Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zegarek zKukułka

jak wychować faceta ?

Polecane posty

Gość Zegarek zKukułka

Czy myślicie że są jakieś szanse na to aby wychować sobie 26- letniego faceta ? Mam tu na myśli zmianę jego zachowania w stosunku do mnie. Gdy coś jest nie po jego myśli, gdy mu się sprzeciwie lub wyrażam inne zdanie niż on -to zaczyna na mnie wrzeszczeć, przeklinać, wpada w szał, wyłacza telefon. Ja staram się nie dać wyprowadzić z równowagi, mówie żeby do mnie nie przeklinał i nie wdaje sie z nim w dyskusje i wyzwiska ale to nie pomaga.... Macie jakieś swoje sposoby na takie zachowanie ? Myślicie że coś pomoże ?

Gość wredniucha3
najpierw wychowaj siebie -nie narzucaj się facetowi, który cię nie szanuje

Gość Zegarek zKukułka
ale czemu uważasz że sę narzucam ? spotykam się ze sobą już od dłuższego czasu bo ponad 2 lata.

Gość Zegarek zKukułka
co doradzicie ?

Gość sasha z drągiem za pociągiem
Ty go na pewno nie wychowasz:) ewidentnie działasz na niego jak płachta na byka ,facet cię nawet nie szanuje,może powiesz jego matce by go od nowa wychowała lub powiedz to komuś kogo on uwielbia:)

Gość potelep nim
co jakiś czas to dobrze mu zrobi

Gość sasha z drągiem za pociągiem
lepiej skończ z nim bo on cie pierwszy zostawi:p

Gość Piękna Paniusia
jak potelep? co to znaczy? zycie ma byc pełne harmoni..po co szarpac.

Gość Zegarek zKukułka
jak był mały to tak się zachowywał i jego matka robiła wszystko co on chciał. Ale myślalam że jak już jest stary byk to zmądzrzeje :P on uwielbia tylko swoją matke i siostre ,ktore zreszta wpajały mu że wszystkie kobiety to materialistki, oszustki, najgorsze zło- tylko nie one

Gość Iwan dragoo
to masz odpowiedz skończ z nim

Gość aaaaa aa
Dzieci wychowuje się poprzez tłumaczenie jak powinny się zachowywać, nagradzanie gdy są grzeczne i karanie, gdy są niegrzeczne. Wychowywanie działa na dzieci, bo rodzice mają nad nimi władzę rodzicielską. A ty masz jakąś władzę nad swoim facetem ? Twoja jedyna karta przetargowa jest taka, że możesz mu powiedzieć, że nie wyobrażasz sobie być z facetem, który przy tobie przeklina i jest wulgarny i że jeśli taki będzie to od niego odejdziesz. To może podziałać tylko wtedy, jeśli rzeczywiście tak uważasz i będziesz skłonna zrealizować swoją groźbę. Potem jak się będzie źle zachowywał, możesz dać mu ostrzeżenie i odstawić go na jakiś czas, a jeśli się nie opamięta, to już go nie wychowasz. Będziesz musiała takiego zaakceptować lub zostawić.

Gość na kolanach do
czestochowy

Gość Zegarek zKukułka
Tłumaczyłam że nie życze sobie takiego zachowania po czym urywałam kontakt na kilka dni, przychodził skruszony i do rany przyłóż. Kolejny miesiać, kolejna wymiana zdań i znowu to samo ;-(

Gość na kolanach do
no to tak juz ciagle bedzie - pytanie czy chcesz to znosic. zapewne to jakies zaburzenie - czyli utrwalony wzorzec zachowania. zmieni to jesli sam bedzie chcial i to z psychologiem.

Gość wredniucha3
trzeba było kontakt urwać, a nie robić z gęby cholewę

Gość wredniucha3
przecież on świetnie wie, że zawsze mu wybaczysz - sama z siebie robisz idiotkę

Gość na kolanach do
spotykalam sie z taki facetem, ktory np palil w moim towarzystwie. wkurzalo mnie to i prosilam go zeby tego nie robil. za pierwszym razem po prosbie rzeczywiscie odchodzil, ale na chwile zeby z tym petem przyjsc i mi dmuchac prawieze w twarz. pozniej pokazal swoja prawdziwa twarz, z takimi typami nie ma co zadzierac jesli chce sie miec w miare dobrze funckojnujaca psychike.

Gość Zegarek zKukułka
wredniucha przekonywał mnie o tym ze się zmieni i ze jestesmy dla siebie stworzeni- wiadomo o co chodzi, zakochałam sie i byłam ślepa

Gość wredniucha3
ile razy można ci kitu nawsadzać?

Gość Zegarek zKukułka
myślałam że uda mi się go z tego złego zachowania wyleczyć