Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam bo nie wiem???

173cm i 60 kg to jaka to budowa ciala

Polecane posty

Normalna chyba, bo szczupla to raczej nie???

Gość Bosski Roman
Ja mam 173 i ważę 72 kg :D A do Czerwca zamierzam ważyć 80 kg po cyklu na CM3 ;) Tak więc 60 kg to przepiórcza waga :D

nie no, bez przesady :-)

Gość Kamilka6
szczupła, BMI 20

Dodam, ze chodzi o kobiete :-)

Gość saramorze
ja mam 172 i 62 kg

I moja ręka wędruje ponownie do czoła. Matematyka podpowiada że to 3 kg niedowagi. Więc raczej nie kojarzy się z otyłością. Jak widać to przeliczanie na bezwzględne kilogramy powoli odejmuje rozum szerokiej masie ludzkiej. Żeby ocenić czy to dobra waga, szczupła czy "zdrowa" trzeba widzieć taką osobę. Mięśnie i kości ważą więcej niż tłuszcz. Osoba która uprawia regularnie sporty będzie kilka niezłych kilogramów cięższa, niż osoba o tych samych wymiarach i wzroście, która "leży i pachnie". Czyli co? Jeśli brzuch opada na uda, a kalkulator wskazuje odpowiednią cyferkę, to gra muzyka? A jeśli wystają kości biodrowe, ale waga pokazuje 2 kg ponad oczekiwane obliczenie, to dieta?

Gość joaquin
Normalna, zdrowa sylwetka:)

Gość mam mondeo
hehe Luna masz racje;) ja waze 60 przy 165 i kosci biodrowe mi wystaja;)

Gość tvv y4vby
chuda jesli cwiczy jesli nie cwiczy to szczupla obwisnieta

Gość tvv y4vby
hehe zgralam sie z Luna :D jesli piszesz, ze nie jestes szczupla, to znaczy, ze nie cwiczysz wystarczajaco - mozesz zaglodzic sie na smierc, a nigdy i tak nie bedziesz wygladac dobrze. Spokojnie mozesz byc szczupla przy wadze 75kg, ale jesli przy 60 nie jestes, tj. ze jestes niecwiczacym leniwcem i masz niezle zwisy :o

Luna - powędruj tą ręką do czoła:) Autorko, najprostszym sposobem jest pójście do dietetyka i zmierzenie poziomu tkanki tłuszczowej możesz sama orientacyjnie zdiagnozować swoją budowę po obwodzie szyi i nadgarstków

Gość gość
Liczenie obwodu nadgarstka i szyji? Co za bzdura. Ja przykładowo mam nadgarstki jak u anorektyczki (wystają kości), a zdecydowanie mam sadełka za dużo o jakieś 10 kg. Każy ma inną budowę ciała i liczenie w ten spsosób może zwieść na manowce.

Gość gość
do osoby wyżej: naucz się czytać ze zrozumieniem - jak wół jest napisane, że jeśli zmierzysz nadgarstek i szyję, to będziesz wiedzieć jaki masz typ budowy, czyli czy jesteś drobna, normalna czy mocniejszej budowy, a nie czy jesteś chuda czy gruba albo ile masz tłuszczu obecnie:O

Gość gość
Szczupła

Szczuplutka, jeżeli jesteś kobietą to pewnie nosisz rozmiar 34. Ja mam 160 i 52 kg i noszę 36. A jak jesteś facetem to jesteś chudzielec niesamowity - zacznij ćwiczyć!