Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ENELAJ_123

DO WALCZĄCYCH Z TRĄDZIKIEM!!!

Polecane posty

Gość ENELAJ_123

Wiem co to znaczy mieć twarz pozostawiającą wiele do życzenia i wiem, że wiele z was nie uwierzy jeśli powiem, że ten problem zniknął niemalże całkowicie w miesiąc. Trądzik miałam około 3 lat, były to głównie trudno gojące się zmiany ropne opanowujące szyję oraz policzki, pozostawiając po sobie ciemne plamy które znikały tygodniami. Wyglądałam jak trędowata. Byłam u dermatologa, zbadał mnie pobieżnie, niemalże od razu zapisując antybiotyk który miałam brać przez rok... Nie wzięłam go i teraz wiem że była to najlepsza decyzja w moim życiu. 2 miesiące temu zainteresowałam się tematem wpływu jedzenia na cerę, podchodziłam do tego początkowo sceptyczne, dieta miała być surowa i oznaczała odwrócenie moich nawyków żywieniowych o 180 stopni, dowiedziałam się że jedzenie które spożywam na co dzień jest NIE DO PRZYJĘCIA. Przeszłam więc na tą super dietę myśląc że nie zaszkodzi przecież. Z jadłospisu wykreśliłam ( i nadal nie spożywam ) : biały chleb, pszenne makarony, biały ryż,mleko, kawa, cukier, czarna herbata, wędliny, ostre przyprawy, ograniczone spożycie wieprzowiny. Oczywiście nie wspominam o rzeczach typu słodycze i fast foody, uznając to za oczywise. Co zatem jadłam i jem nadal? Brązowy ryż i brązowy makaron, warzywa, owoce, ryby, nie żałuję sobie oliwy z oliwek, oliwki, chleb ŻYTNI na zakwasie, dużo wody mineralnej, ziołowe herbaty, jajka. I to byłoby na tyle. EFEKT : nie wychodzi mi na twarzy nic nowego a stare zmiany zniknęły zostawiając plamy które z dnia na dzień bledną coraz bardziej. Nie bede pisac wiecej zeby was nie zasypywać za bardzo, jesli ktos chce wiedziec cos wiecej, piszcie.

ja tez sie mecze z tradzikeim.. w sumie to juz go prawie nie mam. tez chodzilam do dermatologa, mialam masci, antybiotyki ale jakos mi to nie pomoglo, samo jakos przeszlo.. ale ja od dawna jem duzo warzyw, unikam slodyczy, od ponad roku pije tylko wode i zielona herbate.. wiec moze to od tego, nawet nie zwrocilam uwagi, ciesze sie ze juz sie tego pozbylam :)

Gość drasklica
hmm fajnie. a mialas tez problem ze zmianami skórnymi na dekoldzie lub plecach?

Gość ENELAJ_123
piggy jestem rpzekonana ze to wlasnie dzięki temu ;)

Gość ENELAJ_123
dekolt i plecy - tak, jednak byly to zmiany nie tak bolesne jak na twarzy i mniej trwałe.

ja nie mialam nic na plecach ani na szyi tylko na twarzy.. ale juz nie mam :) zdarza sie krosti jakies ale nie tradzik juz

Nie wiem czy na kazdego to zadziała, ale jak dla mnie rewelacja. Jak ręką odjął. Sposób bardzo prosty - myję twarz szarym mydłem ( biały jeleń) rano i wieczorem. ;) Teraz zaczał używać go nawet mój chłopak bo stwierdził, ze jednak działa :)

ja mylam kiedys siarkowym podobno pomaga, ale mi nie pomoglo wrecz przeciwnie, bardzo mi podraznialo skore i wysuszalo

Gość bonifacylda
a co na wągry ?

Gość Przeszedłem przez ciężki
Trądzik ropowiczno-cystowy na całym ciele. Brałem roaccutane, antybiotyki doustne i całą resztę "arsenału" dermatologicznego. Wszystko na nic. Nie chce mi się dużo pisać, ale będąc już na skraju załamania zacząłem wertować anglojęzyczny internet i tam natknąłem się na forum, gdzie użytkownicy pisali o wręcz rewolucyjnej metodzie. Metoda jest prosta. 1. Głodówka połączona serią z lewatyw aby uniknąć wchłaniania wtórnego kału z jelit. Nie jadłem NIC przez 20 dni, pijąc tylko wodę. Ale to kwestia indywidualna - są i tacy co poszczą przez ponad 30. 2. Po wyjściu z głodówki przeszedłem na dietę NISKO WĘGLOWODANOWĄ. I tyle. Do dnia dzisiejszego jestem na diecie low carb i MAM CZYSTĄ SKÓRĘ. Co ciekawe miałem ogromne blizny po cystach, które się częściowo wchłonęły przy głodówce. Tak czy siak powodzenia 🖐️

Gość Syfy są przez onanizm
i oglądanie brzydkich filmów :classic_cool:

Gość Medith696
Eneya, jeśli czasem tu zaglądasz daj znac jak z Twoją cerą.

Gość gość
sluchajcie, ja kiedys mialam straszne pryszcze i wyleczylam je taki kremem Clerasil w malej tubce, mozna bylo go dostac w aptece, taki czerwony, smaruje sie miejscowo, nie duzo bo jest dosc mocny

Gość gość
Clerasil Ultra w czerwonej tubce, ale niestety wycofali go z Polski