Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyc sie nie chce

makabra z finansami

Polecane posty

Gość zyc sie nie chce

posypało nam się wszystko w życiu, ja byłam bezrobotna przez 4 miesiące, dopiero teraz znalazłam pracę- wypłata w listopadzie mąż ma firmę- nie przyszły mu pieniądze ze 3 faktury- nie zapłacił pracownikom całych wypłat (wszystkie oszczędności wydaliśmy na pensje chociaż częściowe, na paliwo do aut firmowych), nie chcą dać nam nigdzie kredytu, nikt z rodziny nie weźmie. Faktury zostaną zapłacone- ale ok. 10 listopada. Duże pieniądze, więc wyrówna się ludziom, da nową wypłatę, zapłaci podatki itd. ALE DO 10 LISTOPADA- za dwa dni mamy do zapłacenia czynsz za wynajmowane mieszkanie, jutro wyłączą nam telefon, dziś zapłaciłam resztkami za prąd, żeby nie wyłączyli, zostało mi 200 zł. Na jedzenie na upartego wystarczy. Ale co z resztą? Załamuje się- nie mamy na czynsz, telefon, nie wiem co z benzyną, jak pracownicy będą mieli przerwę to wtedy też nie będzie kasy. Jedyny plus, że ludzie zrozumieli, że dostaną tylko zaliczki. Przez ponad tydzień próbowaliśmy załatwiać kredyt- żaden bank nie dał- firma za młoda, brak zabezpieczeń- auta nie są aż tyle warte. Tak chciałam tylko napisać jak mi źle...

Gość Powiem tak:
To jest Polska.

Gość Powiem tak:
Komu tu dobrze?

Gość zyc sie nie chce
nie wiem skąd wziąć pieniądze na czynsz- 1500 zł. Na telefon- 300. Mąż zostając bez telefonu ma przerypane. Provident odpada- nie chcą dać. W lombardzie dają grosze- nie mamy złotych, tylko srebrne pierścionki, komp niewiele warty, telewizor też- a przecież nie wysprzedamy wszystkiego za grosze.

Gość zyc sie nie chce
jak ci nie pasuje to nie pisz! nie będę się puszczać! a na forum można się wyżalić tak po prostu

Gość jhhuyyggg
A PIERDOLIC WASZE FINANSE ZDYCHAJTA Z GŁODU LUDZIE W AFRYCE ZDYCHAJA TO WY TEZ MOZETA

Gość zyc sie nie chce
boże jakie chamstwo nie zdycham z głodu, zapasy jedzenia mam, więc te 200 zł starczy na jedzenie do 10 listopada nie wiem co z resztą

Gość hfuyuy
ile macie lat,ile zarabia maz na firmie?

Gość zyc sie nie chce
ja mam 28 mąż 31, ale co to ma do rzeczy? Nie będę na forum podawac ile firma zarabia

Gość zyc sie nie chce
jeśli chodziło ci o propozycję kredytową to uwierz, że byliśmy w każdym banku, w ciągu ponad tygodnia

Gość zyc sie nie chce
jedynie ideabank dałby, ale pod zastaw mieszkania, a swojego po prostu nie mamy

No tak jest w tej naszej Polsce a tusk obiecywał że będzie lepiej a przede wszystkim łatwiej !!! nie powiem , że rozumiem , bo nie rozumiem ale podejrzewam, że ciężko jest żyć ze świadomością że trzeba pracownikom wytłumaczyć, że narazie nie ma pieniędzy na wypłaty, ja osobiście nie wiem czy bym, zrozumiała jako pracownik, ale skoro piszesz tak to widać, że ci naprawdę z tym bardzo ciężko

Gość jhhuyyggg
jak sie nie chce zyc to sie kurwa powies

Gość h544554
sprobuj pozyczyc od osoby prywatnej. podaj swoje gg pogadamy

Gość zyc sie nie chce
zrozumieli pracownicy, wcześniej mieli wypłaty na czas, zaliczki jak chcieli, więc nie było problemu z tym, tyle dobrze, dostali część wypłat po prostu- gdybym wiedziała to chociaż byśmy się dogadali, żeby było trochę mniej, ale na czynsz byśmy mieli, ale ciągle liczyliśmy, że dostaniemy kredyt w pko przetrzymali nas 5 dni zapewniając, że kredyt dadzą, a potem stwierdzili, że mogli podać o wyłudzenie bo za dużo zapytań było w biku źle się z tym czuję, nie wiem co powiedzieć właścicielowi mieszkania- kiedyś nas opieprzył za jeden dzień spóźnienia- i to tylko dlatego, że bank zaksięgował dzień później przelew u niego, a my wysłaliśmy w dzień płatności, zaczął się drzeć przez telefon, że on ma kredyt itd. i tak się nie robi, więc teraz nie wiem co zrobić z tym

