Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jennifer8787***

czy wy w swoich domach macie sprzataczki?

Polecane posty

nie jest to temat prowkacyjny, rozważam zatrudnienie takiej osoby u mnie przy 200m2 nie uśmiecha mi się codziennie odkurzac ,myć podłogi i ścierac kurze-3-4 godzin roboty dziennie.Zamierzam zatrudnić sprzątaczkę 2 razy w tygodniu chociaż na 5 godzin dziennie 10zl/h.Czyli miesiecznie jakieś 400zl

Nie :) nie wyobrażam sobie żeby obca osoba miała łazic po moim mieszkaniu :o zresztą ja i tak robię wszystko lepiej :p

Gość kochanka Franka
Przychodzi pani raz w tygodniu na grubsze sprzatanie.reszte robie sama

ja mam, choc wolalabym nie miec,bo tez nie lubie jak mi sie ktos obcy po domu kreci, ale mam duzy dom i nie usmiacha mi sie caly czas ze scierka latac. Wez Jeny sprzataczke, bedziesz miala wiecej czasu dla siebie, a i kobieta sobie dorobi troche grosza.

Gość k opi oi o9i 9u8
Nie mam sprzątaczki,ale nie widze w tym nic złego, jak ktoś ma pieniądze, duzy dom, brak czasu, duzo obowiązków.Jest to korzyśc dl aobu stron. 10 zł / h mysle ze stawka ok. Znam kilk aosób, które sobie w ten sposób dorabiają pracując zawodowo (jedna z nich to wykrzatłcona b. inteligentna babka około 40 zaraiająca niezłe pieniadze ale oglnie w trudnej sytucjacji)...kazdy orze jak moze. Sama bym skorzystała z takiej oferty.

najgorzej sie czyści baterie w zlewie mimio iż mam system odkamieniania i tak jest kamień heh. Beatka jaki masz duzy dom?.No muszę pomyśleć bo krzyż mnie boli (mimio iż myje mopem)

Teraz jak mała w przedszkolu zamiast odpocząć to ja za ścierą latam nie to że sie żale ale nie tak to sobie wyobrażałam;).Fajnie jest mieć dużo przestrzeni ale mniej fajniej isę ją sprząta.

Wolę :) ale nie zajmuje to aż tyle czasu jesli sie nie dopuszcza do powstania bałaganu i sprząta sie regularnie. Zresztą ja nie mam domu tylko duże mieszkanie, w domu jest gorzej, najbardziej wkurwiały mnie zawsze schody i okna od podłogo do sufitu :p na szczęście teraz nie mam takich atrakcji :p

ponad 200m i jeszcze wielki ogród, wiec czasem tez ogrodnika biore, ale to dorywczo, bo sama lubie zajmowac sie ogrodem.

Gość bunt dwulatka do pikus
ja miałam panią do sprzatania i prasowania jak byłam w ciąży i nie mogłam nic robić. Potem jeszcze byla 2mce po prodzie.

Gość Krzysztof 24 lata :) :) :)
A po co codziennie odkurzać? Wystarczy raz na tydzień. Kurze to samo.

Gość Mikellllalaa :)
Zatrudniaj :D Przecież twój mąż zarabia 40 000 zł, więc możesz wydać 400 zł na sprzątanie :)

Gość nie lubię sprzątać ale
też nie wyobrażam sobie żeby jakaś obca osoba grzebała w moich rzeczach, bo cóż nie da się tego uniknąć a kamer w domu nie założę tylko dlatego, że miałabym pilnować czy owa Pani nie szpera mi w rzeczach osobistych.Tak więc wolę sama ogarnąć dom na co dzień a w weekend grubsze porządki z pomoca meza. Tak samo małego dziecka nie zostawiłabym pod opiekę obcej osobie. Na szczęście miałam ciocię która zajmowała się córką gdy ja byłam w pracy, oczywiście nie za darmo ale przynajmniej wiedziałam, że przy niej nie stanie się nic złego a z opiekunkami różnie bywa.

Gość nie lubię sprzątać ale
Jedynie kogo zatrudniałam to Pana do koszenia trawnika, odśnieżania czy do drobnych prac obok domu, sąsiada emeryta który tak sobie dorabiał

Z chęcią bym czasem zatrudniła ;) No ale póki co głupio, mam niewielkie mieszkanie, nie mam dzieci, teoretycznie jako Prawdziwa Kobieta powinnam sama wszystko ogarniać w trymiga i wstyd się wyręczać sprzątaczką. Tylko czasem jak wracam padnięta po 12h w pracy to naprawdę ręce opadają. Mam upatrzone nowe mieszkanie 75m, to caly czas nie jest dom, ale już trochę mniej głupio będzie czasem wynająć pomoc domową ;) I z radością z tego mam zamiar korzystać! ;)

Gość ffrfrgtgh
Ta zaufana osoba to z pewnością jej matka. Bo juz w mieszkaniu zrobiła z niej sprzataczke

Gość gość
Ja uważam, że to nic złego zatrudnić kogoś do sprzątania. Z mężem postanowiliśmy że weźmiemy kogoś, kto raz w tygodniu będzie robić takie duże, generalne porządki. Znalazłam ofertę na tej stronce http://www.hojoclean.pl/ i chyba zadzwonimy w końcu bo nie uśmiecha mi się sprzątać non stop samej.

Gość AnnaMaria723
Również korzystam z ich usług, jestem bardzo zadowolona i polecam tę firmę innym, którzy mają niezbyt wielkie biuro, ale chcą mieć tam porządek.