Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serrenadaa

Piersi przed i po ciąży - jest różnica?

Polecane posty

Gość serrenadaa

Czy macie ładne, jadrne piersi czy obwisłe, rozciągnięte, z rozstępami? Większe/mniejsze? Czy zauważacie zmiany, jeśli tak to czy jest lepiej czy gorzej niz przed ciążą? Pytanie do mam, które już zakończyły karmienie i mogą się obiektywnie wypowiedzieć.

Gość ona temu winna
moge sie jedynie wypowiedziec w kwestii rozstepow..piersi urosly mi z 80D na 85F ale rozspepow nie mam..jednak nadal karmie..chociaz przez to ze sa ciezsze wydaje mi sie ze sa bardziej obwisle..i po zakonczeniu karmienia bede musiala jednak cos z nimi zrobic

Gość ehfbhk
A więc ja przed 1 ciążą nosiłam 75 D miałam małe po ciąży i karmieniu urosły mi do 75 D mam rozstępy nie były już tak jędrne z czasem zmalały do miseczki C później druga ciąża, mam teraz rozmiar 75 D piersi rozciągnięte z rozstępami niestety.

Gość ehfbhk
błąd przed 1 ciążą 75 b miało być

przed ciążą miłam 70D teraz mam 65G-co się okazało w końcu dobrałam idealny stanik dla siebie. Mam rozstępy,są trochę obwiśnięte ale odkąd noszę dobrze dopasowany stanik już nie są takie jak wcześniej (zwisy),stanik działa cuda-dobrze dopasowany. Dodam,że na obecna chwilę waże 50 kg mam 165cm. jestem rok po porodzie i karmiłam 2 miesiące

i szczerze? nie chce mieć już więcej dzieci w obawie, że moje ciało zostanie zniszczone na amen. Moja pupa jest cala w rozstepach,na szczescie juz zbladly,ale nie wyobrazam sobie jak bym miala miec ich jeszcze wiecej

Gość serrenadaa
Ja rozstępy mam jeszcze z okresu dojrzewania, piersi po skończonym karmieniu jak 2 wydmuszki wyglądaja ale mam nadzieję, że odpowiedni stanik przywróci im jędrnośc. Kiedyś to się sprawdzało.

Gość a jak wam rosly w czasie
Ciazy to stawaly sie obwisle?wczesniej byly jedrne? Mi rosna caly czas,powoli,ale wciaz sa bardzo jedrne i sterczace. Przed ciaza mialam 70C teraz 70F .a to dopiero 5 msc.

Gość no to padłam
Ja co prawda nie karmiłam... ale u mnie było tak- przed ciążą 80C,teraz 2.5 roku po porodzie 80D. Mam dosłownie kilka rozstępów które są bardzo jasne i niemal niewidoczne. Ogolnie piersi się nie zmieniły. Jedyne co się zmieniło to rozmiar.

Przed ciążą B, w czasie i po ogromne jak dla mnie :P Nie wiem w sumie ale miseczki D były mi czasem ciasnawe ;) Karmiłam 1,5roku, po ciąży 65C trzymające się bardzo fajnie ( córka już 4 lata). W czasie ciąży jak były bardzo duże myślałam, że porobiły się rozstępy, ale później jakoś śladu nie było. W drugiej ciąży podskoczyły rozmiar i póki co jeszcze nie urodziłam i nie karmie to zobaczymy jak będzie po ;) Ogólnie mi wyszło na dobre

Gość niestety grawitacja
jest.... sa bardziej wiotkie miekkie . robia sietakie flaki. deczko beda wisiec.

Gość niestety grawitacja
pisze to facet bo laska to wiesz co ci napisze. ze po naturalnym cipka dlaej ciasna, ze rozstepow to prawie nie widac.... bla bla bla.

