Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olamajaola

jestem nijaka

Polecane posty

Gość olamajaola

jestem brzydka jak noc, mam krzywe zęby, których krzywość wytykają mi znajomi co czyni moją twarz groteskową w uśmiechu. Ja tego nie dostrzegam wiec mi to nie wadzi ale przeglądam się w oczach bliskich i rani mnie to co tam widzę. Czy to takie ważne jak wyglądam... Koleżanki mi wytykają wygląd, chłopak, rodzina.... ehhhh.... czemu ludzie tyle czasu poświecaja temu co w sumie nieważne jest w obliczu innych spraw. Jesteśmy tu tylko chwilkę.... buuu :(

Gość AlaMaPale
Dobra rada: aparat na zeby.

Gość olamajaola
nie chce aparatu. Mnie moje krzywe zęby nie wadzą, boli mnie wytykanie braku hollywoodzkiej urody, jakby to było najważniejsze. Czemu nie mogę być nijaka i akceptowana z tą swoja "przypadłością" ??

Gość AlaMaPale
A dlaczego sie wkrecasz? Po co sie przejmujesz? Jak sie sobie podobasz, to chyba najwazniejsze?

Gość olamajaola
w sumie się nie przejmuję bo gdyby tak było walczyłabym ze sobą i poczyniała zmiany w wyglądzie a tak nie jest, nie czuję ciśnienia. Przykro mi tylko, że kiedy czuję się szczęśliwa i pozwalam sobie na pełną niczym nieskrępowaną ekspresję siebie to zawsze znajdzie się ktoś, kto mi wytknie to i owo.

Gość AlaMaPale
A na czym polega ta 'ekspresja siebie'?

Gość olamajaola
nie szukam też kogoś, kto by się mną zachwycał, cudy są wokół nas. Chciałabym cieszyć się tym co jest wokół i dzielić to z kimś mi równie bliskim a nie zastanawiać się czy mój uśmiech będzie się podobał bliźniemu czy nie. Ehhhh.... takie moje niewyczesane myśli nocną porą.

Gość AlaMaPale
To przestan myslec o tych sprawach, bo inaczej popadniesz w obsesje.

Gość olamajaola
na tym, że nie krępuję się siebie, pozwalam sobie na uzewnętrznianie siebie, swoich uczuć i swoich wad, nie skrywam ich, nie maskuję. Kiedy się śmieję to wytrzeszczam zębiska maksymalnie, kiedy płaczę to pozwalam gilom lecieć razem z łzami. Kiedyś nie ogoliłam pach i wywołałam tym szok, gdyż pozwoliłam sobie na bluzeczkę na ramiączkach. Chodzę bez makijażu i nie farbuję włosów.

Gość olamajaola
Ble ble mogę ale to już agresja ;)

Gość AlaMaPale
No to rzeczywiscie niezly hardkor z Ciebie, hehe. Wiesz, ja nie uwazam, ze trzeba sie na sile malowac itp, ale jakas estetyka musi byc. Chociaz te pachy, to tak ze wzgledow higienicznych.. Mniej potu sie przykleja do wlosow

Gość olamajaola
a co z higieną psychiki...

Gość AlaMaPale
Tu potrzebny jest RESET

Gość AlaMaPale
Nowy program, taki ulepszony ;)

Gość AlaMaPale
Aparat na zeby, wizyta u specjalisty od medycyny estetycznej i druga Doda bedziesz, haha

Gość olamajaola
a gdzie wgrywają takie cuda ;) jakieś namiary hehe

Gość AlaMaPale
Pierwszy lepszy psychiatryk i masz nowy setup

Gość olamajaola
Dorotka ma zjebane życie i już musi iść za ciosem, z drogi, którą obrała nie ma już odwrotu. Mnie oczy niosą w innym kierunku ale dziękować za radę :)

Gość nghhjjhg
A ja z kolei jestem piękna i gówno mi to dało:O

Gość AlaMaPale
Zrob sobie przedzialek

Gość olamajaola
naprawdę wierzysz, że psychiatria to dziedzina, która coś leczy ?? Mam nieodparte wrażenie, że oddanie meandrów swej duszy dr psychiatrii pod ostrzał to jak zaprzedanie duszy diabłu. Nie uleczy a wynajdzie jeszcze inne cuda wianki ;)

Gość AlaMaPale
No i o to chodzilo. Sama teraz widzisz, ze w tobie jedyna nadzieja. To, co jest w twojej glowie, zalezy od Ciebie.

Gość olamajaola
no tak ale nie jesteśmy samowystarczalni. Potrzebujemy relacji z innymi żeby dojrzewać w swym człowieczeństwie. Czy tego chcemy czy nie przeglądamy się w cudzych oczach i odbieramy mniej lub bardziej zwrotne informacje o nas samych. Jedni nas lubią inni nie, czasem mamy to w czapce co o nas myślą, czasem nie. I o to "nie" mi chodzi. Chcemy być wspaniali nawet jeśli to nieprawda. I nie chodzi mi tylko o wizualność, urodę.

Gość AlaMaPale
Ale niektorzy, tzn Ci co mowia 'nie' to maja prawo miec swoje zdanie. Pewnej grupie ludzi bedziesz sie podobac i beda Ciebie lubic, a inni nie. Kazdy tak ma.

Gość AlaMaPale
Oki, spadam. Dobrej nocy. Bye!

Gość olamajaola
masz świętą rację. Miło było :) Pozdrawiam