Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nianiafrania321

jestem w ciąży-czy mogę już iść do ginekologa.

Polecane posty

Gość Nianiafrania321

hej. w piątek zacznę 6 tydzień ciąży...czy mogę jutro iść już do gina?? zobaczy już coś na usg??

Gość minnii
Iść możesz ale nie ma pewności że zarodek z akcją serca będzie widoczny. Najwyżej pójdziesz jeszcze raz.

Gość Nianiafrania321
tak bardzo chciałabym juź go zobaczyc...

Idź, przynajmniej nikt Ci później nie zarzuci, że przed 10 tc nie byłaś pod opieka lekarza (dotyczy becikowego), a poza tym ja w 7tc widziałam bijące serduszko :D

Teoretycznie możesz, ale licz się z tym, że nic nie będzie widać Odczekaj dwa tygodnie, a na pewno już zobaczysz bijące serduszko :)

Gość obniż temperaturę do spania
ja bym poczekała tydzień i wtedy poszła, zobaczysz zalążek bijącego serduszka, a tak tydzień będziesz się stresowała, czy będzie ok, ja tam z pierwszą miałam, poszłam w 6 tygodniu i tylko pęcherzyk był, jedynie co gin powiedział, że nie zapowiada się na pusty, że wg niego jest ok, ale mam przyjechać za 2 tygodnie i w efekcie tak było, że w krótkim odstępie czasu byłam 2 razy w tym samym celu, dopiero na tej drugiej wizycie zlecił wszystkie badania. Z drugą ciążą poszłam jak skończyłam pełny 6 tydzień, chyba było dokładnie 6 tyg. i 3 dni i było serducho.

Gość shuma
ja też poszłam w 6tym tygodniu. Było już widać, zależy jakim sprzętem dysponuje lekarz, chociaż serduszko widać bije dopiero ok 10 tc

Gość Nianiafrania321
czyli poczekać jeszcze?? np do poniedziałku?? martwie sie bo mam mało śluzu ciążowego ale beta rprzyrasta... bo robiłam w pon było 863,53 a tydz temu: 76,96...

Gość minnii
Shuma skąd pomysł że serce bije dopiero ok 10tc? Ja byłam w w 7tc (6t 4d) i było widać akcję serca. Autorko rozumiem że jedna beta była robiona 10.10 a druga 15.10?

Gość shuma
mini źle się wyraziłam, chciałam powiedzieć że poszłam w ciąży po raz pierwszy do gina w 6tym tc i serduszka nie było jeszcze widać, a jak byłam w 10 tym serce już biło jak dzwon. Odniosłam do siebie. Złe sformulowanie :/

Gość hmmm,...
w 5 tyg już bije serce, spokojnie możesz iść

Gość minnii
Spoko, rozumiem o co chodzi. :) Dziwnie po prostu zabrzmiało.

Ja dzwoniłam do ginekologa zaraz jak zrobiłam test i spytałam kiedy mam przyjść. Powiedziała, że w 5 tygodniu, że wcześniej nie ma za bardzo sensu i w 5 tyg byłam, mam zdjęcie z usg i serduszko też już biło.

Gość Zielona kartka papieru
ja poszłam w trwającym 7 tygodniu ciąży i widać było serce, 4 dni wcześniej tylko pęcherzyk i lekarz powiedział że wg niego wszystko w porządku jak na ten wiek ciążowy i kazał wrócić za 3 tygodnie. Wróciłam za 4 dni bo lekko plamiłam, ale całe szczęście wszystko było ok i właśnie wtedy juz zobaczyłam serduszko.

Gość pNianiafrania321
pierwsza beta była robiona 9 paxdziernika-76,96 druga: 15 i wyszło 863...