Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczek11111

instruktor jazdy konnej

Polecane posty

Gość gosiaczek11111

Hej :D Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda (pieniężnie) zawód instruktora jazdy konnej (nie sezonowo - praca stała) i raczej poważna to znaczy sportowa nie rekreacyjna. Choć proszę o opinie na temat obydwu (rekreacyjnie i sportowo. ) Z góry dzięki za pomoc. A praca w większym mieście :)

Gość gosiaczek11111
nie za bardzo rozumiem ?! :)

Gość coner
instruktor rekreacji to kiepski zarobek no i harówka cały dzień ale to też zależy, gdzie się zahaczysz natomiast sportu czyli trenerska, to raczej nie twoje rogii, bo pytając się o to wskazuje na brak orientacji w środowisku jeździeckim,

Gość gosiaczek11111
Marcin bardzo proszę bez taki wypowiedzi. Pytam poważnie. Corner - moje nie moje, chce by były moje ;) na koniach jeżdżę 10 lat 4 lata rekreacyjnie a następne lata coraz bardziej sportowo. Zastanawiam się czy wiązać się na poważnie z tym zawodem?

Gość coner
szczerze w polsce ciężko i odradzam, nie wiem, którym którą dyscylinę urawiasz ale nawet z trenerki ci ężko est wyżyć, zawsze jest duża rotacja jeżdców, konie zęsto mają ontuzję, więc wtedy tez niezarabiasz, jeżdżenie cudzych konich to teżż niepewne, ciągle sieę zmiena stajnie, ludzi...

Gość coner
oważnie konie to hobby, ale trzeba mieć coś drugiego w zaasie z czego jest kasa. Konie to też duża urazowość. Nie chodzi mi o upadki, praca rzy koniach również. Jeżeli napradę chesz tym się zająć jedź do Niemiec. Tam zobaczysz z czym narawdę to się je

Gość gosiaczek11111
corner widze że masz dużą wiedzę na ten temat ? jeździsz :) jeśli można wiedzieć

Gość coner
tak i nie obrażając Cię, ale zakładnie takiego tytułu i to tu na forum wykazuje na brak Twojej wiedzy o istruktorstwie i trenerstwie...

Gość gosiaczek11111
Na początku myślałam że to będzie jazda rekreacyjna po 4 latach to był już dla mnie wspaniały sport z resztą dalej jest. Nigdy nie wnikałam w środowisko trenerów. Nie pytałam o ich zarobki, to ich sprawa... co nie znaczy że jestem nie profesjonalna w tym co robie ;) od pewnego czasy zaczęłam się zastanawiać tym zawodem i tyle...

Gość gosiaczek11111
czasu* nad tym* Przepraszam za literówki :)

Gość gosiaczek11111
ej ktoś podrabia mój link !!! :o PRZYNAJMNIEJ JEDEN POST W KTÓRY ZACZYNAM WDAWAĆ SIĘ W ROZMOWE Z CONOREM

Gość ihahahaha
i koń by sie uśmial :D

Gość coner
jeżeli oważnie o tym myślisz o trenerstwie to nie szukaj odpowiedzi na forum ogólnotematycznym tym wykazujesz brak profesjonalizmu nie neguję Twoich umiejętnośći je żdzieckich. Tylko narawdę pomyliłaś fora

Gość coner
a jeżeli ytasz o zarobki to nie wiesz ile łacisz ternerowiinstruktorowi za trening można sobie obliczy ile trzeba godzin treningów prowadzić,często 7 dni w tygodniu, zeby zarobić na życie

Gość gosiaczek11111
nie wiem właśnie czy poważnie ;) pierwsze matura, zobaczymy jak pójdzie...

Gość coner
dziecko długa droga przed Tobą ,weź się lepiej do nauki

Gość gosiaczek11111
wyobraź sobie, że nauka jest dla mnie ważna ale muszę wybrać !!

Gość gosiaczek11111
zawód muszę wybrać oczywiście :)

Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale tam gdzie ja jeździłam konno dla rozrywki inni trenowali też do zawodów czyli sportowo/zawodowo :) I mój instruktor mówił że tacy trenerzy zarabiają trzy razy tyle co on, ale on nie może "przeskoczyć" na trenera bo nie ma studiów w tym kierunku, nie jest trenerem zawodowym po awf-ie, więc nie wiem czy tak latwo zostaniesz zatrudniona jako trener, choćbyś nie wiem jak świetnie jeździła albo uczyła, no chyba że masz szkołę...

Gość gosiaczek11111
Faktycznie wybrałam złe forum, nie myślicie tu poważnie o tym co mówię tylko sobie robicie żarty :o :(

Gość coner
trenerem zawodowym nie jest się po AWF tylko intruktorem jeździectwa. trenera sortowego jeżdziectwa robi się na kursach pzj to nie jest takie ho siu to są lata jazdy, inwestowania w siebie swoje umięjętności, obserwacja, wsółraca z ternerami różnych dyscylin instruktora rekreacji może zrobić niestety każdy

Gość [zgłoś do usunięcia]1
Lubisz pozycję na jeźdźca ?

Gość coner
gsiaczek jeżeli narawdę zależy Ci na racy trenersko instruktorskiek zacznij wsółracować z jakimś trenerem np jako luzak dużo można się wtedy nauczyć

Gość coner
przepraszam za literówki

Gość gosiaczek11111
tak to prawda, to są kursy...

Gość coner
podzsywie i tu się mylisz

Gość gosiaczek11111
NO ALE PRAWDA JEST TAKA ŻE KOBIETY WYGLĄDAJĄ ŁADNIEJ NA KONIACH(ZWIERZĘTACH) NIŻ FACECI :p TAKA JEST OGÓLNA OPINIA

Gość wiktoria741
Hehe też tak myślę :) Ale faceci też się mogą nieźle prezentować. Ostatnio widziałam modowe trendy w jeździectwie na http://wanthaveit.pl/ i dla facetów też są całkiem niezłe stroje ;) Ja jeżdżę konno odkąd skończyłam 10 lat i bardzo ten sport lubię.

Gość amber54
Wiktoria a były tam jakieś siodła? Ja właśnie szukam nowego i rozważam zakup jednego z http://www.siodla.pl/ Podobno Prestige Italia a najwygodniejsze siodła. Ja jeżdżę od niedawna ale postanowiłam zainwestować w porządne siodło.