Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iytror

jabłko ze skóką czy bez

Polecane posty

Gość iytror

czy skóka z jabłka może dziecku faktycznie zaszkodzic? mój syn nie chce jeść jabłek bez skórki, wyrzuca i idzie po nowe. A Wy obieracie dzieciom jabłka?

Gość hejjjjj
jak nie chce jesc to mu obieraj. moj syn nie lubi skorek,ale zato jego rowienik nie ma z tym roblemu. moj syn ma 3 lata

ja nie daje ze skórką, mój ma prawie 3 lata koleżanki z pracy brat, jak był w wieku 4 lat zakrztusił się takim jabłkiem ze skórką, zjadł miąższ, a potem łyknął skórkę i stanłęła mu w gardle az w spzitalu wylądował, do tej pory jabłek nie je, a jest grubo po 30stce

Jak był mały .Powiedźmy 1-2 lata to obierałam.Teraz już nie. A zakrztusić to się można nie tylko od skórki,ale również od łapczywego jedzenia i złego przegryzania/połykania.

Gość w skórce oprócz chemii
nie ma nić więc po cholere dawać dziecku ze skórką - no chyba ze z lenistwa! skórki nie sa tak miekkie jak 10 lat temu teraz jabłka sa modyfikowane i pasione chemią

ja słyszałam, że w skórce jest błonnik i najbardziej wartosciowa jest właśnie skórka, nie mniej jednak, synkowi obieram bo może się zakrztusić (tak się raz zdarzyło ,na szczęście szybkowyciągnęłam, skórka przykleiła się do podniebienia itd)

A Ja sie przyznam że mój syn ma 7 lat i mu obieram kroje na ćwiartki i wkładam do pojemniczka ,bo jak dawałam mu całe jabłko do szkoły to zawsze przynosił a teraz zjada w szkole :) Młodszemu też tak robie

Gość ja jestem zadowolna
daję i takie i takie ( od chęci :D ) śmieszy mnie tylko że ktoś pisze że skórka to sama chemia, bo jaki skórka to i cały owoc :D To po co w ogóle dawać?? Ja dla siebie nie obieram :)

Gość do w skórce oprócz chemii
nie każdy kupuje jabłka w sklepie...