Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wafel 231312 123897312

Pierścionek zaręcznyowy, problem, pomocy!

Polecane posty

Witam przychodzę do was z prośbą o pomoc. Mamy zamiar zaręczyć się z dziewczyną ale problem w tym, że ona zobaczyła na profilu mojej koleżanki pierścionek i ogłosiła, że chce taki sam i żaden inny nie wchodzi w rachubę. Tylko problem w tym, że t5ego pierścionka nie mogę znaleźć w żadnym sklepie w necie... Proszę o pomoc, tamten pierścionek ma górę jak ten: http://allegro.pl/biale-zloto-585-brylanty-klasyczny-pierscionek-i2726686426.html sama obrączka jest jakby z takiej placionki jak ta http://www.yes.pl/images/file_column/item/photo/37023/special/pierscionek-z-brylantem-bb-z-000-y01-2178.jpg?1299767054 Jest podobny do tego http://gdabizuteria.pl/userdata/gfx/9b87f038ab0b50af43282e2f8dd4fc14.jpg tylko caly z żółtego ale takiego dosć jasnego złota, jakby mieszane złoto białe i zółte pomozcie mi znalezc ten wzór bo oszaleje, moja dziewczyna zawszeo tamta panne zazdrosna byla i zazdorsic jej teraz pieorscionka a mi glowe suszy

Gość czaciolerna
Dziwną masz dziewczynę, skoro pierścionek to taka ważna sprawa, liczy się sam fakt zaręczyn, a nie pierścionek czy myślenie: "ona ma to ja też muszę". Takie chyba czasy, że wszystko się robi na pokaz. No ale cóż, idź zatem do najlepszego jubilera w mieście, opisz pierścień marzeń, niech zrobi na zamówienie albo niech zaproponuje jeszcze lepszy, taki, który zwali ją z nóg (i koleżankę oczywiście też).

Wiem ze to dziwne ale nie da mi spokoju jesli dostanie inny. Bojesie ze tamten byl robiony na zamowienie i nie bedzie mozna go dostac.... cholera ze tez musiala wypatrzec ten pierscionek, ta kolezanka moja miala go na 1 zdjeciu tylko. No ale ona musi miec akurat TEN :/ Juz mnie to wkurza i w ogóle zastanawiam się czy jest sens... Z tego co ta kumpela mowila to zareczyny byly w tajemnicy przed nia, niewie ile pierscionek kosztowal i z jakiego jest sklepu, ja tez tak chcialem ale ona musi wiedziec skad za ile... juz powoli musle ze nie chce zareczyn tylko pierscionka...

Gość używałayście ktora z was
idz ze zdjeciem do jubilera niech ci zrobi taki na zamowienie

Gość czaciolerna
Mysle, ze powinienes sie wstrzymac z tymi zareczynami, ale wybor nalezy do Ciebie. moze po prostu spytaj dziewczyne czy dla niej jest wazny pierscionek czy wasz zwiazek.

No własnie dziwi mnie to bo jesli kumpela ma pierscionek na zamownienie na przyklad to ewidentnie jesli ja zamowie taki sam bedzie wiadomo ze moja dziewczyna po prostu chciala jego kopie... a tak porownujac, ta moje kumpela gadalem z nia przez gg o zareczynach zeby sie poradzic i roznica miedzy moja panna a nia jest taka ze kolezanka nawet nie mam papierow na ten pierscionek bo tzryma je jej facet na wypadek jakby byly potrzebne przy ewentualnej naprawei i ona mowi ze nawet nie chce ich miec bo nie chce znac ceny, miejsca kupna, i moi ze jakby kosztowal 20 zl to i tak by nie chciala innego itd natomiast u mojej dziewczyny jest warunek- za pierscionek pół pensji nalezy dac, a przynajmniej 1000 zł, i ona musi wiedziec gdzie byl kupiony i czy warto bylo tyle dac, troche mi przykro z tego powodu moze to przez menatlnosc jaka ma jej rodzina - wazne za ile.... powoli sie zasatnawiam

Gość używałayście ktora z was
materialistka

Gość czaciolerna
O ja pierdziu! A ile jestescie w zwiazku? Myslenie w kategoriach materialnych na tym etapie juz nie wrozy nic dobrego.

Może jej wytłumacz że chcesz żeby pierścionek wyrażał Twoją miłość do niej i to, jak jest wyjątkowa, powiedz że nie chcesz żeby miała taki pierścionek jak ktokolwiek inny ;)

Gość czy jest sens
Zastanow sie,skoro ona taka jest to hmm...pierscionek to facet powinien wybrac,nie wazna cena ,wazna milosc,nie wazne skad I czy duzy maly czy ktos ma juz taki czy nie.zastanow sie

Gość Lisiewski
www.sklepjubilerski.com

wiesz chcieć to jedno i nie powinna wybierać pierścionek wybierz sam i już a jak będzie marudzić to powiedz oddaj jak nie pasuje rozpieszczona dziewczynka ja chce i już niech się cieszy że w ogóle dostanie po za tym zapytaj czy faktycznie woli z musu kupiony taki jak ma koleżanka ? nic oryginalności ?

Witam wiecie co ja chyba jednak wstrzymam się z tymi zaręczynami. Wczoraj założyłem temat z desperacji szukając tego pierścionka, ale chyba już wiem, że trzeba zaczekać. Dziś rozmawiałem z dziewczyną i pytałem dlaczego musi być identyczny i cz zależy jej tylko na tym. Powiedziala ze oczywiscie chce zareczyn z mislosci ale ze nie moze miec gorszego pierscionka niż ta "suka" - tak ja nazwala. A ze nie zna sie za bardzo na wzorach tylko wie ze musi byc zloto i brylanty...... wkurzylem sie bo niby jakim prawem obraza moich znajomych, nie wiem ona ma jakas manie tej mojej kolezanki :/

Gość musi musi
fajna masz laske :/ twoja kolezanka ma dobre podejcie tak powinna zachowac ise dziewczyna, nie szukac cen ani sklepow, liczy sie fakt a nie za ile byl ring :/

Gość tak ja bym dała
Hehe oj dzieci, jeszcze za wcześnie na zaręczyny. Choć istnieje duże prawdopodobieństwo, że Twoja dziewczyna już zawsze będzie miała siano w głowie.

Gość ,jHAH
DO DUPY Z TAKA DZIEWUCHA