Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Dentysta. Czy mogę nie zgodzić się na leczenie kanałowe?

Polecane posty

Gość wyrywac jak trzeba
bahhiamnie zawsze mozna ząb uratowac.A przy rozwinietej paradentozie nei warto je leczyć

Gość bahhia
to juz było nascie lat temu i nie pamietam dokladnie co tam gadala dentystka -ale fakt jest taki ze wyrwała mi mocno sprochnialego zeba- jasne - to wina rodzicow debili- co kupowlai słodycze soki kolorowe napoj e-ja to pochłanialam i zeby s e spierdoliłam

Gość wyrywac jak trzeba
bahhia,a co,teraz to nei jesz słodyczy,ze na rodzicach psy wieszasz? A swoim dzeciom nie bedziesz dawała w ogole do 18 roku zycia słodyczy?

Gość wyrywac jak trzeba
bahhia w podstawówce nie byłas 2 letnim dzeckiem,wiedziaąłs,ze słodycze sa szkodliwe,to trzeba było ich nie jesc,a jak jadłas to myc zeby,a nie narzekac teraz na rodzicow.

Gość bahhia
teraz slodyczy nie jem i niczego nie slodze-kto daje dzieciom slodycze slodkie zarcie i picie ten jest gównem anie rodzicem

Gość bahhia
to rodzic e trzymaja kase - i to oni kupuja slodycze i kolorowe napoje do domu i daja kieszonkow e dzieciom -a a babcie idzadkowie - wrecz wpychaja wnukom slodycze do ust-czytalam ze dentyści usuwają spróchniałe zeby juz rocznym dzieciom co je rodzic ei dziadkowie debile -tak urządzili- oblizuja sztucce i smoczki - prochnica butelkowa i maczaja smoczki w cukrze miodzie soku

Gość wyrywac jak trzeba
bahhia no to powiedz swoim rodzicom,ze są gónem a nie rodzicami. Ty etz bedziesz gónem dla swoich dzeci,bo wątpie abyś nigdy nie dała im słodyczy.

Gość bahhia
to oni sypia cukier do herbaty i kompotu zamiast uczyc ze mozna obchodzic sie bez cukru-jesli dziecko nie dostaje slodyczy , slodkiego zarcia i picia ,, nic nie jest w domu słodzon e- to same korzisci -dla zdrowia wagi figury i zebów - kto daje dzieciom i wnukom slodkosci -ten jest gównem m scierwem śmieciem i szkodnikiem

Gość bahhia
najgorsz e jest dla zebow bombardowanie cukrem przez cały dzien -ja tak w szkole jadłam -od rana do wieczora slodkie żarcie i picie-ale jest kompromis - metoda skandynawska -tam prochnica u dzieci to rzadkie zjawiskoa w polsce plaga- tam jest zwyczaj ze dziecko je slodycz e raz w tygodniu i od razu potem myje zeby - skandynawwie maja najlepsze zeby i zdrowie w europiee-a nie jak w polsc e- to norma -słodycze 7 dni w tygodniu -przez cały dzien i te słodkie napoje - -cukier non stop bombarduje zeby i prochnica z e hohho

Gość bahhia
zapasion e ddziecko i nastolatek z zepsutymi zebami i wachalrzem chorób -na pewno wolałby miec rodziców co obsesyjnie unikali cukru

Gość yytytyttu
bahhiaa juz po raz kolejny psioczysz na rodziców na tym forum. dałabyś już sobie spokój- wylecz sobie te zęby po prostu i żyj dalej. albo idź na terapię, bo twój poziom frustracji i pretensji do rodziców za rzekomo wyrządzone ci krzywdy nie jest normalny. też mam straszliwą próchnicę od dziecka, a moje rodzeństwo nie ma wcale, mimo że żarliśmy, to samo- taki los: niektórzy są po prostu podatni na próchnicę!! zęby po prostu wyleczyłam i chodzę do dentysty częściej niz inni i żyję. i nie płaczę, że rodzice nie kazali mi nitkować zębów 5 razy dziennie i nie zabraniali jeść czekolady. dorośnij dziewczyno

