Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kesiak

Urodzinowy obiad?

Polecane posty

Gość Kesiak
Mi ostatnio chłopaki zjedli bez problemu 60centymetrową pizzę z Biesiadowa i kubełek z KFC :) takze trochę w nich wchodzi... Ale jak się rollo nie zapchają to ziemniaki z kapustą pomogą :D A ten filet to tylko w jajku i płatkach?

wiem ze facetow tez smauje spaghetti miesne, maz sie zajada jak zrobie, i nigdy sos nie zostal w garneczku :) przygotowujesz makaron spaghetti i sosik: smazysz boczek, dodajesz cebulke, i mieso mielone (nie zaluje), przyprawiam papryka, ziolami, pieprzem, sola... i pozniej czas na por pokrojony, marchew starta (tylko z umiarem zeby za slodko nie bylo) czosnek zgnieciony, kukrydze, papryke, pieczarki i próże az wszystko bedzie miekke, na koncu pasta pomidorowa, bazylia i doprawiam jeszcze ostrosc... zawsze jest dokladka :)

tak, filet maczasz w jajku a pozniej w platkach sniadaniowych, pogniecionych, tylko z patelni poloz na papier zeby chwile odsaczyc ;) moj maz i brat czasami robili zawody, duza pizze kazdy zamawial i na czas jedli, czasami nawet nam smakowali jeszcze po tym z talerzy co zamowilysmy :D

Gość Kesiak
Sos do tej pory, wstyd się przyznać, brałam gotowy... Jakoś odstraszały mnie te internetowe o gotowaniu pomidorów i różnych innych cudów :) Tego też koniecznie muszę spróbować :)

paste pomidorowa mam swoja jeszcze, sama robilam z pomidorow, ale pojdziesz do sklepu i wszedzie prawie kupisz takie pasty pomidorowe, albo chociaz krojone pomidory z puszki, tylko wtedy wygotowac wody troche musisz, bo pomidory wiecej wody niz pasta maja

Gość Kesiak
Dobrze, dziękuję :) ratujesz moją kuchnię ;)

ide sama sie wziac za obiad, dzis mam kotlety schabowe (z wczoraj ;) ) i do tego bedzie salata z smietana, oraz placki z cukinii :)

Gość Kesiak
Placki z cukinii znam i robię, bardzo dobre :D smacznego ;)