Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość górnoślązaczka singielka

Do końca miesiąca zostało mi 200 zł - jak żyć?

Polecane posty

:( te 200 zł to raczej tylko na jedzenie, bo opłaty mam zapłacone ale nigdy nie wiadomo "co wyskoczy" :o Jakie dania proponujecie za tę kwotę ale dania takie na 2-3 dni, bo wracam późno z pracy i nie uśmiecha mi się codziennie stać przy garnku po godzinie lub więcej, a dochodzi później jeszcze zmywanie :( 200 zł na jedną osobę, mieszkam sama :) a 200 zł zostało mi dlatego, że zapisałam się na kurs angielskiego, a tak miałabym 400 zł :o ale trzeba inwestować ciągle w siebie, echhh :(

to raczej dania z kurczaka , jakieś potrawki , zupy na skrzydełkach, a jak masz czas to kluchy tanio wychodzą , placki ziemniaczane

Gość przegraniec życiowy
tak faktycznie, tracić czas na gotowanie tylko po to by mieć 5 minut satysfakcji z jedzenia

makaron,puszka tunczyka,cebula,czosnek i puszka pomidorow jakies zupy poza tym zawsze cos jest na promocji plaki ziemniaczane mozesz zrobic na pewno masz jakies puszk,cos zamrozonego,jakies weki i w zapasie

Gość najtaniej wychodzą strączki
gotujesz kilo kaszy gryczanej lub innej, okraszasz garścią grochu, fasoli czy soczewicy i masz szybkie, tanie i bardzo pożywne i sycące danie.

Gość fGhrt
Namacza się papiery wyrwane z zeszytu w kratkę, i na drugi dzień wyławia i wpierrdala :classic_cool:

Dzięki za rady, na makaronach "jadę" już parę miesięcy :D szybkie i łatwe i już powoli mam dosyć tego ale cóż... Ale o zupach nie pomyślałam :) średnio sycące i w nocy jestem głodna już ;) a przez cały dzień w pracy tez nic treściwego tylko kanapki :o Powiedzcie co do pracy sobie robicie? Bo na kanapki nie mogę już patrzeć :o

do pracy możesz robić naleśniki z farszem na zimno, usmaż naleśniki wsadź farsz i jeszcze podpiecz:) pyszności

hmmmm... nie wiem jak ale... kup np: ser żółty jakieś 20 deko wędlina 20 deko jajka serek do smarowania warzywa (ogórek, pomidor, kalafior) mięsko drobiowe duzo to nie kosztuje a kanapki na kolacje i np sniadanie sa, sałatke mozna zrobic, zupe ugotowac lub zjeśc kalafior, nie wiem czy dobrze poradziłam bo nie mam takich sytuacji wiec az tak nie bierz Sobie mojej rady do serca :) ale chyba to mądre co napisałam z naciskiem na chyba :) wiadomo że trzeba jeszcze to i owo dokupić :)

najtaniej zupy wychodza.. przeciez mozna zrobic wiecej i miec na dwa dni a nawet trzy, w lodowce sie nie popsuje (nie powinna :P )

Gość Nie Ty jedna masz ten problem
Mnie zostało 160 zł. do końca miesiąca! Popłaciłam wszystkie świadczenia i za to muszę żyć.Na szczęście mam zapas mięsa w zamrażalnkiu, oraz inne produkty żywnosciowe, jak cukier,olej,mąka itp. w zapasie.Jedynie pieczywo muszę kupować na bieżąco! Ale gdybym zachorowała to na leki już nie będzie mnie stać! Panie Tusk, "Oby żyło się lepiej" Z pewnościa panu i pana rodzinie, ale Polakom żyje sie coraz trudniej. Coraz częśiej widze ludzi grzebiacych po smietnikach.Modlę się żeby mnie to nie spotkało!Ponad 2 miliony wyjechało z kraju, zostaną same "chrupki" kto wtedy będzie na pana głosował? Chrupki na pewno - nie!

ja do pracy pakuje albo wlasnie makaron,albo taki bigosik jakby(kapusta kiszona,piers z kurczaka,kabanosy drobiowe,powidla sliwkowe,suszone sliwki i grzybki) albo salatki z tunczyka z ryzem,z pekinskie z kebabem a jak juz nic nie ma to serek wiejski z pimidorwm jem

