Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ViolettBerry

ciaza

Polecane posty

Gość ViolettBerry

Witam! Oczywiscie na wstępie chce zaznaczyć to,że wybieram sie do ginekologa w najblizszych dniach,jakby ktos mial "ale". A tak w ogole chodzi o to,że zastanawiam sie czy mozliwe jest to że jestem w ciazy?Od jakiegos tygodnia moj organizm troche inaczej zaczal funkcjonowac.Najbardziej doskwiera mi nadmierna ilosc sliny,w takim stopniu że aż mnie mdli.Strasznie bola mnie piersi (do okresu daleko),zwiększylam porcje sniadaniowo-obiadowa i co jakis czas mam zgage.Nawet zaczelam jesc slodycze,ktorych wczesniej nie jadlam,bo nie lubie. Wiadomo że kazda inaczej przezywa ten okres,ale mysle że mogybyscie mi udzielic swoją opinie,bylabym wdzieczna. Pozdrawiam

Gość czytaj tu
A test robiłaś?

Gość ViolettBerry
jutro bede robic,bo chyba najlepiej z rana prawda? a mam taki metlik w glowie ze stwierdzilam ze napisze tutaj

Gość czytaj tu
A w ogóle to ile czasu minęło od domniemanego zajścia? Kiedy masz mieć okres?

Gość No właśnie autorko
widać od razu że nie za bardzo orientujesz się w temacie autorko.Jak wyglądają stosunki,macie zabezpieczenie?Kiedy był ostatni okres i ile zostało do następnego?Długość cykli?I kiedy był ten sex?

Gość ViolettBerry
jakoś pod koniec miesiaca powinien sie pojawic. a zeby nie sklamac to co 3 dni byly zajscia :P

Gość ostatnią miesiączkę
miałaś normalne krwawienie takie jak zawsze?

Gość No właśnie autorko
Jakby nie było nie ma możliwości żeby takie objawy się pojawiły tak szybko.Jesteś w połowie cyklu świeżo po bądź w trakcie owulacji.

Gość ViolettBerry
owszem,przyznaje ze nie zabardzo orientuje sie w tym.Jakos wczesniej sie tym nie interesowalam.Nie ukrywam,jestem młodą osobą. Stosunki są bez zabezpieczeń.Ostatni okres był 2 pazdziernika,kazdego miesiaca termin okresu jest mniej wiecej taki sam,roznica moze 1 dnia jest dzien wczesniej badz pozniej. Długosc cyklu 30-31 zalezy. A seks jest od poczatku miesiaca -4.10 zaczelismy co 3 dni do wczoraj. Jakas szansa byla a zajscie w ciaze.

Gość ViolettBerry
mam to na uwadze że na takie objawy za wczesnie,ale wiadomo,jak cos sie dzieje nie tak z organizmem to zawsze sobie mozna cos ubzdurac.Jesli chodzi o krwawienie to bylo minimalne,bardziej brzch bolal,a zawsze mialam tak ze obfity ze strasznym bolem. Nie wiem,moze w zeszlym miesiacu doszlo do hm zaplodnienia,tylko ten miesiac wzielam strasznie pod uwage,a tamten nie

Gość autorko skoro ostatni@
był ubogi, teraz masz takie objawy to jest prawdopodobieństwo ciąży, tamten okres mógł być plamieniem implantacyjnym, zamiast sie stresować zrób test i będziesz wiedzieć na czym stoisz. Często jest tak ze ciaża przychodzi z zaskoczenia a nie z planowania ;)

Gość ViolettBerry
No najlepiej zrobic test,ale to pisalam,jutro rano zrobie,a jesli chodzi o te testy ciążowe co mozna robic o kazdej porze dnia,to dobre one sa czy ściema ?

najlepiej zrób z porannego siku wyjdzie wiarygodny a nie np. fałszywie negatywny w zaawansowanej ciąży każdy wyjdzie ci pozytywnie bez względu na porę siurków.Wychodzi ze bylabyś grubo po terminie wiec testuj kiedy chcesz :)

Gość ViolettBerry
to może juz dzisiaj zrobie? Kurcze,a jeszcze mam pytanie,no bo obżarstwo to wiadomo ze to jest w sumie najbardziej znany objaw ale np częste oddawanie moczu? cos mi sie kiedys obilo o uszy,ale nawet w necie nie chce czytac bo jeszcze sie naczytam i stwierdze ze piecioraczki urodze ><

wiesz to chyba indywidualna sprawa to czeste oddawanie moczu, jestem w połowie drugiego m-ca ciązy i nie mam uciskania na pęcherz częsciej sikałam nie będąc w ciąży bo nawet i w nocy wstaławała na siurki a w ciązy cała noc spanie :) jedzenie natomiast -rano mam wstręt do mimo braków nudności a wieczorem napady głodu :) możesz zrobić i teraz przeszło 2 tyg po @ spoko

Gość ViolettBerry
hm,dzieki za rade :) Jak cos,to jeszcze bede pytac ;)