Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rysiek12354

elmex - źle otworzona pasta

Polecane posty

Gość Rysiek12354

Witam, postanowiłem zadbać lepiej o zęby i zakupiłem sobie pastę elmex ( pomarańczowa). Często z nerwów obgryzałem paznokcie przez kilka lat , teraz już nie obgryzam lecz zauważyłem że moje szkliwo wygląda tak jak na tym zdjęciu http://www.sensodyne.pl/artykuly/erozja-szkliwa-u-doroslych.html ( po prawej stronie) . Mam problem bo źle otworzyłem tą pastę, obciąłem całkowicie plombę , zamiast ją odkręcić. Czy ta pasta straci swoje właściwości ? I czy dobrze dobrałem pastę, czy pomoże mi ona w odbudowie szkliwa czy może lepsza będzie fioletowa elmex ?

Gość Rysiek12354
Szczególnie chodzi mi o to czy ta pasta nie zaschnie i nie straci swoich właściwości bez tej plomby, bo powinno się ją odkręcać drugą strony nakrętki i potem zakręcać ...

Gość reyrewr
Rysiek ale pierdolisz, a jakie to ma znaczenie! Prseciez masz nakretke. Nie wiem czy da sie odbudowac szkliwo, ale elmexu uzywam od 12 lat i nigdy nie mialam prochnicy ani takich problemow, nie wiem czy to geny czy ta pasta

Gość Rysiek12354
Ok, to szkliwo mi trochę się starło dlatego że często obgryzałem paznokcie z nerwów ... Przez kilka lat w końcu szkliwo dało o sobie znać. Nie mam problemów z próchnicą, białe zęby tylko że to szkliwo trochę starte i nie wiem czy ta pomarańczowa pasta elmex się sprawdzi czy może wypróbować fioletowy elmex chroniący przed erozją szkliwa ? Obie pasty zawierają aminofluorek ...