Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Editka :)

Jakie zwierzątko sobie kupić? Byłam na giełdzie zoologicznej i podobały mi się

Polecane posty

różne zwierzęta. Mam 25 lat, mam małe mieszkanie, mieszkam sama, nie chciałabym, żeby zwierzę bardzo śmierdziało i żeby trzeba było często sprzątać. Chciałabym też, żeby zwierze wytrzymało samo wyjazd wakacyjny (wystarczy, że zostawię duży zapas jedzenia i picia). Które zwierzę wybrać? - szynszyla - tchórzofretka - koszatniczka - świnka morska - królik - myszoskoczek - chomik - szczur - papuga Mogę kupić parkę, co polecacie?

Gość ghrrrrrrrrrrrr
żadne, każde wymaga opieki, obecności kogoś,sprzątania a nie tylko jedzenia zwierzęta bałaganią,zostawiają włosy, śmierdzą, chorują- nie tylko ładnie wyglądają trzeba zdawać sobie z tego sprawę, zanim się zwierzę przygarnie- to co najmniej kilka lat opieki

Gość wiadomo....
taki koncert życzeń to spełnia chyba tylko tamagotchi albo pluszaki.

Gość weqqweewer
a co jak zwierze wyleje wode?

A ja mam inne zdanie na ten temat :) Kupuję królika, będzie miał silikonowe podłoże i nie będzie śmierdziało, sprząta się to raz na miesiąc :) A jak będę wyjeżdżać, to mu będę zostawiała całe wielkie poidło wody i dużo ziarna i sianka :)

Gość niesiksa
najlepiej kup sobie kwaitka...katktusa.nie smierdzi , rzadko podlewasz, pogadac możesz, a i z wyjazdem nie powinno byc problemow

Z poidła nie wyleję, mogę mu zostawiać 3 poidła na wszelki wypadek, jak by któreś się zablokowało :)

Kupuję królika, nie powstrzymacie mnie :) Możecie pisać co chcecie

Gość weqqweewer
widac, ze na zwierzetach to ty sie nie znasz. akurat kroliki to takie zwierzeta, że mogą jeść i jeść aż do smierci z przejedzenia, wiec powinno sie im dawkwoac jedzenie

To kupię automatyczny dozownik, który wydziela jedzenie ;)

A według mnie się znam i nie wmówisz mi, że jest inaczej :)

Editka każdemu zwierzęciu trzeba choć trochę uwagi poświęcić. Nie da się tak jak piszesz.

Gość niesiksa
ja miałam królika i nie, to nie jest zwierze ktore mozesz zostawic na kilka dni wez pod uwage ze zamknac krolika w klatce to barbarzynstwo, musi codziennie choc troche sie wybiegac. Siano sobie zasika lub wode wyleje- i nie zje, karmy suchej nie mozesz duzo zostawic bo powinna stanowic 1/4 sposrod innych posiłkow- min owocow warzyw i siana. Poza tym zwirek smierdzi- nawet jak w klatce kuweta bedzie stała,, to gwarantuje ze bedzie porozrzucne wszystko po klatce jak rowniez na zewnatrz.Kroliki dostają szajby jak za dlugo siedza w klatce, musi sie wybiegac, wyskakac. Nie kupuj krolika jak masz zamiar trzymac go non stop w klatce.

Gość niesiksa
A zreszta to i tak prowo :/

Gość domi nika
może rybki? choc uważam, że przy Twoich wymaganiach najlepiej sprawdziłaby sie pluszowa żyrafa :D

No to plan mam taki: Kupuję 2 króliki, żeby nie były samotne. Dla nich duża klatka (150 cm), jako podłoże silikonowy żwirek, a na wyjazdy 3 duże poidła do wody i 2 automatyczne dozowniki (na wypadek gdyby 1 się zepsuł) :)

dużo masz tych wyjazdów? i jak długie? może na ten czas ktoś zajmie się zwierzęciem?

Przecież warzywa będę dawała codziennie, same ziarna tylko na wyjazdy :)

Gość a mi się Editka podoba
wzięłabym Cię do domu, zamknęła w klatce. Miałabyś automatyczny dozownik z wodą i jedzeniem. (ba, nawet trzy dozowniki, jakby się jeden zaciął) I Wiaderko z przykrywką na potrzeby fizjologiczne. Bym sobie Ciebie hodowała - też często wyjeżdżam, byłoby miło mieć coś żywgo w domu, jak się wraca. co Ty na to?

Ode mnie się odwal :) Jak chcesz, to sobie sraj do kuwety, albo zakładaj obrożę, smycz i żryj suche żarcie, ja zwierzęciem nie jestem, a ty się puknij w ten pusty łeb :)

Żadne... Żadne zwierzę nie można zostawić na więcej niż 2-3 dni i to już tak w ostateczności. Może najlepiej rybki, ale też wymagają stałej filtracji, grzałki, żółw - naświetlenia. Miałam chomika, sam bym góra dwie doby.

Żałosna jesteś kobieto, zrobisz tylko krzywdę zwierzakowi kurvo bez serca. Życzę ci, żebyś prędzej zdechła niż kupiła jakiekolwiek zwierze.

Gość niesiksa
2 w jednej klatce moga sie pozagryzac, albo co gorsze rozmnożyć!! ]podtrzymuje pomysł kogos wyzej ad. pluszowj zyrafy

Ale wiesz co....zwierzęta też potrzebują naszego uczucia, troski, obecności...one mniej lub bardziej (w zależności od gatunku) wyczuwają czy są w dobrych czy w złych rękach. A Twoja postawa na razie przypomina kogoś kto ma jakąś zachciankę. Np na nowe buty, które niedługo trafią niechciane w kąt.

Noxelia, jesteś najgorszą pizdą bez serca tutaj, bo nie ma nic gorszego, niż życzenie innym śmierci, twoja matka i tak zdechnie na raka w wielkim bólu i cierpieniu przez to, że ty innym życzysz śmierci, tępa szmato bez mózgu

Niektórzy powinni się tutaj puknąć :) Kto powiedział, że ja nie będę dbała o te zwierzęta? :) To, że nie chcę fetoru w domu to znaczy, że nie będę dbała o króliki? Zastanówcie się nad sobą, zwierze nie ma być utrapieniem. :) Będę dbała o zwierzęta, a to, że raz w roku na tydzień zostaną z automatycznym dozownikiem nie jest powodem, by życzyć mi śmierci

Od mojej matki się odwal ściero, bo takie gówno jak ty nie jest godne wymawiać takich słów w ogóle. Bezmózgi pustaku, z całej siły życzę śmierci takim pustakom. Ty też jesteś zwierzęciem dzivko,l nigdy o tym nie zapominaj. NIGDY.

a to, że raz w roku na tydzień zostaną z automatycznym dozownikiem no wreszcie się dowiedziałam ;) Wobec tego ponawiam pytanie, czy może ktoś z Twojego otoczenia na ten tydzień mógłby się zająć tym królikiem?

Ta, Noxelia, brzydalu z kartoflowatym nochalem, wyglądasz jak bulwa i jesteś tępa, nigdy nie masz innych argumentów, tylko życzenie śmierci, jesteś żałosna, tępaczko bez szkoły, hehe, a twoja matka i tak zdechnie - przez ciebie i przez to, że zawsze życzysz innym śmierci, pustaku :) Gnij sobie na tej Kafeterii, bo nic więcej w życiu nie osiągnęłaś i nie osiągniesz :)