Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiurama

probiotyk przy alergii

Polecane posty

Gość misiurama

czy któraś mama podawała dziecku probiotyki? moja córka ma skazę, wyczytałam, że warto podawać maluchom ze skazą probiotyki, żeby uniknąć w przyszłości alergii. warto? znalazłam sporo informacji o latopicu, wygląda obiecująco.

Gość ojtam ojtam
ja jak tylko dowiedziałam sie że synek ma skaze to wyczytałam o probiotykach - że powinno sie je podawać przed pierwsze 6 m-c życia dziecka i tak robiłam - dawałam dicoflor 30 tak 2- 3-4 tygodnie różnie a potem zmieniałam na linex baby - pod koniec doczytałam się o latopicu i dawałam latopic - efekt jest taki że objawow skazy nie było wogóle poza tymi przed nutramigenem - po roczku synek pił już bebiko ha - jak miał 1,5 już bebiko zwykłe i jadł wszyściutko z mlekiem bez żadnego problemu - nie daje mu tylko zwykłego mleka krowiego do picia tak wprost - i mając taką wiedze jaką mam teraz dawałabym latopic na przemian z coloflorem

Gość orzechP_
podawałam córce kilka probiotyków, tez zaczęłam od dicofloru, potem znalazłam sporo informacji o latopicu i podawałam go córce przez 3 miesiące. piła nutramigen prawie 2 lata. teraz po skazie nie ma śladu, pije nestle junior, je budyń na zwykłym mleku i jogurty. dobrze, bo dieta bezmleczna była już uciążliwa. o latopicu i alergii możesz przeczytać na jego stronce www.latopic.pl

Gość monika***1990
a ja mam pytanie: moj syn ma 2 lata i tz skaze.. oprocz masci i zyrtecu nie ma innych lekow a jestesmy pod kontrola alrgologa...czy ten probiotyk moge mu podac???/ ni bdzie za pozno dopiero po 2 latach

Gość Pseudo-reklama
Witam Ja też podawałam probiotyk dziecku z AZS. Jest to wskazane i warto o tym pisać. Szkoda tylko, że temat jest założony tylko ze względów reklamowych przez firmę produkującą Latopic.