Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna_kasia

7 tygodniowa córka waży 5kg

Polecane posty

czy to jest norma?? Nikola urodziła się 3280 przy wypisie 3180 a teraz ma 7 tygodni i wazy 5kg przy 58cm wzrostu, jest tylko na butli. Czy nie przybiera za dużo i za szybko?? Jak to jest z Waszymi dzieciaczkami?

wyszło ponad zieloną kreską ale miesći sie chyba w normie to nie jest az tak zle ;) ale dziwi mnie ze w przeciagu 2 tygodni przybrała mi aż 600g :p

Gość mniiuu
ta kreska to 50 centyl czyli średnia waga dla dzieci w tym wieku.Czyli norma.

aha już rozumiem, czyli jest ponad średnią normą.. mam nadzieję, że jak zacznie raczkować to nie będzie tak szybko przybierać na wadze bo w takim tempie to ona za 2 miesiące będzie ważyć kolo 8 kg :p ale co mam jej zrobić jak ma straszny apetyt na jedzonko i pije jednorazowo mleczka średnio 170ml co 4 godz czasem muszę jej robić dokładkę to wychodzi 200ml jednorazowego posiłku..

Gość mniiuu
Najszybciej dzieci rosną na samym początku. Potem już tak nie przybierają na masie. co do ilości na mm to nie wiem bo karmiłam piersią. Ale 200ml to sporo.

Gość takie dziecko to sie piersia k
armi a nie szklanka mleka

chciałam karmić piersią, ale od początku były problemy, mała nie mogła chwycić brodawki i ssać nie dała rady tylko krzyczała w niebogłosy, przez kapturki karmiłam jakieś 3 tygodnie ale ona nie potrafiła się najeść nawet 2 godz potrafiła ssać a po odstawieniu krzyczała i była głodna.. odciągałam później mleko laktatorem aż w końcu pokarm mi się z dnia na dzień stracił więc chcąc nie chcac musialam przejsc na butle i tyle w tym temacie :( jedne dzieci chcą ssać cyca inne nie :( moja akurat miała z tym problem i dlatego jest na butli :(

MÓJ SYNEK URODZIŁ SIĘ 4,540 DO 5 MIESIACA BYŁ FAJNYM PULPECIUNIEM ;) TERAZ MA PRAWIE 9 MIESIECY I WAŻY OK 10 KG ALE SZCZUPAK Z NIEGO...

Gość 10 kilo 9-miesięczniak
??? i Twoim zdaniem jest szczupły??? to ile ma wzrostu?

Gość rowerowaprzejazdzka
Fajna waga,ja mialam znow problem,dziecko tez bylo na butl,ale malutko wypijalo w wieku 7 tygodni to ok 90 ml.pamietaj zeby nie dawac wiecej niz zalecane,mozesz dziecko rozszerzyc zoladek.Jesli sie nie naje porcja mleka jaka powinna byc podana w danym tygodnu zycia dziecka np za godzinke daj herbatki.

Mój 7-tygodniowy synek ma 63 cm i waży 5955. Urodził się z wagą 3900. Ale porcji 170 na jedno karmienie to jeszcze nigdy nie wcisnął. 120 to norma, jak dłużej pośpi i się budzi głodny jak wilki to 150, ale to rzadko. A że w 2 tygodnie przybrała 600 gram - mój w pierwszym miesiącu przybrał 1480!!!

Gość moja córeczka gdy miała
8,5 tyg. ważyła 5380g, ale karmiona piersią, a poza tym bardzo duża była, bo już miała 65 cm (urodziła się 3200g/57cm, wychodząc ze szpitala ważyła tylko 2960g)

Gość Mama idealnego dziecka
moj syn w wieku 6 tyg wazyl 6 kg, na samym cycu oczywiscie. Urodzil sie z waga 4400

Gość MAMA*2I
moj synek jak wychodzil ze szpitala wazyl 2700 po 6tygodniah wazy 5200 i karmiony piersia

Gość MAMA*2I
moj synek przy wypisie ze szpitala wazyl 2700 po 6 tygodniach ma 5200 karmiony piersia

Gość ale jak się urodził
?

moja 30stego będzie miała 4mies :) teraz jej bilans to 62cm i 5,3kg:) a starsza córka ma prawie 4,5 roku a wzrost 98cm i waga 14kg:o

Gość to-i-ja
Moja na piersi wazy identycznie. Po urodzeniu miala 3200, w 3 dobie 3060. Teraz ma 5020. Nie za duzo :)

Gość hehe raczej chodziło
o to ile miał centymetrów przy urodzeniu, a nie w jaki sposób;)