Gość ja mialam ladne przed i po
ale 2 lata po porodzie szybko schudlam (stres) i dzis mam 2 flaki ;/

Gość tortillla
A mi sie troche powiekszyly, bo mialam naprawde male, wciskalam sie w 70A, teraz nosze 60E, 60F Karmilam lacznie ponad dwa lata dwojke dzieci, mam troche rozstepow, nie ma juz tej jedrnosci co wczesniej. Zaraz po skonczeniu karmienia byly obwisle i zle wygladaly ale po kilku miesiacach, po dopasowaniu ponownie rozmiaru stanika i chodzeniu w nim dluzszy czas ich stan bardzo sie poprawil i nie mam na co narzekac, choc wiadomo ze nie jest idealnie

Gość pewnie się slinią na.
Ja wole swój biust po. Przed miałam rozmiar A. Teraz większe o 1 rozmiar, nie są oklapłe karmłam ponad 2 lata.

Gość helloooooooo
Ja po ciąży zmniejszyłam i podciągnęłam biust, niestety po kilku latach z C znowu jest DD i się boję, że jeszcze się powiększy, na szczęście nie jest "wiszący" bo brodawki zostały "przyszyte" wyżej więc nawet jak troszkę opadnie nie będzie to widoczne. Drugi raz bym się nie zdecydowała

Gość mnie piersi w ciazy
w ogole nie urosly. od poczatku nosilam moj normalny rozmiar - 75c. nie oklaply mi, sa wciaz jednre, w ogole nie widze roznicy. piersia nie karmilam.

Gość to nie karm
Powiem Ci jaka jest prawda,nie bdz karmic to prawdopodobnie nie obwisną, a najlepiej od razu po porodzie brac bromergon.Ja przed ciążą miałam w biuscie 90cm,pod70cm. W ciazy nie urosły wiele, na koniec miałam 95cm.cala ciaze byly jedrne i sterczace, mialam cc z wyboru swietnie zrobione,po cc nie mialam pokarmu przez 3 dni,po 2 dniach zaczelam brac bromergon,jednak w 3 dniu po cc w piersiach zrobilo sie troche mleka,nie byl to zaden nawał,nic nie cieklo,piersi nie nabrzmialy,potem tabletki zaczely dzialac i mleko zniklo.efekt taki,ze piersi sie nie zmieniły.trzeba myslec przed,a nie potem biadolic.

Gość gość
Loara 25: te twoje wymiary, które podałaś są nierealne. Ważąc zaledwie 50 kg przy 165cm nie można mieć dużych piersi. 65G - dobre. Jesteś taką samą dechą jak ja. Bo ja ważę dokładnie 50 kg i mam podobny wzrost - więc wiem, co mówię. Na forum można sobie pisać wszystko. Wielkie, zwisające, otłuszczone piersi przy 50 kg - niezły żart. Jestem zła, bo jestem dechą - i ty też nią jesteś. Nie rodziłam jeszcze i mam nadzieję, że po kilku ciążach piersi w końcu mi urosną.

Gość gość
ja mam 164cm wzrostu, piersi mialam 75B, waga 55, teraz w ciazy w 7 miesiacu mam piersi takie same wydaja sie takie pelne ale sa takie jak byly jedrne, fakt po ciazy pewnie bede tesknila ale nic nie poradze, pol roku napewno chce karmic dluzej nie. Wage mam 61kg

Gość gość
Przed rozmiar b/c w sieciowkach typu hm. Wazylam ok 53kg. Caly okres ciazy chodzilam i spalam w stanikach firmy triumph specjalnie przygotowanych dla zmieniajacych sie w ciazy piersi. Urosly o jakis rozmiar zrobily sie pelne i ciezsze. Oprocz tego cwiczylam specjalne cwiczenia lekkimi hantlami, na pilce i na basenie. W ciazy przytylam 7kg. Karmilam 3mce. 2 lata po porodzie piersi mam identyczne jak przed ciaza. Sterczace, jedrne, pelne w dotyku, mala brodawka i zero rozstepow. Nie zmienily sie nic a nic.