Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikaprzedcc

czy to prawda że teraz po CC nie trzeba leżeć plackiem całej doby????????????

Polecane posty

Gość panikaprzedcc

witajcie , za tydzien mam cesarke, mialam juz jedna i najgorzej wspominam ,ze trzeba bylo lezec na plecach 24 h bez poruszania , to był dla mnie koszmar, wczoraj rozmawialam z kolezanką i powiedziala ze teraz nie trzeba juz tak lezec, ze po 6-8 h mozna juz wstac- czy to prawda??

Pewnie zależy od szpitala. U mnie wstawało się po 12 godzinach, chociaż ja chętnie lezałabym dłużej, bo choernie mnie bolało poruszanie się :-O

Ja leżałam koło 18 godz. Położna mówiła żeby nie podnosic głowy bo w przeciwnym wypadku mogą mi potem dokuczac okropne bóle migrenowe po znieczuleniu.

W szpitalu w którym ja byłam zależało to od rodzaju znieczulenia. Ja miałam cc o 7 rano a pozwolili mi wstać dopiero o godzinie 14 dnia następnego.Znieczulenie w kręgosłup. A przy ogólnym kazali wstawać po 6-8 godz.

Gość mukitka
Wstawanie po paru godzinach wcale takie fajne nie jest. Mieszkam w Niemczech, tutaj standardowo po cc lezy sie tylko 6 godzin. I ja wlasnie najgorzej wspominam wstawanie. Musialam wstac, ale nie dalam rady, poplakalam sie, bol nie do zniesienia. Najgorsze, ze od razu dali mi dziecko do pelnej opieki na dzien i noc. Nie mialam sily reka ruszyc, co tu mowic o tym zeby dziecko nakarmic czy utulic. No niewazne. Chodzi mi o to, ze krotkie lezenie bywa koszmarem...

Gość panikaprzedcc
ja wiem ze bede miala w kręgosłup , no i wlasnie dziwne są te rozbieżnosci, po tamtej cesarce lezalam plackiem ponad 24 h a i tak mialam okropne bóle głowy przez 3 mies po .

Gość panikaprzedcc
mukitka,ale czy wstajesz po 6 godz czy po 24 bó jest niestety taki sam, a czym szybciej sie rozruszasz tym lepiej.

Gość olk
Miałam cesarkę o 10 a przed 20 wstałam .

Gość kolejny argument zeby rodzic
sn ;.))))

Gość olk
ale jestes głupia ,czy myślisz że wszystkie kobiety dla swojego widzi misie pragną cesarki ,powiem ci że pierwsze dziecko rodziłam sn i drugie tak samo bym chciała ,niestety stało się inaczej ale dzięki temu moje dziecko żyje.

Gość fffffdfd
znieczulenie ogolne leżałam 24 h. chetnie lezałabym dłużej;)

Gość to zależy od znieczulenia
przy tym od pasa w dół leży się 6 godzin, a przy ogólnym dłużej