Ja też mam olej, mąkę i jakieś makarony i szpinak mrożony i coś tam znajdę więcej ale mięsa nie mam żadnego, zresztą mało go jem. Ostatnio zrobiłam sobie dobre leczo z kiełbasą chorizo, która w Biedronce kosztowała 6 zł, a jest pyszna do lecza. Leczo jadłam 3 dni ;) i do tego sandwich - pychaaaa :) Ja też nie miałabym na lekarstwo gdybym zachorowała :o

Gość asdfghhjjkl;;ouh
kup kurczaka , jarzynkę, makaron, ziemniaki, dzien 1 -rosół dzień 2 udko gotowane z ziemniakami dzień 3 obierz szyje i skrzydelka i na bazie rosolu ugotuj potrawke z kurczaka dzień 4 piers z kurczaka z ziemniakami dzien 5 udko z kurczaka dzień 6 znowó pierś dodawaj inne przyprawy i bedzie dobrze a jak lubisz zupy to na bazie rosołu krupnik ugotuj tylko kasze dokupic musisz

Z kurczakiem to jest myśl :) jutro kupię. Dziękuję. Nie, to nie jest prowokacja :D chciałabym :o

Gość Krytykantka z Krakowa
Polędwica z warzywami - jako wędlina - kosztuje około 12 zł za kg, opłaca się, dużo kanapek można zrobić z tego:)

Nr konta? :) - rocznie mój budżet na wydatki na cokolwiek to 20 000zł, w tym roku mogę jeszcze wydać 6000zł na cokolwiek, a takie wspomaganie innych to oczywiście dla mnie jest korzystne, bo trwam w przekonaniu, że pieniądze są bezwartościowe i mogę z nimi robić co mi się podoba. Zatem to nie ja zrobię coś dla Ciebie, ale Ty zrobisz coś dla mnie - przyjmując ten podarunek :)

Wędlinę wole kupić drogą, taką za 20-30 zł/kg, bo jest smaczniejsza i zdrowsza i po 1 dniu nie wycieka z niej woda, jak z tych tanich. A jak wspomniałam wcześniej, wędlinę jem rzadko.

Gość liobjdfr
Najlepsze jest fasolka po bretońsku na ciężkie czasy. Opakowanie fasoli ok 3 zł i ma się z tego 3 obiady. Kupujesz jeszcze cebulkę, koncentrat pomidorowy, może być kawałek kiełbasy. Równie dobra jest kapusta. Duża głowa 2 zł. Możesz kupić makaron, znowu cebulkę podsmażyć, wrzucić do gara, wymieszać i masz łazanki.

Gość panie wóden
daj mię, na czipsy!

Panie Wooden ;) w życiu sa albo pechowcy albo szczęśliwcy :) widocznie taka moja karma aby była w tej pierwszej grupie. Staram się nie narzekać ale dzisiaj dopadło mnie małe przygnębionko ;) bo człowiek musi myśleć o przyziemnych rzeczach jak jedzenie, a nie o tym, że jutro znowu kupię sobie książkę :( Niestety wydaję sporo pieniędzy na książki i pistacje ;) i dlatego te 200 zł + angielski ;)

Nawet przez myśl mi nie przeszło ;) jakiekolwiek wykorzystywanie.

sg - pistacje są wysokokaloryczne, dobry produkt ;) A orzechy włoskie też wcinasz? - są "zdrowsze". Zawsze możesz się zaopatrzyć w tak wciągające książki, by zapomnieć o jedzeniu ;) yyy ... jaka karma? - a czy to nie jest tak, że Twoje życie zależy głównie od Ciebie i to, jakie ono jest, jest wynikiem Twoich działań, następstwem Twojej psychiki?

Nie mam młotkowego do rozłupywania orzechów ;) Wiem, że pistacje są kaloryczne ale taaaakie dobre ;) Niestety na nasze życie mają wpływ różne czynniki, np: otoczenie, los, inni ludzie i to jest wypadkowa naszego losu, a nasze to jest może 40%.