Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

123margot123

wynik testu - pozytywny czy negatywny?

Polecane posty

Drogie forumowiczki, chciałabym prosić Was o pomoc. Przez 1,5 roku stosowałam antykoncepcję [pigułki], ale mija już 4 miesiąc, kiedy je odstawiłam. Biorę kwas foliowy, pierwsze cykle po odstawieniu były jak w zegarku 23-dniowe... a teraz okres mi się spóźnia. Z testów owulacyjnych wychodziłoby, że ten cykl byłby dłuższy, a owulacja wystąpiła ok. 29.09. Poprzednia miesiączka zaczęła mi się 15 września i do tej pory ani widu, ani słychu. Boli mnie w podbrzuszu, czasem kuje lewy jajnik i lekko pobolewają brodawki. Zrobiłam test strumieniowy bobo test, dziś koło 16:00 [na opakowaniu napisane, że niekoniecznie z porannego moczu]. I nie wiem, jak interpretować ten wynik :( Druga kreska leeeedwo widoczna, jakby tylko prześwit, ale testowa też delikatna. Czy ktoś miał podobnie? Dziękuję za pomoc. http://zapodaj.net/3ff0fdd8772df.jpg.html http://zapodaj.net/ddccd3f3a6be7.jpg.html

Gość andhsussks
myślę, że powinnaś powtórzyć test jutro z porannego moczu :) ja tu widzę drugą kreskę delikatną więc jest duża sznasa, że jesteś w ciąży :)

Gość andhsussks
test zawsze powinno się robic z porannego moczu bo wtedy jest najbardziej wiarygodny gdyż steżenie betaHCG w moczu jest największe :) pierwszy mocz po nocy i powodzenia :)

Gość zdziwiona a powiedz....
wedlug mnie ten test jest pozytywny:) gratuluje :)

A jak szybko wybarwila Ci sie ta druga kreska? Jesli od razu, to nawet jak jest slaba to jest to ciaza :-) jesli po wiecej niz 5 minutach to wynik jest niemiarodajny.

Dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź :) Nie ukrywam, że serducho mocniej bije (jak szalone!!!). Ten test teoretycznie wykrywał hbcg od stężenia 10 (strumieniowy). Kupiłam tez płytkowy bobo test, on działa od 25. Zrobię rano, zobaczymy... myślę też, że dla świętego spokoju pojadę zrobić test z krwi.

nie pamiętam dokładnie, ale nie czekałam dłużej niż 5 minut. A czy były to 3 czy 4, to głowy nie dam. Nie mogłam się doczekać, więc zajrzałam wcześniej. Na początku była słabsza, później zrobiła się nieco bardziej klarowna. Sprawdzałam teraz, dalej słaba, ale widać ...

ja mam podobny problem z ciążą, jak Ty. tylko tyle że okres mi sie spoznia ponad 1,5 tyg. Jutro robie test. Niby sie zabezpieczyliśmy, prezerwatywa nie pękła. Ale wiadomo ryzyko zawsze istnieje

Gość e.s.p.
Jak nie pękła to chyba że plemniki już opanowały teleportacje.

no własnie trochę dziwne, także troche jestem spokojna. Mam nadzieje ze to tylko ze stresu. Ale mam pytanie... Czy np jak siedziałam na penisie przed wytryskiem, nie on we mnie tylko ja na nim, na wierzchu:))) czy jest mozliwosc zajscia?

Gość e.s.p.
Jeśli chłopak pracował w czernobylu i plemnikowi wyrosły skrzydła to pewnie jest możliwość.

Rob rano, jesli to ciaza to z rana bedzie od razu mocniejsza. Jak nasikasz to od razu sie zacznie wybarwiac jak ma byc pozytywny. U mnie bylo tak, ze w piatek po pracy zrobilam (@mialam dostac w nastepny wtorek czyli 4 dni przed) to od razu wybarwila mi sie slaba kreska, slabsza jak u Ciebie, ale pojawila sie momentalnie, moze po 20 sekundach. Byla tak slaba, ze stwierdzilam, ze negatywny, w poniedzialek ok. 13steej zrobilam ponownie i znow sie tak szybko pojawila, a za minute zrobila sie wyrazna, choc jasniejsza od kontrolnej. Poranny test z wtorku nie pozostawial watpliwosci, ciemna krecha a teraz 9 tc :-d

Gość Dadadadatytytytytytytytydadada
Ja drugą miałam baaardzo słabo widoczną, dosłownie tylko pod światło było widać (robiłam w dzień spodziewanej @). Teraz mam 16-miesięczną córcię :) A Twoje zdjęcia mi się nie wyświetlają, więc porównania nie mam...

Hmm, nie wiem czemu się nie wyświetlają :/ Moja jest właśnie baaardzo słabiuteńka... no ale jakby nie było- coś tam widać, nie zostało idealnie białe pole. Rano robię drugi test, a potem lecę jeszcze na betę.

Gość margotttttek
wg mnie to jest jedynie przeswit,nic wiecej widzialm na swoich tesatch taka jak ty wiele razy a ciazy nie bylo najlepiej poczekaj kilka dni i powtorz albo zrob bete

Gość asadsadsa
ja mialam identzcynie i bzla ciaza:)gratukuje!

Zrobiłam koło 8:30 drugi test, tym razem płytkowy. I nie miałam już specjalnych wątpliwości - druga kreska wybarwiła się bardzo szybko. Dodam, że zdjęcie robiłam koło 12, bo rano poleciałam robić betę. Na zdjęciu druga kreseczka już bledsza niż rano, ale może dlatego, że wsadziłam test do kieszonki w kosmetyczce, nie wiem. Nie ważne. Na teście strumieniowym miałam wrażenie, że druga kreska tylko prześwituje, że to jakiś cień... a tutaj ewidentnie sie wybarwiła. Załączam zdjęcie i czekam na wyniki bety :) mają być dziś wieczorem albo jutro rano. http://zapodaj.net/9afa1439af480.jpg.html

Gość moje gratulacje!!!
to co? czerwiec/lipiec 2013? :) Moja "blada kreska" testowana 13.11.2012 właśnie słodko spi :)

Gość no teraz widać jak na dłoni
że jest ciąża:) gratulacje:)

Gość dgfxvs
troche lipa bo nie zalapiesz sie na roczny macierzynski hahahahaha

Margot u mnie pierwszy test wyglądał podobnie. Też słaba kreska. Poczekałam do następnego dnia i były już mega piękne dwie :) Także trzymam kciuki, a Ty oczywiście daj znać co i jak