Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulvdenhin

Jak dobrze wychować Rottweilera?

Polecane posty

Gość ulvdenhin

Dobrych rad nigdy za mało ;)

Gość Piękna p
nie da sie wychowac w genach ma zabijanie..to tylko stan uspinony ze jest dobrze i jest niby ok. Wiele było przypadków ze pies odgryzł reke włascicielowi ot tak itp. dlatego jak na scpacer tylko kaganiec:O

Gość prawie identyczna wieśniaczka
Da się. Warto jednak skonsultować się z treserem tych psów.

Gość Piękna p
nie da sie to tylko tresura..wyoczone komendy..a w srodku pies ma swój charakter. ktory sie uwidoczni w najmniejoczekiwanym momencie. jak masz psa to zyj z nim z dala od ludzi. A jak wychodzisz to z kagancem. to tak jakby ktos sobie kupil tygrysa wytresowal i mial go..ale natura jest inna..I sie kiedys odezwie. Ale innych nie narazaj na kontakt z tym zwierzakiem to samo tyczy sie rotwailera czy amstafa itp

Gość miałam rotka przez 14 lat
od szczenięcia do staruszka ...... zmarł 4 lata temu mój był łagodny i bardzo spokojny i leniwy a jak wychować ? Normalnie - dużo miłości,cierpliwości ale też trzeba być stanowczym bo te pieski lubią manipulować i rządzić i muszą wiedzieć kto jest panem a kto psem poza tym są cudowne mój był bardzo mądry choć czasem uparty

Gość Piękna p
nie rozumiem ludzi co wida w tak brzydkich zwierzakach? oczy fałszywe ma taki pies..spojrzenie bestii a pies to przyjaciel ma dobre spojrzenie mozna tulic kochac..a ten to nie wiadomo co zrobi..ma takie geny..tak skrzyzowali go inzynierowie geneyczni sa to psy agresji walki obrony i krwi. Tak zaprogramowane genetycznie. amstaf doberman rotariler itp ohydztwo..stworzone by zabijac:O

Gość ulvdenhin
Nie będę Cię Piękna komentować ;) Daj żyć, nie chcemy twoich rad!

Gość Piękna p
to z tymi spami dajcie zyc innym brak kaganca to niepowaga. Kara powinna byc 1000 zł. 200 u kundelka.

Przecież rottweiler wywodzi się od psów pasterskich i stróżujących. Owszem, jest niebezpieczny(źle prowadzony!) ale to nie to samo co amstaf.

Zgadzam się, ze musi być w kagańcu. Koniecznie! Też mnie to wkurza, gdy ktoś na osiedlu puszcza duzego psa bez kagańca!

Gość ldffjnbbi
luuuudzie skąd wy się urwaliście?To że rottweilery są agresywne to wina włascicieli!!!Psy się dzielą na obronne i nie więc nie tylko rotki mają w sobie agresję ale można je dobrze wychować ,tak jak inne psy,miałam przez 10 lat i wiem co mówię,nigdy nikogo nie uryzł i był kochany,tylko że najczęsciej takie psy kupują dresy albo debile co chcą sobie wychować zabójców

Gość miałam rotka przez 14 lat
mój pies był taki że spał na łóżku ja wróciłam z pracy,posprzątałam zrobiłam obiad a ten dopiero sie obudził zdziwiony że już jestem dom by roznieśli a ten spał ha ha

Gość Jaaaaaa27777777
A przepraszam, co jest niby nie tak z amstaffami?. Każdy pies potrzebuje przede wszystkim miłości, jeśli nasz pupil jest wychowywany w dobrej atmosferze, bez agresji będzie cudownym przyjacielem:)

