Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baba jaga000

co podac na obiado-kolacje

Polecane posty

Gość baba jaga000

witam chetnie poczytam propizycje na obiado-kolacje taka jesienna. mam piersi.z kurczaka, ciasto francuskie chcialam jakos to polaczyc chcialabym zrobic jablka pieczone ale nie wiem jak. na zupe rosol rozgrzewajacy. poprosze jakies propozycje. a i.co na deser?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SamaJa2
Jabłka pieczone z cynamonem na deser, chociaż nie wszystkim będzie smakowało. Jabłka do kurczaka nie - do kaczki tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SamaJa2
Gdzieś widziałam taki pseudo jabłecznik - jaabłka pokrojone na cząstki, posypane cynamonem (i czymś jeszcze, nie pamiętam), przykryte ciastem francuskim i upieczone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baba jaga000
ciasto francuskie to chcialabym uzyc do piersi jakos je owinac i upiec czy jakos tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SamaJa2
Ostatnio właśnie widziałam gdzieś (Ugotowani?) tak zawinięte piersi, fajnie wyglądały, ale 1 francuskie nie wystarczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baba jaga000
u mnie wystarczy bo ja z mezem tylko jestesmy. chce mu zrobic niespodzianke. wraca z delegacji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SamaJa2
Na deser może zwykłą szarlotkę? W wersji extra z lodami :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baba jaga000
jakies inne propozycje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrób koperty z piersi wkładając w nie jakiś farsz, taki jaki lubisz, np. z pieczarek, szpinaku albo jak w de volaille'ach papryką, ogórkiem konserwowym i żółtym serem a każdą kopertę owiń ciastem francuskim. Jabłka możesz zrobić zapiekane pokrojone w ćwiartki z rodzynkami i cynamonem pod kruszonką i podać np. z bitą śmietaną lub łatwiej - smażone w cieście.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×