Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotkaklotka26

ciśnienie krwi w ciąży

Polecane posty

Gość ciotkaklotka26

Mam pytanie dot.ciśnienia krwi w ciąży. Czesto kontroluje,zwykle wynosi 125-130 / 70-75. Puls mam wysoki na początku ok 70 teraz nawet 100. Wczoraj strasznie bolała mnie głowa-jak zwykle zmierzylam ciśnienie (mam takie bole ze 2 razy w m-cu) i ciśnienie wynosiło 153/80 puls 111. Drugi pomiar 143/80 no a po ok godz. 127/75. Czy taki jednorazowy skok cisnienia może zwiastować problemy? Jestem w 26tc.

Gość ciotkaklotka26
Podnosze

Gość Jeagtmdp
Na pewno nie. ja leżałam 6 razy w szpitalu z nadciśnieniem. lekarze uczyli mnie że mierzy się cisnienie raz dziennie po godzinnym odpoczynku. raz pojechałam na izbę z ciśnieniem 170\105 a tam czekałam Pół godziny aż się mną ktoś zajmie i okazało się że mam normalne ale stres i każdy ruch podnoszą cisnienie i to jest normalne :) spokojnie. wypij melise i poczytaj ulubioną ksiazke. cisnienie masz w normie.

Gość ciotkaklotka26
Mi nic nie mowil-zawsze bylo w normie. A jak to jest z tym pulsem? Nie za wysoki? Od 140/80 w szpitalu zamykaja. I tak mi troche wzroslo-bylo 120/70 w 1trym .

Gość ciotkaklotka26
Podnoszę! Jak to jest z tymi skokaki i pulsem w okol.100?

Gość ciotkaklotka26
Podnoszę

Gość tachykardia jest normalna
ale z ciśnieniem poszłabym do lekarza lub nawet szpitala. zwłaszcza jesli jestes opuchnieta.

Gość ciotkaklotka26
Opuchnieta jestem-no ale tyje bardzo. Chodzi mi o taki jednorazowy skok ciśnienia.

Gość tachykardia jest normalna
mierz często cisnienie i obserwuj czy sytuacja się nie pogarsza. zrób badania moczu czy nie ma białka. boję się zatrucia ciążowego, więc sama bardzo pilnuję ciśnienia.

Gość ciotkaklotka26
Morfologie i mocz robilam 16.10 -wszystko ok. Martwie sie tylko czy gdzies tam kiedys moge miec problem z tym-to dopiero 26tc.

Gość Jednorazowo wysokie ciśnienie
o niczym jeszcze nie świadczy. A wyższy puls w ciąży jest zjawiskiem normalnym. Zwiększa się ilość krążącej w organizmie krwi (o 40-50%) a co za tym idzie- serce musi ciężej pracować.