Gość zyc sie nie chce
boję się pożyczki od osoby prywatnej odsetek nachodzenia w domu- ile w telewziji mówią, że ktoś zapłacił na czas, a potrafili tacy ludzie nachodzić

Gość henryk.seba
sprobuj na tej stronie tam sa kredyty bankowe oraz pozyczki pozabankowe może coś znajdziesz, ja brałem pozabankowa przez nich i było ok adres: www.zcdf.info

Gość lukuczka
Nie macie Rodziców? Nie możecie pożyczyć choć na ten czynsz? Skoro pracownicy rozumieją to poczekają...

czytam i az mi oczy na wierzch wychodzą. Dziwne to bardzo. 1 Telefonu nie wył. po nie zapłaconym jednym rachunku ( tak mi sie wydaje) 2. Prądu nie wył. tez za jeden nie zapłacony rachunek. 3. Kredyt raczej dostaniecie :-/ macie firme, stałe dochody wiec spokojnie dostaniecie :-/ 4 Czytam i sie zastanawiam, czy tw mąz się do tego nadaje, może lepiej zwiń interes bo zaraz do niego dokładac będziesz. 5 Jeśli wynajmujesz juz długo to mieszkanie, to porozmawiaj z właścicielem o przełożeniu terminu. Swoja drogą jak można miec firme i nie miec pieniedzy dla pracowników, ani dla Siebie. Ciesz się że takich pracowników macie bo np ze mna by ci zaliczka nie przeszła. Za ich wyrozumiałośc powinniscie im jakąś premie dac.

Gość hmmmmmm ????
a rodzice??

Gość lookoflooks
kiwi widac tepaku ze nie masz o niczym pojecia skoro piszesz takie brednie:O

Gość dhhfffhh
a ja sie zgadzam w 100% z kiwi napisał/a szczera prawde takie jak sa realia

Gość trzeba trzeba trzeba
nie dawać faktur na termin!!!!!!!!!! albo skutecznie windykować dluzników ja tak robie i u mnie w firmie zawsze jakas mamona jest

Gość oj tammmm
kiwi idź pobiegaj bo pól dnia siedzisz na kafe a później zdziwiona ze 100 kg ważysz

Gość ile wam potrzebne do tego
listopada?

Gość trzeba trzeba trzeba
jak można zrobić tak ,ze dać caly towar czy tam usluge na termin i nie miec z czego pracownikow oplacic i zyc? płatność gotówka/przelew i interes się kręci.Jak bedziecie tak robic to jeszcze nie raz bedziecie pod kreską A gdzie ZUSY i podatki, księgiowa?

Gość zyc sie nie chce
kiwi: 1. nie chcą dać nigdzie, firmę prowadzi od niecałego roku- każdy bank odmówił, bank w którym jest konto stwierdził, że zbyt duże ryzyko kredytowe 2. oszczędności wydaliśmy na paliwo, zaliczki itd. zusy- to kosztuje- zostaliśmy bez niczego 3. rodzice- na rodziców męża nie ma co liczyć- taka sytuacja 4. moja mama właśnie wyjechała za granicę do pracy- wraca za miesiąc to wtedy pożyczyłaby bez problemu 5. boję się po tej akcji z właścicielem dzwonić do niego, ale wyjścia nie ma, chyba nas za jeden czynsz nie wyrzuci 6. nie wiem jak z prądem, mieliśmy jeden rachunek niezapłacony i dostaliśmy pismo- że jak w ciągu 10 dni nie zapłacimy to wyłączą, drugi rachunek ma czas- do 25 września 7. telefon- jednostronnie wyłączają po niezapłaconym rachunku

Gość pani dobra rada
po 1.Niech maz zadzwoni do swojego operatora i powie ze narazie nie ma kasy a bedzie mial np.10 listopada i wtedy zaplaci za telefon ,nie odetna bo tez tak mialam szef nie mial kasy nam na wyplaty przełożył na koniec miesiaca zadzwonilam i bylo ok poczekali 2.czynsz tez zadzwon do wlasciciela mieszkania i powiedz jaka jest sytuacja jak on ma kredyt w banku na to mieszkanie to ban mu nie wypowie umowy za pare dni spóznienia bez przesady najwyżej powiedz dla własciciela ze zaplacisz te odsetki karne ktore nalicza (nie bedzie duzo za pare dni) 3.Nie klam ze z providenta nie chca dac bo oni daja wszystkim :D nawet mi dali jak nie pracowalam nigdzie i nie mialam zadnego dochodu Nie polecam zadnych kredytow na ratowanie dziallnosci bo jak wasza firma ma problemy jak ktos nie zaplaci faktor to jak bedziesz miala kredyt to dodatkowe obciążenie

Gość a od jakichś znajomych nie
mozecie pożyczyć?