Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja:)

Problem z mlekiem..;(

Polecane posty

Mój maluszek ma 8 miesięcy.. dwa dni temu odrzucił pierś a mleka modyfikowanego nie chce pić.. nie wiem co robić.. Podaje mu kaszki BOBOWITA mleczno ryżowe na śniadanie i na kolacje.. nie wiem czy to wystarczy.. pomocy..

wystarczy. Ma 8 miesięcy, spokojnie możesz mu dawać inne produkty na mleku modyfikowanym, nie jestem na czasie, ale pewnie jest już pełna gama innych niż samo mleko rozwiązań. To dziecko już może jeść wiele innych produktów, a nawet dorośli nie zawsze lubią mleko ;)

on nie ma problemu z jedzeniem własnie:) je wszystko.. tylko zastanawia mnie czy te kaszki tylko to nie jest dla niego za nało wapnia..

poszperaj po necie po przepisach z mlekiem modyfikowanym. Są budynie, kisiele, koktaile. Dziecko powinno mieć jak najbardziej urozmaiconą dietę od wczesnych lat, wtedy masz szansę,że nie będzie niejadkiem w przyszłości :) Sprawdzone na mojej czwórce ;) Są już dużo starsi. Uwielbiają gotowane jarzyny, szpinak, wszelkie ryby i nie muszę się martwić, że mają złą dietę :)

powiem ci ze mój mały juz chciał by jesc wszystko.. jak widzi ze ja jem albo mąż to aż sie trzęsie do talerza hehe diete ma urozmaicona wystarczająco tak mi sie wydaje.. tylko to mleko cholerne.. dawałam mu pierś 2 razy dziennie no i plus obiadek, podwieczorek i śniadanie.. po między jakieś dodatkowo chrupki kukurydziane czy biszkopty które uwielbia, albo kisiel robiłam z owoców.. soczki róznego rodzaju..

Gość 8 msc?
to juz spory maluszek. jak nie chce mleka to nie dawaj mu na sile. moze jakies jogurty(tylko nie te kupne)ale tych kaszek z bobovity to sie sama brzydze:( nie dawaj tego dziecku.

a jakie jak nie kupne jogurty?? sama nie potrafie zrobic hehe a na nabiał jeszcze z resztą jest za wczesnie troche..

Gość 8 msc?
moj syn w wieku 8 msc,dostawal butelke raz dziennie.a jadl normalnie sniadanie,owoce,zupe na obiad,potem drugie danie-cos konkretnego i kolacje.kaszka,platki itd.

Gość 8 msc?
to nie jest wielka filozofia:jogurt naturalny i np.potarta gruszka czy jablko. Kupne,to mialam na mysli te gotowe,owocowe

a mozna juz podawać takiemu maluchowi nabiał w postaci jogurtów naturalnych? myśle ze to troche za wcześnie i wolała bym poczekać z tym trochę..

ale po mału musiała bym wprowadzać ten jogurt.. po pare łyżeczek na początek.. a np. zwykłą manne na zwykłym mleku? to chyba za wcześnie..

Gość 8 msc?
nie,od 6 msc mozna dziecku dac na zwyklym mleku kaszke,nie daj sie tym reklamom,ze do 3rz.mm W niemczech np.od 6 rz,podaje sie produkty na mleku krowim.nie ma tego mleka tam przeciez jakos za wiele. A jogurty to tak jak piszesz:po malu daj kilka lyzeczek,zobacz jak zareaguje,jak dobrze to sie nie zastanawiaj,bo to sa akurat zdrowe rzeczy

Gość 8 msc?
matko,od 6mz a nie roku zycia.

Gość A może.......
Spróbuj troszeczkę dać jogurtu. Mojego bolał brzuszek niestety więc nie mogłam dawać, a wprowadzałam w 7 miesiącu. Za to te specjalne dla dzieci jadł ze smakiem i nic mu po nich nie było. Kaszka spokojnie wystarczy, ewentualnie przemycaj mleko gdzieś. Wiele dzieci w tym wieku odrzuca mleko zarówno matki jak i MM. Moja kuzynka tak miała jak skończyła 8 miesięcy, dziś ma 9 lat i w ogóle nie lubi nabiału, jedynie ser żółty jada, a rozwija się świetnie mimo że była wcześniakiem. Nigdy jeszcze nie chorowała.

Gość 8 msc?
mojem jakos po 6 msc dawalam jogurty i kaszki na mleku krowim,nic mu nie bylo.To zalezy od dziecka.karmilam jeszcze wtedy piersia do tego. zawsze warto sprobowac.oczywiscie wszystko zalezy od podejscia mamy.Bo jak mama caly dzien jogurtami karmi i daje butelke z mlekeim krowim to tez niedobrze. Wszystko z umiarem

Gość A może.......
No właśnie drogie są dlatego ja je kupowałam bardzo rzadko. Spróbuj z jogurtem naturalnym - spokojnie możesz dawać o nie będzie reakcji, tylko po troszeczku pzrez kilka dni

Gość 8 msc?
mozesz tez mu zrobic cos a la zaziki-potarty ogorek z jogurtem np do ziemniaka to dodac.