Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regenbogen

duplikat świadectwa

Polecane posty

Gość regenbogen

Cześć Jak,wygląda poprawnie duplikat świadectwa ? Ja dostałam kartkę a4 babka wydrukowała to na zwykłej kartce czy to tak ma wyglądac ? Słyszałam że świadectwo kopiują z tamtych lat szkolnych od kogoś innego z orginału zakrywając dane i oceny i dopisują ręcznie te dane osoby która ubiega się o duplikat ..... mój duplikat nie ma godła ani nic szkoła mi taki wydała,to ma iść do tłumacza niemieckiego czy takie zaakceptuje ?

Gość poprawnie Ci wystawiła
Świadectwa się nie kopiuje, zresztą z czego? Oryginały oddaje się uczniowi, szkoła nie przechowuje duplikatów świadectw. Jeżeli szkoła posiada jakieś stare zapasy świadectw z danego roku, wówczas wypisuje na oryginalnym druku, jeżeli nie posiada takowych, wypisuje na kartce A4,tak jak w twoim wypadku. Wszelkie dane do wypełnienia świadectwa bierze z arkusza ocen danego ucznia - zostało to zarchiwizowane.

Gość gość
Witam, mam pytanie, jeśli szkoła w pożarze straciła wszelkie dokumenty z okresu kiedy osoba zainteresowana stara się dostać duplikat (z 1973 roku), a co za tym idzie nie jest w stanie wydać takiego dokumentu, gdzie dana osoba ma się zgłosić po uzyskanie jakiegokolwiek świadectwa ukończenia szkoły?