Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniemamzrana

może głupie pytanie ale to pierwsza ciąża/szyjka macicy

Polecane posty

Gość pytaniemamzrana

jestem w 20tc jak sprawdza sie czy szyjka sie skraca? ocenia to lekarz prfzy badaniu czy na usg??? boje sie bo dzisiaj dwa razy napięłą mi sie macica..i nie wiem czy to przypadkiem nie twardnienie brzucha..nie wiem jak je rozpoznac..;/

Gość pytaniemamzrana
prosz o odpowiedz :(

wydaje mi się, że u mnie lekarz sprawdzał szyjkę podczas zwykłego badania, ale chyba nie w 20 tc, raczej w ostatnich tygodniach przed rozwiązaniem.

Gość ccvbfd
napinanie macicy w czasie ciąży to standard(chyba że te napinania robią się regularne to już inna sprawa), tak się macica przygotowuje całą ciążę do porodu. Co do skracania skąd masz takie przypuszczenia o skracaniu? idz do lekarza on to sprawdzi i na usg i palcami może sprawdzić czy szyjka sie nie zmiękcza-ja tak miałam i założono mi pessar.

Gość pytaniemamzrana
podobno przy skurczach czy twardnieacy brzuchu moze skracac sie szyjka datego pytam.....dziekuje za odpowiedz...chociaz przestarszylam sie roznymi opiniami i internecie..ze to bardzo niebezapieczne..ale wzielam scopolan i leze..moze przejdzie..dziekuje

Gość ccvbfd
scopolan przepisał Ci lekarz? po drugie najważniejsze nie czytaj "ciekawostek" z internetu, o wszystko pytaj lekarza prowadzącego,

Gość pytaniemamzrana
tak przepisala mi moja ginekolog-poloznik bo wczesniej mialam skurcze jak na miesiaczke a nospa nie pomagala....