Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yggdg

pytanie o sklepy w uk

Polecane posty

Gość yggdg

prosze o odp osob rozeznanych w temacie niedawno przeprowadzilam sie do uk i nie wiem, gdzie chodzic na zakupy. odleglosciowo mam najblizej (ale to i tak dla mnie daleko): cooperative (raczej sredniej wielkosci) indyjskie-pakistanskie sklepiki polski sklep supermarket tesco expres sainsbury local sainsbury (nie pisze na nim local, ale wydaje sie maly) taki duzy sklep w ktorym wszystko jest mrozone (nie pamietam nazwy) ktory z tych sklepow jest najtanszy - kupuje duzo warzyw (salaty, etc), owocow, ryb, cos 'na chleb'. miesa w ogole nie jem, mrozonki bardzo rzadko?

Gość chvjvjv
Niestety wszystkie te sklepy maja podobne ceny. Najtaniej jest w wielkich supermarketach lub lidlu. Jesli jesz duzo warzyw to fajnie jakbys miala jakis bazar blisko. Z tych co wymienilas to nie kupowalabym w hinduskich.

Gość jjj89
najtańszy jest Aldi i sa tam calkiem niezle rzeczy, tak samo ja w lidlu. jesli zalezy Ci na sredniej cenie i dobrej jakosci to jest asda, a sainsubry i tesco to nietety te drozsze, a polskie sklepy tez do tanich nie nalezą... i u ciapaków dobrze jest zielsko kupować bo tanio a ten z lodem to pewnie iceland ale nie powiem jak tam , bo raczej nie uczeszczam

Gość chvjvjv
Jesli to iceland to tam jest tanio, maja tam tez warzywa (maly wybor), mleko, maslo i pare podstawowych produktow.

Gość yggdg
hi, dzieki za odp. a z tych, ktore wymienilam powyzej, to ktory najtanszy? niestety nie mam lidla i aldi w poblizu

Gość bleblak
A jak oceniacie Morrisons'a?

Gość hththth
w morissonie swietne i niedrogie jest mieso (golonka np 1,6f) i ryby jesli chodzi o warzywa polecam TFC

Gość kupowales?
i stad wiesz? :D:D:D:D Bida mentalna :D

Gość yffgh
czyli w kolejnosci tesco express, sainsbury local (albo sainsbury - ale ten jest dla mnie dalej)?

Gość ciropsycream
sainsbury jest jednym z zdrozszym chociaz maja czesto rozne promocje, np na papier toaletowy, owoce, i inne takie, ciezko powiedziec ktory sklep jest tanczy bo to zalezy odpromocji wlasnie, czesto w jednym mozna kupic rzeczy za polowe ceny w danym tygodniu, jesli chodzi o warzywa i owoce to jednak najtaniej na markecie jakims, czesto za miske kasuja funta, na miesie nie oszczedzaj i nie kupuj w marketach bo to sam syf, no chyba ze waitros ma jeszcze jako taka jakos czy marks and spencer, najlepiej u dobrego sprawdzonego rzeznika

Ten z mrozonkami nazywa sie Iceland. Lidl, Aldi i Netto sa najtansze, Lidl ma warzywa ok ale miesa bym nie kupila (wszystko pakowane prozniowo). Sainsburys jest ok, ale te wieksze - local sa zwykle pare centow drozsze na kazdym produkcie od hipermarketow.. Cooperative jest raczej drogi w porownaniu z innymi marketami, local i wiekszymi. Sklepy pakistanskie sa ok na ryz i przyprawy, ale warzywa i owoce nie wiesz skad pochodza, wiec rownie dobrze moga byc nasaczone chemia. Szukaj "farmers market" ktore zwykle wyskakuja w weekendy i wiekszych supermarketow. Jakosciowo Sainsburys i Waitrose sa ok. Asda tez nie najgorszy i troche tanszy od innych duzych marketow.