Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujerady1212

Problem z pierścionkiem

Polecane posty

Gość potrzebujerady1212

jakies 3 lata temu chodzilam z chłopakiem od ktorego dostalam pierscionek z białego złota, nie mam pojecia za ile go kupił bo był to prezent, jednak teraz ten pierscionek lezy, nie noszę go bo jestem z nowym chlopakiem a nie mam szczególnie sentymentu do tego pierscionka, jak myslicie opłaca się go sprzedać , ile by mogli mi za niego dac u takiego jubilera?;p

Gość U jubilera daja 10%
wartosci

Gość czas poczeka, pijmy
ja swoje oddałam, chodziła w nich moja mama

Gość potrzebujerady20212
nie no, ja nie dam pierscionka po bylym, mojej mamie :D potrzebuje pieniedzy na prezent dla obecnego a narazie nie pracuje , a pierscionek lezy wiec pomyslalam ze to najlepsze rozwiazanie .. tylko nie wiem czy mi sie oplaca bo jak mi dadza 50 zł za niego to ja dziękuje za takie coś. podobny do tego a tu cena jest okolo 700 zł ... http://www.wec.com.pl/e4u.php/1,ModProducts/ShowImage/7/2/0

Gość czas poczeka, pijmy
u jubiler dostaniesz jałmużnę, jak da Ci "80 zł za złom jubilerski na przetopienie" to będzie coś jak nie masz kontaktu do handlarzy złotem - nie opłaca się, naprawdę jubiler zapłaci Ci za wagę złota, nie całego pierścionka sprawdź wagę pierścionka i próbę złota, bo próba 585 oznacza, że w 1000 g jest 585 gram złota, więc za 585 Ci zapłacą, a nie za 1000 g za gram najczęściej płacą 40-45 zł dwugramowy pierścionek będzie zawierał mniej niż 2 gramy złota

Gość czas poczeka, pijmy
spróbuj najpierw sprzedać go na allegro powinno wyjść dużo korzystniej ze złotem jest podobnie jak z autem - wyjechanie z salonu to już spadek wartości

Gość U jubilera daja 10%
Tak na Allegro lepiej niz u jubilera, tam grosze daja za taki pierscionek moze 100zl, moze mniej