Też naiwne bzdury pleciecie... Rottweiler ma w genach agresję, skłonność do dominacji i potrzebę pilnowania. Bardziej od ,,duzo miłości'' potrzebuje zrównoważonego i dominujacego właściciela, przed którym będzie czuł respekt. Kaganiec jest koniecznością! Pies to zwierze- bywa nieprzewidywalny! Jak ktoś tego nie rozumie, to jest za głupi na posiadanie takiej rasy psa, bo prawdą jest, ze nie jest to pies dla każdego i źle prowadzony może być BARDZO niebezpieczny! Naprawdę warto poradzić się specjalisty od takich psów- w kwestii prowadzenia

po pierwsze dobre szkolenie, po drugie nigdy nie dzwigaj reki na takiego psa, badz stanowcza, nie zaczynaj od imienia psa np Kiler siad! - to blad, wystarczy tylko donosnym glosem powiedziec Siad! i wystarczy nie daj sie zdominowac w gruncie rzeczy te psy to kochane stworzenia - jezeli sa dobrze ulozone

Gość ulvdenhin
Nie potrzebują kagańca... lubią dominować i już od małego mój wykazuje taką cechę, ale ja to ignoruje, tzn. dokładnie nad wszystkim co robi jestem ALFĄ. Gdy chce żeby siedział w legowisku - 10 x go zanoszę, aż w końcu tam zostanie. Potrzebują konsekwentnego właściciela i miłości również. Przede wszystkim ważna jest socjalizacja. Gdzie tylko jadę zabieram go ze sobą. Ma styk z kurami, gołębiami, kaczkami, psami i kotami już od małego, a do tego teraz zaczynamy wybierać się do szczeniaka znajomej, bo to on najlepiej podczas zabawy nauczy go gdzie jest próg tego bolesnego gryzienia.. to on zapiszczy jak zaboli i odejdzie. Szybko się nauczy. Mały jest bardzo pojętny- siada, podaję łapę ( jest z nami od soboty wieczora). Jak każdy szczeniak próbuję podgryzać dłonie, ale ja je zabieram i mówię donośnym głosem - nie. To jest bardzo przydatne. Zawsze trzeba używać tej samej komendy! I stosować takie same środki wychowawcze, bo Rottweiler do 1 roku życia to jak 2-3 letnie dziecko, ale co uważam... niepotrzebnie ktoś robi z nich morderców, bo to naprawdę przemiłe zwierzątka. Nie mówię oczywiście o Rottweilerach będących z właścicielem, który jest z jakiejś odrębnej subkultury, szpanuje nowymi dresami i groźnym psem. Czy też człowieku, który nic o nim nie wie, a kupuje, bo chce psa obronnego itd. To nie ma sensu..

Gość Jurijthefifth
Jak czytam komentarze ludzi jakiś ograniczonych pośmiać się można i to całkiem mocno. Brak wiedzy, naiwność wypisywanie bzdur jak że sredniowiecza. Żal mi takich ludzi. Każdy pies może być agresywny bez względu na radę. Po pierwsze zalecam kupić książkę o zachowaniach psów. Pamiętać należy że rottki to psy bardzo mądre ale i przebiegle. Muszą znać swoje miejsce i mieć jasne zasady a przede wszystkim konsekwentne ramy co można a co nie. Wszystko z miłością i śmialoscia. Właściciel musi być stanowczy ale nie okrutny czy krzywdzacy. To nie kundel czy york który bez wychowania będzie jak chomik i będzie dla kazdego. To pies wymagający oddania i uwagi bo naturalnie jest psem pasterskim czyli obronnym lubiącym samemu decydować. Ktoś kto twierdzi inaczej nie zna podstawowej zasady. Że nie ma złych psów są tylko źli właściciele. Pozdrawiam piękna i pusta.

Gość patttysa

Można jeszcze spróbować wychować psa na własną rękę. Sama coś o tym wiem, bo swego czasu mój pupil dawał mi popalić. Zbawieniem okazała się obroża treningowa. Zamówiłam takową z Regmag , poczytałam i udało się. Pierwsze efekty były tak naprawdę już po kilku dniach.