważam, że na chwilę obecną jest ok. no ale co miałam zamrozić te pieniądze z przeznaczeniem jak tata odejdzie i wtedy wystawić nagrobek? oczywiste jest też, że za te 20 lat jak taty już nie będzie ja będę płacić za to miejsce. one obie nie mają nic do tego. w ogóle się nie interesowały sprawami pogrzebu brata. ani jedna ani druga nie była przed pogrzebem z nim. tylko ja i tata. sprawy, ubranie, wszystko. ale do rozporządzania pieniędzmi to pierwsze.

Gość Boziu...
joanna0709 jesteś idiotką, skoro wzięli jego pieniądze a babki mające niby z nim dzieci nie to ty jeszcze oczekujesz ze one powinny zapłacić... walnij się w ten pusty łeb!

Gość co sądzicie o tym
Boziu... --- to nie jest prowokacja. na umowie jest wyraźnie że w przypadku smierci członka ofe dziedziczy ten kogo czlonek upoważnił. w tym wypadku byli to moi rodzice, tak zarządził sam mój brat. jak zmarła moja mama sprawa trafiła do sądu - w kwestii spadkowej i sąd przyznal tacie i mnie.brat był rozwiedziony a z druga partnerką nie miał ślubu.

Gość co sądzicie o tym
sama się walnij w ten pusty łeb

Gość Boziu...
Nie mówię o nich tylko dzieciach, to w końcu czyje te dzieci?

Gość co sądzicie o tym
ZUS co innego, filar co innego. to są dwie różne sprawy.

Gość Boziu...
Jeszcze sama sobie odpowiadasz idiotko, następny durny pustak!

Gość Boziu...
Nie wkurwiaj mnie, co z tego że inne rzeczy, jego dzieci a wy to macie w dupie, co was obchodzą bachory?

Gość co sądzicie o tym
dzieci są mojego brata. tyle, że mają różne matki. one mają na dzieci przyznane renty [tak jest w pl] , dostały też obie jakieś pieniądze z pracy brata. ogólnie to dość zamotane. a ja naprawdę nie wydałam tych pieniędzy na głupoty. serio. i mimo tego że nie mieszkam w pl wcale mi się nie przewala. dzięki tym pieniądzom mogłam kilka razy do taty lecieć w roku co jest sam bo tak nie miałabym z czego - raz na rok leciałam. jakiekolwiek mam pieniądze to zawsze coś młodemu kupuję i wysyłam. z tamtą mam tylko kontakt mejlowy i nic poza tym.

boziu ... ty masz ładnie nasrane w łbie , widać odrazu że chodzi ci tylko o to, żeby ludzi na forum obrażać , bo na life się boisz boś gówno jest hahahahaha wyładowuje swoje frustracje ahhahah albo masz małego i jesteś nie wyżyty albo jesteś brzydka jak ... hahahahah myślałam że to jest normalne forum i każdy może wypowiadać swoje zdanie ale takie popierdolone łby zawsze się kurwa znajdą

Gość co sądzicie o tym
Boziu... rozmowa z tobą bezsensowna. temat był o nagrobku a nie o dzieciach. uwierz mi obie świetnie sobie radzą i tylko ja mam jakieś chore wyrzuty sumienia. oczywiście że pewnie chciały te pieniądze, zwłaszcza była żona mojego brata. a ja jestem taka głupia że daję się robić po prostu. ona ma nowego partnera z którym ma drugie dziecko i na święta to nie tylko młodemu słałam ale też jej i tej jej córce z drugiego związku. a one mi z takim czymś.

brat mógł ustanowić swoje dzieci do otrzymania kasy ale tego nie zrobił !! pewnie wiedział że dzieci nie dostaną !!

Gość Boziu...
Nasrane to masz ty, wymyślasz tematy o śmierci i wykorzystywaniu dzieci i jeszcze podskakujesz szmato! Czy to nie jest chore dowartościowywanie odmóżdżony tłumoku?

Gość co sądzicie o tym
joanna0709 ---- tak ta panna chyba jest nieco sfrustrowana bo tylko obraża jak widać. poza tym wkurzyłam się wiecie. bo wychodzi na to że jak ja nie mam dzieci to muszę mieć przesrane.

Gość kkithlp
Moim zdaniem, za bardzo przejmujesz się opinią innych. Dla mnie osobiście nie ma znaczenia, czy na czyimś grobie jest pomnik, czy go nie ma. Ja bym pomnika nie chciała, nie bardzo też chciałam go stawiać mojej mamie, bo tak jakoś pomnik źle mi się kojarzy - z przygnieceniem zmarłego, z ostatecznym oddzieleniem się od niego. Jednak nie byłam jedyną decydującą w sprawie mamy i ostatecznie pomnik stoi. Jeśli chcesz postawić w przyszłości to jasno powiedz partnerkom brata, że kiedyś to zrobisz, a na razie nie możesz i niech Ci dadzą spokój. Nie przejmuj się nimi, nie mają prawa od Ciebie tego wymagać. Równie dobrze one mogą postawić pomnik, jeśli to dla nich takie ważne. Ostatnio chodziłam po cmentarzu i bardzo mi się spodobał grób, na który ktoś przytachał wielki okrągły kamień, wyrzeźbił w nim napis i posadził wokół roślinki. Ale dla większości liczą się pozory - pomnik, najlepiej piękny i drogi. A jak nie, to pewnie nie kochałaś albo już zapomniałaś. Wg mnie liczy się co innego.

boziu powiedział coś wiedział hahahahah opowiadasz nam swoją historię a nie o ciebie tu chodzi , pomyliłeś tematy !! przykro nam bardzo !!!!!!!!!! ciekawe czy ciebie ktoś bedzie chował bo z twojego charakteru widać że jesteś sam jak palec

Gość co sądzicie o tym
Boziu... nie wymyślam to temat z życia tobie widocznie zupełnie obcy bo tylko potrafisz bluzgać. mieszkasz pewnie z rodzicami i ogólnie masz wyjebane na śmiertelność, ale uwierz ---- i ciebie dosięgnie ten temat. gdzie u coś było o wykorzystywaniu dzieci????

Gość co sądzicie o tym
kkithlp no tak chyba mam że się przejmuję tym ich gadaniem. boli mnie to że ta partnerka brata co jest za granicą i mają córeczkę przez ten temat najwyraźniej zerwie ze mną kontakt i małej mi na oczy nie pokaże do końca życia :(

Gość Boziu...
Ale brat miał, wiesz co to jest odpowiedzialność mongole?

Masz wyrzuty sumienia to znaczy że jesteś normalnym człowiekiem, ewidentnie chodzi tu tylko o zazdrość ze ty dostałas , one nie!! dlaczego co do pogrzebu i załatwiania całego obrzedu ich nie było ?? bo mały to gdzieś