Gość bahhia
raz czytalam wywiad z polka od lat mieszkaja ca w danii-ona rzekla ze wszyscy jej znajomi bardzo zwracaja uwage na prawidlowe zywienie dzieci-a jej 3 letnia siostrzenica nie poznala smaku cukru, slodkosci -pije tylko wode a najbardziej lubi gotowana marchewkę-czyli można wychowac dziecko bez słodyczy- a w polsce 60% trzylatkow ma prochnic e-bo polskie matki i babcie to gówna ścierwa smieci i szkodniki -ktore truja dzieci slodkim żarciem i piciem - zasługuja zeby zostac calkowieice sparalizowane -zeby nie mogły sie podetrzec i zmarły w swych fekaliach

Gość bahhia
zeby spierdolne w dzieicnstwie moga odzywac sie do konca zycia -a cukier to nie tylko prochnica-ale powoduje cały wachlarz chorób -jka babcia przychodzi ze słodyczami - to zasługuje na to by jej wydłubac oczy łyżeczką jak jajeczko - -dentysci twierdza ze zywienie w dzieicnstwie - to ma kluczowy wpływ na zeby - jasn e gdybym miała kase to bym se sam e implanty wstawila -ale nie mam -a trucia dzieci słodyczami mozan uniknąc

Gość bahhia
jak ktos ma huujowwe zeby to powinien byc czujny od dziecnstw a- i jego rodzice- kto daje dzieciom i wnukom slodkosci -ten zasługuje na śmierc

Gość yytytyttu
spamujesz trollu! załóż sobie własny temat!!

Gość klopiko
u mojego dentysty zwykłe plombowanie to koszt 200 zł i to przy takim ubytku którego ja sam nie byłem w stanie zobaczyć, mam 26 lat, i będę walczył o każdego zęba do końca, mam już 4 plomby, i dbam o zęby, bo strasznie nie lubię dentystów, a szczególnie ortodontów, nosiłem aparacik, a tej baby do dziś nienawidzę

Gość Kordent ekspert
Witaj Leczenie kanałowe jest wtedy gdy ząb ma bardzo duży ubytek i doszedł on do miazgi. W przypadku gdy stomatolog zaleca aby je wykonać należy zaufać lekarzowi, bo w końcu po to do niego chodzimy, aby nas leczył a nie likwidował problem poprzez usunięcie zęba. nie tedy droga!!Rozumiem że jest to duży wydatek ale to inwestycja w przyszłość. Każdorazowa utrata zęba ma później skutek niestety negatywny. Ząb na przeciw ubytku szuka kontaktu i będzie się przesuwał tak jak i pozostałe zęby co może prowadzić do tego że się skrzywią. Dlatego też każdy ząb jest na wagę złota. Zastanów się też czy za każdym razem tak będziesz pozbywał się zębów jak nie będziesz chciał przeznaczyć pieniędzy na leczenie to za parę lat zostaniesz bez zębów z pięknym uśmiechem i nawet protezy sobie nie zrobisz bo będzie to tez duży wydatek. Dlatego warto walczyć o każdego zęba!! Powodzeniu w podejmowaniu właściwej decyzji.

Gość gajanne
gdyby rodzice i dziadkowie -pierdolone gówna ścierwa smieci i szkodniki nie niszczyli zebow dzieci przez slodkie zarcie i picie od niemowlectwa to w doroslymm zyciuby łoby duzo lepiej

Gość szyderca======
200zl na ratowanie zęba żaluje a u fryzjera czy kosmetyczki co 2 miesiace wiecej kasy zostawia. taka mentalnosc. A odpowiadając na pytanie: tak, mozesz odmowic leczenia kanalowego i nikt sie nie bedzie cackał. Podpiszesz w karcie ze odmawiasz i juz. To nie jest problem. A czy ten dentysta uzunie ci tego zęba to juz inna sprawa. Moze cie odeslac gdzie indziej, teraz czesto dentysci odsyłają do chirurga szczekowaego na usuwanie. Ciekawe ile na tym zaoszczedzisz ? porazka

Boże drogi za głowę się złapałam! Nigdy w życiu nie usunęłabym pacjentowi zęba, który nadaje sie do leczenia. Litości! Co to jest 200 zł!? Rozumiem że dla niektórych majątek, ale taką kwotę zawsze zdobyć można! Po prostu kompletna głupota!!!