Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diana Diana

Obiad w przedszkolu o której?

Polecane posty

Gość Diana Diana

jadamy w domu obiad ok. 12-stej, tzn moje dziecko. A w przedszkolu do ktorego ma isc do stycznia jest o 14... dziwne prawda? wiekszosc ma o 12 ten jeden fakt mnie zniecheca a inne atuty sa ogromne z tego akurat przedszkola i sama nie wiem co robic ;-/

Gość kukułkaMalwinka
A jak dziecko pójdzie do przedszkola to o której bedziecie jesc obiad w domu?

Gość Tak dla sprostowania
U nas jest obiad o 12:15 a o tej 14 to już podwieczorek.I ja bym znowu wolała żeby obiad około godziny później.

Gość ABRAKADABRA d
Dziwne bo u nas są obiadki 2 razy jak dziecko ma od 7-12 to obiadek jest o 11.15,a jak ma od 12 do 17 to obiadki są o 13.15,ile płacisz za obiadki?U nas wychodzi to ok.57.50 miesięcznie.

Gość ABRAKADABRA d
Tylko że ja mówię o "0" która się mieści w szkole a to różnica.

Gość No ale o co kaman
DOm to dom, przedszkole to przedszkole, moja córka ma dwa śniadania i obiad na 8 godzinny dzień i żadne dziecko nie głoduje, moja jak wraca to chce albo nie chce, zalezy od dnia, zjeść z nami. W przedszkolu mają obiad o 13-stej. A o 15 rodzice już zabierają z reguły, więc nie ma sensu podwieczorku orgnizować, w domu dziecko można nakarmić.

Gość mama 3latki
dlaczego dziwne? u nas w przedszkolu obiad mają o 13 wcześniej są 2 śniadania a o 14.30podwieczorek, czasem jak przyjdzie to je jeszcze z nami a czasem nie chce, moze u Was też jest pierwsze i 2 śniadanie i stąd ta godzina obiadu

Gość Diana Diana
wybaczcie, ale musialam wyjsc, a teraz wrocilam i czytam, no ten obiad mnie zaskoczyl bo wiekszosc planów w przedszkolach jest wypisanych że obiad ok 12 ; w domu je o 12 i byłoby idealnie, a tam mają dwa śniadania i obiad o 14 i nie wiem czy nie będzie glodny, nie wiem jakie są drugie śniadania ale zazwyczaj nie bardzo sycące??

Gość Nie rób tego .................
U nas o 12:00 jest zupa a o 14:00 jest drugie danie i mały podwieczorek.

Gość Diana Diana
Tak jest u nas w domu wlasnie, zupa o 12 a nawet wczesniej czasami, a potem po drzemce ok 14 drugie danie ...nie wiem, mam spory dylemat, a moze powinnam juz zmieniac powoli zeby bylo latwiej potem? dawac o 11;45 zamiast zupy jakies drugie danie typu owoce, jogurt? a jak wstanie obiad? jak myslicie? jestem zielona w temacie..

Aha, i córa ma tez dwa sniadania pierwsze o 8:00 a drugie o 9:00

owoce i jogurt nie zastapią ciepłego domowego obiadu - no chyba ze chcesz zeby Ci dziecko chorowało....

Niedawno przeglądałam oferty przedszkoli ze żłobkami i żłobków i obiad zawsze był od 12 do 13, wydaje mi sie że o 14 to rzeczywiście późno.

Mnie pasuje 14ta, bo potem córka z nami jeszcze je po 17tej :)

Gość Diana Diana
Z kokardą -no wlasnie, a co do wcześniejszej wypowiedzi - ja nie chcę rezygnować z zupy tylko dawać ją później żeby potem było łatwiej się przyzwyczaić do nowego miejsca i nowego "grafiku" synkowi

Gość Diana Diana
Potwór - no też tak myślę, a moze jak zgłodnieje to więcej zje i moze to też metoda :-) sama juz nie wiem, przedszkole pasuje mi pod wieloma względami - kadra, lokalizacja, posiłki (tzn sposób przygotowywania i produkty itd), ogród, plac zabaw...tylko właśnie ten obiad..no nic, muszę przemyśleć sprawę..

Gość mamaaaaaaaaa julkiiiiiiiii
ja pitole ale masz problem

Gość Diana Diana
nie mam problemu, mam dylemat i chyba mogę TUTAJ bo to takie miejsce wlasnie, poprosic kogos o zdanie na ten temat? To moje jedyne dziecko, nie mam kogo spytac, mamy przedszkolaków i starszych dzieci chcą doradzic no to skorzystam. Nie interesują Cię takie topiki, to po protu go opuść..

Gość u nas o 12 jest w przedszkolu
wiec o 16 jak wrocą do domu to jedzą drugi obiad bo są już glodni.

Gość ja jestem zadowolna
śniadania 9:30 II śniadanie 11-11:30 obiad 13:30 podwieczorek ( dzieci zapisane do 15:30 biorą go do domu, a te które zostają dłużej dopiero wtedy go jedzą)

Gość Diana Diana
rodzice tak chcieli podobno zeby bylo później wiec pewnie p oto zeby nie dawac drugiego obiadu np kolo 16

Gość autorko to już
u mojego w przedszkolujedzą o 9 śniadanie, o 10:30 II śniadanie, o 13:00 zupę i o 15:00 Obiad i jakaś przekąska. Poza tym dziwi mnie że masz taki z tym problem, tak całe dnie masz rozpisane wg grafiku? Dziecku nic się nie stanie, poza tym pójście do przedszkola wiąże się z wielkimi zmianami m.in wczesnym wstawaniem. Ale chyba nie będziesz teraz dziecka zrywać z rańca aby go przygotować do przedszkola do którego jak rozumiem zamierzasz dopiero posłać.

Gość wedfvba
Zupa o 11.30, drugie danie o 14ej.

Gość ojfodfjvoidfjbiod
Czy naprawde nie ma wiekszych problemow - jezeli obiad w przedszkolu JEST o 14.00 to tak po prostu JEST. Nalezy pozostale posilki do tego dopasowac (rano/po poludniu / wieczorem) i problem przestaje istniec - mozna zajac sie rozwiazywaniem prawdziwych problemow, ktorych na pewno nie brakuje.

Gość ej tammmm
Nie każdy rodzic odbiera dziecko o 14-15, są dzieci, które w przedszkolu siedzą do 16-18, czyli do kiedy przedszkole jest otwarte i podejrzewam, że gdyby dziecko zjadło obiad o 12, około 16 byłoby wściekle głodne, a podwieczorek, to tylko deser i nie ma nic wspólnego z posiłkiem. U nas obiady są standardowo o 12.30 i kiedy o 15 odbieram dziecko, jest ono już dość głodne, nie wyobrażam sobie co z dziećmi, które siedza do 17-18, a u nas przedszkole jest czynne do 18