Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość impossible

pierwszy raz, stosunek przerywany, czy możliwa ciąża??

Polecane posty

Gość impossible

Witam, ostatnio zdecydowałam się spontanicznie na przeżycie pierwszego razu z moim chłopakiem, mam 22 lata, miesiączki zwykle regularne od 26 do 28 dni, niestety nie było pod ręką żadnego zabezpieczenia i zdecydowaliśmy się na stosunek przerywany, na początku ból był nie do zniesienia, później wszystko był ok, partner doszedł poza mną na zewnątrz,jednak w okolicach mojej pochwy, zaraz wszystko wytarliśmy i już nie doszło do dalszej penetracji, do 3 dni po stosunku miałam krwawienie, które pewnie nastąpiło w skutek przerwania błony dziewiczej, jednak nie daje mi to spokoju, czy istnieje możliwość zajścia w ciąże i czy jest ona duża, wg moich obliczeń dzień w którym się kochaliśmy czyli 8 dzień cyklu był dniem niepłodnym, jednak zaraz po nim następują dni płodne, do pełnej owulacji jest około 5 dni, od tamtej pory bacznie obserwuje mój organizm i badam śluz jednak nie pojawił się jeszcze śluz owulacyjny, bardziej odczuwam uczucie suchości dzisiaj występuje u mnie 12 dzień cyklu pozdrawiam io czekam na odpowiedź

Gość dooo autorkiiii
Moim zdaniem musiałabyś mieć mega pecha, zeby zajść w ten sposób w ciążę. Ale cuda się zdarzają... Nie panikuj, poczekaj i się przekonasz. Innego sposobu nie ma.

WSTYD !!! masz 22 lata i nie wiesz że aby doszło do zapłodnienia to do wytrysku musi dojsc wewnątrz pochwy, żeby plemnik( ten jeden najsilniejszy z calej gromady w spermie) mogl polaczyc się z Twoim jajeczkiem?? DZIEWCZYNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak moglas zajsc w ciaze skoro on w Tobie nie doszedl!!

Gość impossible
Moje obawy są związane z możliwością pojawienia się u mojego partnera przed wytryskiem płyny preejakulacyjnego, nie mam pewności, że taki wystąpił, bo nie pojawia się on w każdym przypadku i u każdego mężczyzny i nie zawsze są w nim plemniki.

Gość mniiuu
Ty nie masz pewności więc skąd ktoś na forum ma wiedzieć?? Zabezpieczajcie się.

impossible, prosze Cię nie rob sobie wstydu i nie mow tego głośno. Wytlumacze Ci na chlopski rozum: Jedna łyżeczka spermy mieści w sobie od 200 do nawet 500 milionów życiodajnych plemników. MILIONÓW. z czego tylko jeden plemnik jest w stanie zapłodnić kobiete jeśli dojdzie do pełnego uwolnienia spermy w pochwie. Preejakulant MOŻE zawierac jakąs szczątkową ilość plemników. Ale one nie zapłodnią bo nie są tak żywotne i ruchliwe. Chyba tylko in vitro :O Nie sluchaj bzdur i nie czytaj glupot, poczytaj jak dochodzi do zaplodnienia. Jeszcze nikt od samego wsadzenia w ciaze nie zaszedl. Facet musi sie spuscic. A zobacz, kobiety staraja sie zajsc w ciaze i mimo ze mezczyzna dochodzi i daje te miliony plemnikow to i tak do zaplodnienia czesto nie dochodzi. oh rany.... poucz sie troche o zaplodnieniu..

Gość bialamasajka
Liczysz sobie dni płodne - błąd. Dni płodnych się nie oblicza a określa. Najlepiej metodą objawowo-termiczną. Ja np używam komputera cyklu do tego. W takim przypadku w ciążę na pewno nie zaszłaś więc nie musisz się martwić :)