Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierna_kobieta

Ludzie nie pozwalają mi być sobą

Polecane posty

Gość treee
Masz jakieś IQ ???????????????

Gość treee
Dzięki za serdeczną pogawędkę. :-)

Gość Jesli na sile probujesz
nawracac niewierzacych to sie nie dziw. Po drugie, ludzie tacy jak ty to czesto hipokryci.

To może ja powiem w imieniu ludu pracującego miast i wsi, co ludziom do tego: Otóż, nikt spotykając nas w pracy, autobusie, sklepie, na baletach, nie zadaje jako pierwszego pytania o wyznanie. Wtedy możemy zachować to dla siebie. Ale jeśli katolik widzi że ktoś robi to, czego mu zabrania religia - każe tej osobie przestać, i np namawia za wszelką cenę do odłożenia mięsa w czas postu. Skoro katolik szanuje post, to niech nie je mięsa, ale niech będzie łaskawy odczepić się od innych ludzi. Przypomina mi się głośna obrona krzyży w szkołach, gdy to katolicy twierdzili że ONI CHCĄ BO TO ICH WIARA. A to, że inni nie chcą, nie ma znaczenia. Więc pytam gdzie jest wolna wola? Mała odezwa do katolików: skoro coś jest niezgodne z waszymi poglądami, nie róbcie tego, ale dopóki nie zagraża innym, i nie stanowi połamania prawa, obyczajów, to darujcie swojemu otoczeniu przymusowe nawracanie, bo gdyby przedstawiciele każdego wyznania mieli mi nad uchem dyktować swoje stanowisko, pewnie by mnie w kaftanie powieziono.