Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agataaaaaaaaaaaa

DO mam majacych dzieckow wieku 2-3 lat

Polecane posty

Gość agataaaaaaaaaaaa

Dajecie swoim dzieciom slodycze?

Gość nie przepada
moja mala bardzo lubi orzechy (kazde) i rodzynki, zurawine tez :) okazjonalnie dostaje cos slodkiego, nie zebym jej slodycze jakos specjalnie ograniczala, Ona po prostu za nimi nie przepada...zdecydowanie czesciej prosi o orzeszki, jablko, rodzynki, ogorek, marchewke niz czekolade...pewnie bierze sie to z tego, ze ja za slodyczami nie przepadam i zbyt wiele w domu ich nie mamy :)

podobnie jak koleżanka powyżej - jeśli ma ochotę i w sklepie sobie coś wybierze to jasne, ale z reguły pluje słodkim, woli sun-bitesy paprykowe i kabanosa albo ogóka do zagryzania ostatnio spróbował pistacji i chyba po tatusiu zostanie ich smakoszem :) ale staram się żeby znał wszystkie smaki, jestem przeciwna pozbawianiu dzieci całkiem słodyczy, bo widziałam nie raz, jak takie dzieci rzucają się na słodkie kiedy ktoś przyniesie a rodzice nie widzą wszystko jest dla ludzi, byle z głową :)

Gość do lomu
moje dziecko niczym nie gardzi:) uwielbia owoce, orzechy, owoce suszone, warzywa ale nie gardzi też i nie pluje czekoladą, ciastkami czy cukierkami. chociaż ja staram się chronić go przed tymi ardziej "toksycznymi" słodyczami. jeśli już to najchętniej częstuje go czekoladą i domowym ciastem. aczkolwiek smak innych przysmaków tez zna (i bardzo sobie ceni:P )

Gość Hej jest tu ktoś?
A to domowe ciasto to pieczesz na jakiej margarynie?

Gość Ja domowe ciasta
piekę na maślę (oczywiście prawdziwym nie miksie), margaryna to tłuszcz utwardzony więc niekoniecznie dobrej jakości.

Daje, ale w małych ilosciach - od swieta jak jest okazja w gosciach itp. Oprócz tego daje to co sama upieke, jakieś ciasto z owocem i cynamonem, albo ciasto marchewkowe. Ostatnio zrobiłam kulki miodowe (kakao, miód i płatki owsiane) córa uwielbia :)

Gość mama 3latki
tak, ogólnie słodycze są na wierzchu, jak chce weźmie, są dni ze zje trochę więcej, są takie ze nawet nie spojrzy, uważam ze to lepsze niż nie dawanie bo w rodzinie mam przypadek, ze dzieci nie dostają w domu słodyczy, chyba tylko jeden dzień w tygodniu i jak są gdzieś w gościnie, to po prostu opychają się na maksa