Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennnaaaaaaaaa

Lekkie skurcze i skrocona szyjka macicy w 35 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość ksennnaaaaaaaaa

Kurcze dziewczyny, boje sie. Dotychczas przechodzilam ciaze ksiazkowo. A tu nagle niespodzianka. Bylam wczoraj u mojej lekarki na badaniach i okazalo sie, ze zaczely sie u mnie lekkie skurcze przedporodowe, do tego szyjka macicy skrocila sie o ok. 1 cm. Planowany termin porodu mam dopiero na 29.11. Boje sie, ze urodze zbyt wczesnie, nie jestem jeszcze na to gotowa, jeszcze tyle musze w domu przygotowac na przyjscie Malego. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze mam sie oszczedzac, duzo lezec, zeby nie urodzic wczesniaka, a tyle jest jeszcze do zrobienia w domu:(. Jak mysliscie, ile tygodnii to jeszcze potrwa, czy ktoras z was tez byla w takiej sytuacji?

Gość azu
Skurcze przepowiadające to norma na tym etapie. A co do skrócenia to ile ma teraz szyjka? Mnie szyjka zmiękła ok 30tc a potem stopniowo się skracała az do zera w dniu porodu plus rozwarcie 1cm a urodziłam po terminie.

Gość Moja miała 10 lat
Ja od 3 miesiąca brałam leki na podtrzymanie. w 31 tygodniu moja szyjka macicy była już zupełnie skrócona, byłam w szpitalu na podtrzymaniu, dostawałam kroplówki przez 5 dni i wszyscy juz myśleli, ze urodzę. Skurcze miałam właściwie przez całą ciążę, od połowy były bolesne, a jakoś donosiłam dziecko i urodziłam... 5 dni po terminie.

Gość ojtam ojtam
ja miałam termin 10.11 a ur 19.10 - i też do 35 tc było super a tu mówi mi na wizycie ze mam rozwarcie na 2,5 cm a synek dodatkowo był pośladkowo ułożony - dotrwałam na patologi ciąży do 37 tc (36+6) leżąc prawie cały czas - i zrobili mi cc ale synek był duży 3300 i uznany za donoszony

Gość ksennnaaaaaaaaa
Dzieki dziewczyy, podbudowalyscie mnie :)!!!! szyjka ma teraz ok. 3,5 cm. Najlepsze jest to, ze ja tych skurczy w ogole nie czuje, dopiero badania to wykazaly. Do tego Maly lezy dupka w dol, a nie glowka, jestem ciekawa, czy jeszcze sie przekreci. Czyli naprawde nie mam sie co martwic?? I skurcze na tym etapie ciazy sa normalne??

Gość ksennnaaaaaaaaa
ja rozwarcia jeszcze nie mam, jedynie skrocona szyjke. Ojtam ojtam.....czyli twoje dziecko obchodzi dzis urodziny:)? Gratuluje