Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie ***

Operacja zeza u dziecka 7 letniego.

Polecane posty

Gość boje sie ***

Drogie mamy ! W kilku slowach opisze co i jak, bo zastanawiam sie czy sie zgodzic na ten zabieg czy zrezygnowac .Synek urodzil sie jako wczesniak i oko troche mu uciekalo .Troche .Potem w wieku 5 lat stal bardzo blisko tv i wybralismy sie do okulisty .Zdiagnozowano krotkowzrocznosc , podobno po mnie bo ja tez w okularach .Ale problem stania przed tv nie zniknal .Ciagle upominalismy go i zastanawialismy sie ze moze te okulary sa zle dobrane i w nich dobrze nie widzi .Potem kolejna wizyta i okazalo sie ze okulista ma problem z dobraniem szkiel bo zadne nie byly dobre .Wtedy lekarz pokierowal nas do pani dr.Ewy Wojcik do Krakowa .Ja na tej wizycie nie bylam bo bylam po operacji trzustki i moj stan byl niezbyt dobry.W sumie pani doktor stwierdzila ze okulary sa dobre ale oko ucieka i zostal zakwalifikowany do zabiegu.Wlasnie dostalam poczta dokumenty i troche sie boje .Bo to bedzie znieczulenie ogolne , potem oko bedzie bolalo , pieklo , czy moj 7 latek to wytrzyma i da sobie rade .Moze ktos mial do czynienia z czyms takim ? prosze o rade czy chociaz pare slow wsparcia .Czy sie decydowac , czy moze zrezygnowc ? w sumie zez nie jest zbyt duzy .

Gość Wytrzyma
Moj chlopak mial zeza i jeszcze oczoplas jako dziecko, byl operowany w wieku 6 czy 7 lat - to byla gleboka komuna i wszystko sie powiodlo. Dzieki temu widzi normalnie i moze pracowac przy kompie jak czlowiek z w pelni zdrowym wzrokiem.

Gość kawa kawa zbożowa
ja pracuje w szpitalu św rafała w krakowie, tam takie operacje wykonują rutynowo. Dziennie jest 10-13 takich zabiegów. Nie jest to operacja skomplikowna, znieczulenie ogólne ale po zabiegu jest dość szybko wybudzane a po kilku godz (tego samego dnia) dziecko idzie do domu. Takim operacją podawane sa killkuletnie dzieci, i dają radę. Po zabiegach jest szybka poprawa. Kilka dni i ból/dyskomfort zniknie.

Gość kawa kawa zbożowa
aha taki zabieg trwa pół godziny tylko! poboli kilka dni a poprawa bedzie do końca zycia.

Gość gość
Takie operacje zeza przeprowadzają też w Warszawie w Optomedica - http://optomedica.com.pl/ . Najlepiej w jak najmłodszym wieku je przeprowadzać.

Gość gość
a we wrocławiu?

Gość gość
We Wrocławiu opieraliśmy się na Specjalistycznym Ośrodku Okulistycznym http://www.okulisci.wroclaw.pl . O ile dobrze pamiętam to mieści się na Stawowej 12. Tam nasze dziecko zostało poddane operacji zeza, która w pełni zakończyła się sukcesem. Zdrowy wzrok od zawsze był marzeniem mojego syna.