Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fadsgdbd

Ciąża a studia

Polecane posty

Gość Fadsgdbd

Uczę się zaocznie. Opłaciłam czesne za rok z góry, ale właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Oczywiste, że tyle ile się da to będę chodzić na zajęcia, ale w pewnym momencie nie dam rady, a będzie to akurat okres sesji. Co mogę robić w takiej sytuacji i czy mogę liczyć na zwrot kosztów za miesiące, w których nie będę mogła uczęszczać na zajęcia?

Gość możesz się starać o ios
tzn. indywidualną organizację studiów. Dla Twojego dobra lepiej jest, jeśli najwięcej ile się da zaliczysz przed tym krytycznym czasem, kiedy będziesz musiała mieć przerwę, a resztę przełożyć na potem. Moim zdaniem nie możesz starać się zwrot, gdy chodzi o kilka miesięcy a nie cały semestr, bo uczelnia podpisuje umowy z wykładowcami na taki czas, a nie tylko na miesiąc, ale to pewnie ustala regulamin studiów. Udaj się do opiekuna roku.

a czemu mialabys przestac chodzic w pewnym momencie, mozna skonczyc jesli sie chce i pod warunkiem ze ciaza nie jest zagrozona, a tak to co stoi na przeskodzie, ja bronilam licencjay beda w 3 m-cu ciazy, potem zaczynalam mgr i teraz sie bronie kiedy synek ma praiw 2 latka, dalam rade mimo ze bywalo roznie, na zajecia poszlam 2 tygodnie po pordzie by potem nie miec zaleglosci, bylam sama praktycznie bo maz pracowal za granic jedynie mam przyjezdzala w weekendy kiedy mialam szkole ay tak radzilam sobie, uczylem sie z maluchem na rekach i nie bylo tak zle, malo tego na 2 roku mgr dojezdzlaam do Polski z Moskwy na zajecia, mozna wszytsko jesli sie chce.

Gość Gfsgshfsaf
Policz sobie dobrze kiedy bede rodzic... Moze dziecko mam oddac do szpitala potem? Albo do żłobka w pierwszych tygodniach? Ile się da chce chodzić na zajęcia, ale rodzić będę w czasie sesji to co poradze?

Gość Gfsgshfsaf
Tymbardziej, że już kiedyś poroniłam i teraz muszę szczególnie o siebie dbać.

Przeciez napisalam ze jesli ciaza nie jest zagrozona w tym wypadku rozumie, ze sie nie chodzi, ale w innym wszytsko mozna, mozna sie dogadac i zaliczac co sie da wczesniej o 2-3 tygodnie,

Potem juz nie wrocisz na studia zbyt szybko, zawsze bedzie cos, a tak zaczelas to warto skonczyc.