Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbjgonbg

smiesz mnie jak ktos mówi przedszkole publiczne w domysle darmowe

Polecane posty

Gość nbjgonbg

kurwa mac 300 zł płace a np teraz nie była ANI JEDNEGO dnia we wrz (szptal) to 156 zł mi zaspiewali

mnie nie śmieszy :) bo moje dziecko nigdy się nie dostało więc chodziło do prywatego. Ciesz się, że możesz zapłacić tak mało , że wogóle masz taką możliwość

Gość hbnjn
300zł to wychodzi tak do 15 a co jeśli ktoś pracuje i dziecko musi być do końca:/

Gość jejku*
Ja z 3 zaplacilam 400 zl, ale wiecej ich w tym przedszkolu nie bylo, niz byli i tylko do obiadu :-O

Gość Huawejka
nie darmowe ale dużo tańsze od prywatnego, które z wyzywieniem wychodzi ok. 1000zł

to u nas po zmianie ustawy chyba od zeszłego roku (albo dwóch?) nie mogą pobierać stałej oplaty, niezwracalnej. I jeśli dziecka nie ma cały miesiąc to po prostu nie mogą brać pieniędzy. Są dokonywane odpisy za każdy dzień nieobecności zgłoszonej przez rodzica

Gość ja tez chce zobaczyć
darmo to po ryju możesz dostac

Co się przejmujesz co myślą i co mówią inni :D ? W prywatnym przedszkolu w moim mieście płaci się 550 zł z posiłkami. Moje chodziło do publicznego i płaciłam z posiłkami 340 zł. Jeśli nie był obecny to odliczali dniówkę za posiłek a resztę trzeba było płacić.

Gość Moniczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a od kiedy publiczne to darmowe??? Nigdy tak nie było ,więc skąd te żale??:D

No wlasnie kazdy wie,ze za przedszkola tzreba placic i to niemale pieniadze,szkoda ze Polska jest tak daleko z tylu od innych panstw jesli chodzi o edukacje najmlodszych.

Przecież to tanio, prywatnie płaciłabyś powyżej 1000. My za prywatny żłobek płacimy 1200 więc nie masz co narzekać.

Gość kasiuuaa
ja mam dwoje dzieci oboje chodza do przedszkola, zapłaciłąm za dwójkę dzieci 450 zł przy prawie 100% frekwencji, od 8 do 16-tej, dla mnie to taniocha, w prywatnym musiałbym zapłacić grubo ponad tysiąc.

Gość 090-098
ja za prywatne płacę 800 zł

Gość to sobie sprawdźcie
Ogród elfów Międzyborów... też prywatne a jaka cena-opieka też super! A za państwowe 5km dalej płaciłam 530zł z zajęciami dodatkowymi i komitetem rodzicielskim i 10zł za każdą godzinę poza zadeklarowanymi. zadeklarowałam do 17,a często byłam o 17.01 :O to już naliczali te 10zł-w jednym miesiącu miałam 110zł do dopłacenia :O a słownie,dosłownie byłam minutę po bo właśnie w kościele biły dzwony jak wchodziłam :(