Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modlitwa przedszkolaka

jak modlą się się wasze dzieci?podpowiedzcie cos co nie bedzie typowym recytowa

Polecane posty

Gość podsumujmy to....
Mój tata zawsze mi mówił, że o polityce i religii nie należy dyskutować jeśli jest odmienne zdanie, gdyż, obie strony nie dojdą do porozumienia. Myślę że tak powinno się to właśnie zostawić...

" O Słodki Jezu już idę spać nic mi się złego nie może stać mam na ochronę znak krzyża Twego Ojca i Syna I ducha Świętego. Amen" Moje Dziecię za małe ale raczej nawet jak dorośnie to nie będe na siłe uczyła zechce to mi powie hehe

Gość to moze jeszcze do aniołka
stróża macie jakies?

Gość eeeeeeeeeeeee12568
o luuuuuudzieee !!!!! MASAKRA!!!!! czemu????

Gość muszkaaaa
moja corka 3 letnia modli sie mowic aniele bozy...

Gość eeeeeeeeeeeee12568
czemu zmuszacie dzieci do odprawaiania tych guseł?????

moje młodsze dzieci (3 i 5 lat) modlą się Aniele Boże i Zdrowaś Mario (chociaż młodszej idzie gorzej, ale starszy brat ją dzielnie poprawia:P), starsze (8 i 10) już modlą się Ojcze Nasz, Zdrowaś Mario i Wierzę w Boga no i ich prywatne prośby. :)

Gość generalova
A te modlace sie dzieci to - tak z ciekawosci - z jakiego powodu sie modla? Widza, ze rodzice tez sie modla? Czy moze rodzice nalegaja, zeby sie modlily, wzbudzaja jakies poczuie winy? Jak to sie robi, ze maly czlowieczek, dla ktorego Bog i religia to abstrakcja, odprawia modly?

jeśli do rodziców Bóg to abstrakcja to i dla dizci taki będzie .Ale jesli dla rodziców Bóg to rzeczywistość i codzienność - to i dla dzieci obecność Boga jest czymś oczywistym .

Gość kolib
niech pomodli się własnymi słowami, poprosi o zdrowie, szczęście i co tam chce.

Gość kolib
generałowa, a to jeszcze sie nie wiesz, że modlenie sie pomaga? Zwłaszcza dzieciom. ach jasne, ty zapewne tego nie robisz.

z jakiego powodu się modlą? z takiego, że są wychowywane w wierze katolickiej, oboje rodzice są wierzący, modlimy się z młodszymi razem co wieczór, a starsze modlą się już same. nigdy nie były do niczego zmuszane, to jest rzecz, która przychodzi naturalnie.

Gość eeeeeeeeeeeee12568
biedne dzieci :( współczuję :(

Gość halu haluuu
śliczne te modlitwy waszych dzieci:) moje jest jeszcze małe ale jak będzie większe to tez będę uczyć modlitwy.

Gość halu haluuu
śliczne te modlitwy waszych dzieci:) moje jest jeszcze małe ale jak będzie większe to tez będę uczyć modlitwy.

Gość modlitwaaa
w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego tak można najprościej modlić się do Niego, do Boga co właśnie uśmiecha do nas się i Niebo przybliżyć swym dzieciakom chce. Mój syna 3 lata tak się modli

Gość generalova
kolib - odwal sie Owszem, nie robie, ale uwazam, ze ani to dobrze, ani zle. Po prostu ja w tym sensu nie widze i patrze na modlitwy z mojego punktu widzenia. Pamietam swoje dziecinstwo i ten caly religijny kram to byl dla mnie jakis folklor. Rodzina niespecjalnie religijna, zadnych praktyk zbiorowych typu modlitwy przed jedzeniem albo gremialne chodzenie do kosciola. Dlatego jestem ciekawa, jak to sie robi, ze dziecko siada i sie modli. Bo ja sie nie modlilam i jakby mnie ktos przekonywal, to bym sie byla popukala w glowe

Gość generalova
Fanka - dziekuje za rzeczowa odpowiedz na temat

Gość qertyasdf
o ludzie jaki ciemnogród!!!

Gość do największa fanka
przeznacz może więcej czasu na liczenie dni niepłodnych bo w takim tempie jak u ciebie to niedługo drużynę piłkarską będziesz miała

Gość thtr
Ktoś tu pytał dlaczego się dzieci modlą... Ja się modliłam bo to był mój sposób na radzenie sobie z lękami gdy już przytulenie przez mamę nie wystarczało bo wiedziałam że nie jest wszechmocna. Bałam się że rodzice umrą, bałam się że wojna wybuchnie, rozpaczałam że świat jest okrutny i niesprawiedliwy... więc modlitwa się przydawała. Myślę że wiara jest dzieciom przez pewien czas potrzebna.