Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama wracajaca do pracy

Które mleko modyfikowane jest najlepsze?

Polecane posty

Karmię piersią na żądanie ale niedługo wracam do pracy. Chciałabym utrzymać laktacje i karmić dalej ale biorę pod uwagę że może będę musiała podać mleko modyfikowane. Chciałabym dowiedzieć się jakie jest najlepsze mleko nr2, oczywiście cena nie ma znaczenia. Dziecko ma 6m., nie jest alergikiem i spożywa już 2 posiłki stałe ale nigdy nie piło sztucznego mleka. Może lepiej podawać kaszkę ale też nie mam pojęcia jaką.

Gość Diana Diana
Każde mleko zawiera taki skład i ma takie wartości jakie mieć powinno, takze sama musisz dokonać wyboru, ja mogę polecić Hipp, z własnego doświadczenia, a numer to będzie 2, jak skończy 10 miesięcy dziecko to już numer 3. Jeśli chodzi o cenę to duża puszka (jets tylko w puszkach, nie maja w kartonach) kosztuje 800 gr ok 36- 42 pln w zależnosci od sklepu.

Gość Diana Diana
możesz kupić kaszkę ryzową i dodawać do mleka, ale one są sporo słodzone więc jeśli dziecko nie ma niedowagi itd, to można sobie darować :-)

dziękuję za wypowiedź :) Tak myślę, że jednak muszę się czymś różnić skoro mają różne ceny :)

Gość mama 3 latki
z własnego doświadczenia bebiko, cena w biedronce za500g to około 18,5zł ale tak naprawdę musisz sprawdzić co będzie dziecku odpowiadać, my od początku nastawiliśmy się na bebiko i nic małej nie było, ale w rodzinie mam przypadek ze dziecko dostawało bebilon i musieli zmienić na inne ( akurat tez na bebiko) bo tamto dziecku nie odpowiadało proponuję zrobić wcześniejszą próbę, podać wybrane mleko w domu jak jestes i obserwować dziecko jak reaguje,

dziecko jak najbardziej waży odpowiednio a zaczeło zajadać z wielkim apetytem obiady i deserki :)

Gość mama 3 latki
do gratki nie koniecznie z pediatrą jeżeli dziecko nie ma jakichś problemów np alergicznych to jak my sie pytalismy to powiedziała ze mamy zobaczyć co małej bedzie smakowało, i nie dobierała nam mleka my kierowalismy sie głównie ceną

pytałam sie pediatry mówiła, ze nie chce podawac konkretnej marki, żeby nie być posądzona o reklamę, powiedziała zeby to było zwykłe mleko a nie dla alergików, czy dzieci z refluksem.

Gość tikal
najlepsze jest enfamil

Gość bojs bojs bojs
wedlug mnie bebiko lekarz polecil njpierw nan ale po nanie corka strasznie ulewala po bebilonie miala problemy z kupa a bebiko jest ok

Gość mama 3 latki
czyli masz dowolność

Gość Diana Diana
U nas tez lekarz nie polecił konkretnego, sami wybraliśmy, jeśli dziecko nie ma żadnych problemów z kolkami, bólem brzuszka, wypróżnianiem, to u nas lekarz zostawił nam wybór

u mnie w rodzinie dzieci piersiowe dostawały enfamil i tak zastanawiam się czy rzeczywiście jest najlepszy z mm.

u nas było najpierw mleko Gerber ale nie podpasowało, następne było Humana - dobre, ale jest je ciężko dostać w normalnym sklepie, ostatecznie zostaliśmy przy Bebilonie i jest OK. U znajomych po Bebiko dziecko miało zaparcia. Tyle co wiem o mlekach..

podnoszę

Gość enfamil
enfamil to merceds wśród mm. jak Cie stac kup to mleko

na początku byliśmy na NAN PRO ale mały ma kolki więc jesteśmy na BEBILON PEPTI i jesteśmy zadowoleni choć kolki nie minęły ale problemy z wypróżnianiem owszem.

Gość konfetti123
Gratka co ci powie lekarz jak dziecko nie jest alergiczne? Albo wymieni różne, które są na rynku do wyboru (tak jak u nas), albo pokieruje się tym kto daje mu gadżety do gabinetu (jak u mojej siostry). Ponieważ jej pediatra ma wszystko w gabinecie z logo Bebiko, to każdemu poleca właśnie to mleko. A z tego co wiem to zdania o nim są podzielone.

gdybym dokarmiała raz dziennie to chyba nie byłby to zbyt duży koszt, nawet jakbym zdecydowała się na Enfamil?

Gość enfamil
to jest najlepsze mm na rynku. naprawde warto

Gość ojtam ojtam
po 2 latach prób mlek pewnie wzięłabym enfamil albo hipp combiotyk - na pewnie nie masowe reklamowane bebiko, bebilon, nan czy gerber

Gość tikal
ja karmie enfamilem plus krowie juz rok.W promocji kupuje 800 za 40zl wiec tyle ile bebilon

Gość enfamil
tikal jezu gdzie ta promocja? bo ja wiem, ze raz byla w rosmannie na 1,5 roku

Pediatra zaproponowała Bebiko lub Gerber-nie chciała moja mała pić Bebiko...kupiłam Gerbera i mieszałam najpierw z mlekiem z piersi a teraz pije i z butelki mm i z piersi jak chce

Gość latoooooooooo
Polecam Bebilon naprawde bardzo dobre mleko,Bebiko odradzam to najtansze i najgorsze mleko na Polskim rynku.

Gość popajoja
Bebilon i jeszcze raz bebilon wspaniale mleko. Nr 1 na Brytyjskim rynku(tu nazywa sie Aptamil) Plecam :)

mnie interesuje mleko 2 a czytałam że mleka następne są ogólnie gorsze niż początkowe.