Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenerefasa

Czy w innych krajach ludzie też są...

Polecane posty

Gość lenerefasa

tak nie mili, zawistni i nietolerancyjni jak w naszej pl? :o

Ja moge napisac na podstawie wlasnych doswiadczen, ze nie. Z tych cech u innych narodowosci to spotkalam nietolerancje - u muzulmanow.

Gość lenerefasa
Mycha ty jesteś za głupia żeby udzielac się na poważne tematy.

Gość wszedzie sa ludzi -i ludzie
moieszkalam w roznych krajach, znam wielu obcokrajowcow, wszyscy narzekaja na swoich np Rosjanie, Francuzi, Japonczycy . Tylko Zydzi i Choiczycy sa solidarni wobec siebie, co nie znczy,ze mili dla innych.

mysle ze Francuzi to najgorsza nacja.. chyba ze to zalezy od tego kto i gdzie mieszka - ale potrafia byc wredni do potegi

Gość cyniqe
Uczysz się jeszcze w gimnazjum ? Jeżeli tak to pytanie uchodzi... Nie mylcie tego co ludzie mówią , zwłaszcza obcym z tym co myślą . Kraje takie jak Szwecja czy nawet Niemcy są dobrym przykładem.

maravilha-moja znajoma mieszka we Francji. Kiedyś gdy rozmawiała przez telefon po polsku, jakiś facet spojrzał na nią z pogardą i splunął w jej stronę, mówiąc ''polska dziwka''. Ponadto Francuzi nawet gdy znają angielski, to złośliwie udają, że nic nie rozumieją.

dokladnie - spotkalam sie z podobna sytuacja, nie mowiac juz o tym ze chcieli mnie na policje zabrac bo poglaskalam psa na ulicy :D - teraz juz wiem, ze nie mozna dotykac nie swoich zwierzat :D ale pseudo francuzi sa chyba jeszcze gorsi.. np tutaj w Portugalii, taki pseudo francuz juz po portugalsku mowic nie bedzie - caly czas nawijaja po francuzku a jak im sie wymskie slowo po portugalsku to udawaja glupich - czasem gdy sie ich czegos zapytasz to spojza na Ciebie jak na debila i udawaja ze wlasnego jezyka nie znaja :D

Gość cyniqe
Dokładnie...Szwecja -ludzie wrośnięci w etnicznie szwedzkie środowisko to widzą.

Ogolnie to nie ma reguly, ze w jednym kraju same chamy, w drugim falszywie mili a w trzecim wszyscy uczciwi - wszedzie sie znajdzie i takich i takich, bo to zalezy od czlowieka i wychowania. Ale zawsze jest jakas wiekszosc - cos, ze sie przyjezdza do kraju i odczuwa jakas tam atmosfere - na to ma rowniez wplyw religia, tradycje itd. danego Kraju. Przyklad tu na kafe - zawisc i zazdrosc. Pochwal sie czyms to zaraz zjada, zwyzwa i zyc nie daja. Jak tylko ktos ma lepiej w jakimkolwiek aspekcie to baaaardzo duzo ludzi wiesza na nim psy. Czegos takiego nie znajdziesz np. na hiszpanskim forum, albo niemieckim (byle jakie przyklady) pochwalisz sie domem, uroda, majatkiem czy czyms tam - pogratuluja itd. nikt nie zaatakuje, ze klamiesz albo, ze i tak wszystko brzydkie i beznadziejne. Kto nie wierzy niech sobie sprobuje. Dwa identyczne tematy na kilku forach roznych Panstw. I zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość DOROTAUUUUU
Francuzi są okropni.Doświadczyłam tego osobiście.Nie będę opisywała co i jak,bo jest to dla mnie przykre.

Gość savl
Jak tam jakos w Niemczech,Francji czy Belgii z niczym niemilym sie nie spotkalem.No chyba ze przypadki takie,ze juz po samym wygladzie wiadomo czego sie spodziewac.

we Frabcji czy w Anglii wartosciowi Ludzie sa normalni zyja bogato nie to co biedota zawistna okradajaca sie w polsce

Gość bylam w Anglii
i tam ludzie sa bardzo uprzejmi, po prostu az naduzywaja slowa I'm sorry i excuse me, teraz mieszkam w nl i tu tez sa bardzo uprzejmi ludzi, mowimy do siebie "czesc" na ulicy, raz mi holendrzy bardzo pomogli i to zupelnie bezinteresownie, a w Polsce watpie, ze ktos by mi pomogl...

Gość nibyksiężniczka
potwierdzam, we Francji jest znacznie gorzej niz u nas

Gość cg
wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.

Gość kapitalnieno
kanadyjczycy są bardzo uprzyjemni i tolerancyjni

ja nigdy we francji nie spotkałam sie z tym zeby francuz byl niemily, baaa wrecz przeciwnie. I u rodowoitych francuzów nigdy nie poczulam ze jestem gorsza tylko dlatego ze pchodze z biedniejszego kraju. zawsze sie tym inteeresowali. obelgi to typowe dla kolorowych emigrantów mieszkajacych we francji. Zreszta wybaczcie polacy to ze mamy taka opinie za granica jaka opinie to juz nasz wina. sami na to ostro zapracowalismy. niestety.